Zobacz pełną wersję : Nightscapes.pl czyli mój astropejzaż
Chciałbym się pochwalić. W końcu się zebrałem w sobie i uruchomiłem stronę, o której myślałem już od dłuższego czasu Nightscapes.pl (http://nightscapes.pl).
Główna tematyka to oczywiście ogólnie pojętą fotografia nocna, z bardzo mocnym akcentem astrokrajobrazowym. Strona poza galerią zawiera blog, na którym będą się pojawiały teksty o charakterze poradników. Jeśli ktoś lubi tego typu fotografię to serdecznie zapraszam. Tych co nie lubią również zapraszam :)
Jako że jest to praktycznie mój stronotwórczy debiut będę bardzo wdzięczny za wszelkie sugestie i zauważone błędy.
Pumexior
27-02-2014, 22:34
Dodam sobie do ulubionych, tematyka trafia do mnie w 100% :)
sokolnik
27-02-2014, 23:40
Świetne zdjęcia, interesująca mnie tematyka.
Jakie body używasz? Jaki obiektyw?
Pan Starrs - popatrz w komentarzu pod zdjęciem na daty ;).
Zdjęcia jedyne w swoim/Twoim rodzaju.
Osobiście poprawiłbym może tylko białe tablice z czarnymi napisami na inne.
Ale to przecież tylko mój gust - innym może się podobać.
Swietne foty ale o tym bylo wiadomo zanim powstala strona ;)
Mala sugestia - do komentarzy polecam Disqusa, jedno konto i mozna komentowac wszedzie w kosmosie. Obsluga dla admina tez prosta jak budowa cepa.
Świetne zdjęcia, interesująca mnie tematyka.
Jakie body używasz? Jaki obiektyw?
Głównie nikona D700. Obiektywów cały worek :)
Być może z czasem pod zdjęciami pojawią się informacje o sprzęcie.
Pan Starrs - popatrz w komentarzu pod zdjęciem na daty ;).
Dzięki, poprawione.
Osobiście poprawiłbym może tylko białe tablice z czarnymi napisami na inne.
Ale to przecież tylko mój gust - innym może się podobać.
Nie jesteś pierwszą osobą, która o tym wspomina. Wczoraj je nawet trochę poszarzyłem.
Generalnie muszę przemyśleć schemat kolorów. Aktualny był dobrany bardzo spontanicznie. Ciemne kolory miały sprzyjać oglądaniu zdjęć ale teraz widzę, że to chyba nie był najlepszy pomysł.
Jakby ktoś miał pomysł na schemat kolorów sprzyjający zarówno czytaniu jak i oglądaniu zdjęć to proszę śmiało pisać :)
Mala sugestia - do komentarzy polecam Disqusa, jedno konto i mozna komentowac wszedzie w kosmosie. Obsluga dla admina tez prosta jak budowa cepa.
Mam nawet zainstalowane. Testowałem i wyłączyłem. Bardzo możliwe że włączę ponownie.
Super zdjęcia, a "Sen na jawie" urzekł mnie totalnie :) Na pewno będę obserwować stronę :)
Możesz czuć sie obserwowany :mrgreen:
A jak sie pojawią pod zdjęciami parametry i sprzęcior, to będzie bajka ;)
Borat1979
01-03-2014, 22:53
Nie jesteś pierwszą osobą, która o tym wspomina. Wczoraj je nawet trochę poszarzyłem. Generalnie muszę przemyśleć schemat kolorów. Aktualny był dobrany bardzo spontanicznie. Ciemne kolory miały sprzyjać oglądaniu zdjęć ale teraz widzę, że to chyba nie był najlepszy pomysł.
Jakby ktoś miał pomysł na schemat kolorów sprzyjający zarówno czytaniu jak i oglądaniu zdjęć to proszę śmiało pisać :)
Mam nawet zainstalowane. Testowałem i wyłączyłem. Bardzo możliwe że włączę ponownie.
Akurat ciemne kolory jak najbardziej pasują do zdjęć robionych w nocy. Ja bam zmienił tylko te białe paski na ciemne.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://public.dm1.livefilestore.com/y2pi0ZUw6FgaTH2eA6MRZ33a3G0UAhPXkH8Tw7RKMg5TS9lzv6 r538cJ6LQYEgxooh_YKjw-eC5DELVmKCz7NFGhFU8VhHgbEPSiS2VP-u8p-E/www.jpg?psid=1)
Borat1979 dzięki za sugestię. Trochę pomęczyłem css'a i chyba wyszło nawet podobnie.
Odkopię temat. Zmieniłem layout strony w związku z czym rzućcie proszę okiem. Będę bardzo wdzięczny za wyłapanie każdego babola.
foto4deg
08-05-2014, 20:39
Odkopię temat. Zmieniłem layout strony w związku z czym rzućcie proszę okiem. Będę bardzo wdzięczny za wyłapanie każdego babola.
Mogłeś się bardziej postarać. Jakiś taki nieład, białe tło wali po oczach. Ogólnie babol...
Żartowałem :) :mrgreen::twisted: Strona super, wg mnie nie ma się do czego przyczepić, ale jak już bardzo chcesz, to zapytam - gdzie fotki z Bydgoszczy?
Tu http://nightscapes.pl/360/zanieczyszczenie-swiatlem-360/ jest jakiś błąd po prawej stronie, pod panoramą chyba zdjęcie jest źle wstawione.
Z Bydgoszczy nie ma :) podobnie jak z Warszawy i wielu innych miast.
Nad kolorami cały czas się zastanawiam. Trochę za cienki jestem w css więc pewnie trochę mi zejdzie :)