Zobacz pełną wersję : Graffiti, co o tym sądzicie?
nikontyna
20-02-2014, 14:16
Dla mnie graffiti to pewien folklor anarchii, jednak moim zdaniem w ogóle nieszkodliwy, a przy tym twórczy i po prostu artystyczny. Bo nikt artyzmu, talentu, kreatywności chyba odmówić większości obrazów w stylu graffiti nie może...
A co Wy sądzicie na temat graffiti?
Z resztą tu mam kilka przykładów graffiti z "wyższej półki":
http://www.wekendowo.pl/inspiracje/p,szkodliwe-graffiti-czy-prawdziwa-sztuka-uliczna.html
barracuda
20-02-2014, 14:28
Dla mnie graffiti to pewien folklor anarchii, jednak moim zdaniem w ogóle nieszkodliwy, a przy tym twórczy i po prostu artystyczny. Bo nikt artyzmu, talentu, kreatywności chyba odmówić większości obrazów w stylu graffiti nie może...
A co Wy sądzicie na temat graffiti?
Z resztą tu mam kilka przykładów graffiti z "wyższej półki":
http://www.wekendowo.pl/inspiracje/p,szkodliwe-graffiti-czy-prawdziwa-sztuka-uliczna.html
Jak to nieszkodliwy? To jak ktoś wymaluje Ci na nowo otynkowanej ścianie domu graffiti to będzie to nieszkodliwe?
Ja nie mam nic przeciwko malowaniu w miejscach do tego wyznaczonych, ale w większości to wandalizm, nawet jeśli są to ładne obrazy.
Jak to nieszkodliwy? To jak ktoś wymaluje Ci na nowo otynkowanej ścianie domu graffiti to będzie to nieszkodliwe?
Ja nie mam nic przeciwko malowaniu w miejscach do tego wyznaczonych, ale w większości to wandalizm, nawet jeśli są to ładne obrazy.
Dokładnie tak samo o tym myślę.
Nikontyna, bez zgody właściciela? To czyn zabroniony. Równie dobrze można komuś pomalować np. samochód.
Tym bardziej, ze jakieś 90% tzw. polskiego graffiti, to napisy w stylu chu#$@%@, ku###, ci#*&$ itp.
Wiec to absolutnie nie jest sztuka, a jedynie maksymalnie debilny wandalizm, który doprowadza mnie do szału !
Ale to o czym piszesz to nie jest graffiti
W tym linku wiecej jest murali jak graffiti
Tym bardziej, ze jakieś 90% tzw. polskiego graffiti, to napisy w stylu chu#$@%@, ku###, ci#*&$ itp.
Wiec to absolutnie nie jest sztuka, a jedynie maksymalnie debilny wandalizm, który doprowadza mnie do szału !
To nie jest graffiti, tylko zwykły wandalizm. Nie obrażajmy grafficiarzy.
Dobrze zrobione graffiti cieszy oko, ale , podobnie jak koledzy wyżej, nie popieram malowania po murach bez zgody właściciela.
I ja sie zgodze, ze bez zgody wlasciciela nie popieram. Szlag by mnie trafil gdyby ktos mi wymalowal sciane domu (chyba ze Banksy - serdecznie zapraszam).
marszull
21-02-2014, 14:00
wandalizm jest wpisany w graffiti od samago poczatku i raczej ciezko to rozdzielic