PDA

Zobacz pełną wersję : Graffiti, co o tym sądzicie?

nikontyna
20-02-2014, 14:16
Dla mnie graffiti to pewien folklor anarchii, jednak moim zdaniem w ogóle nieszkodliwy, a przy tym twórczy i po prostu artystyczny. Bo nikt artyzmu, talentu, kreatywności chyba odmówić większości obrazów w stylu graffiti nie może...

A co Wy sądzicie na temat graffiti?

Z resztą tu mam kilka przykładów graffiti z "wyższej półki":

http://www.wekendowo.pl/inspiracje/p,szkodliwe-graffiti-czy-prawdziwa-sztuka-uliczna.html

barracuda
20-02-2014, 14:28
Dla mnie graffiti to pewien folklor anarchii, jednak moim zdaniem w ogóle nieszkodliwy, a przy tym twórczy i po prostu artystyczny. Bo nikt artyzmu, talentu, kreatywności chyba odmówić większości obrazów w stylu graffiti nie może...

A co Wy sądzicie na temat graffiti?

Z resztą tu mam kilka przykładów graffiti z "wyższej półki":

http://www.wekendowo.pl/inspiracje/p,szkodliwe-graffiti-czy-prawdziwa-sztuka-uliczna.html

Jak to nieszkodliwy? To jak ktoś wymaluje Ci na nowo otynkowanej ścianie domu graffiti to będzie to nieszkodliwe?

Ja nie mam nic przeciwko malowaniu w miejscach do tego wyznaczonych, ale w większości to wandalizm, nawet jeśli są to ładne obrazy.

pil74
20-02-2014, 14:36
Jak to nieszkodliwy? To jak ktoś wymaluje Ci na nowo otynkowanej ścianie domu graffiti to będzie to nieszkodliwe?

Ja nie mam nic przeciwko malowaniu w miejscach do tego wyznaczonych, ale w większości to wandalizm, nawet jeśli są to ładne obrazy.

Dokładnie tak samo o tym myślę.

freefly
20-02-2014, 15:11
Nikontyna, bez zgody właściciela? To czyn zabroniony. Równie dobrze można komuś pomalować np. samochód.

nigel
20-02-2014, 15:43

Tym bardziej, ze jakieś 90% tzw. polskiego graffiti, to napisy w stylu chu#$@%@, ku###, ci#*&$ itp.
Wiec to absolutnie nie jest sztuka, a jedynie maksymalnie debilny wandalizm, który doprowadza mnie do szału !

wunat
20-02-2014, 15:44
Ale to o czym piszesz to nie jest graffiti

qualin
20-02-2014, 15:54
W tym linku wiecej jest murali jak graffiti

costi
20-02-2014, 20:52
Tym bardziej, ze jakieś 90% tzw. polskiego graffiti, to napisy w stylu chu#$@%@, ku###, ci#*&$ itp.
Wiec to absolutnie nie jest sztuka, a jedynie maksymalnie debilny wandalizm, który doprowadza mnie do szału !

To nie jest graffiti, tylko zwykły wandalizm. Nie obrażajmy grafficiarzy.

Dobrze zrobione graffiti cieszy oko, ale , podobnie jak koledzy wyżej, nie popieram malowania po murach bez zgody właściciela.

Zolty
20-02-2014, 23:34
I ja sie zgodze, ze bez zgody wlasciciela nie popieram. Szlag by mnie trafil gdyby ktos mi wymalowal sciane domu (chyba ze Banksy - serdecznie zapraszam).

marszull
21-02-2014, 14:00
wandalizm jest wpisany w graffiti od samago poczatku i raczej ciezko to rozdzielic