Zobacz pełną wersję : Cyfrówka dla osoby 60+.
foto4deg
19-02-2014, 01:22
Szukam jakiegoś przyzwoitego kompaktu dla osoby 60+. Jako, że sam mam manię kupowania tego, co najlepsze, to trudno mi wybrać kompakt do kwoty 400-500 pln. Poradzi ktoś coś przyzwoitego? Aparat z przeznaczeniem na wakacje, wydarzenia kulturalne w obiektach zamkniętych i imprezy rodzinne.
Dozbieraj trochę i pomyśl nad tym:
http://allegro.pl/aparat-cyfrowy-nikon-coolpix-l320-26-zoom-lcd-nowy-i3952666084.html
Widziałem zdjęcia z tego aparatu (bądź cenowo podobnego bo dokładnie nie wiem czy to ten) i powiem, że fajnie wychodzą.
@EDIT:
Wróć...to nie był ten. Sory za zamieszanie :)
foto4deg
19-02-2014, 01:53
Wiesz, to nie dla mnie :P Mi do 60-tki jeszcze brakuje :) Może dałem za mało info:
Używany będzie tylko tryb auto, mały i płaski (bo to dla kobiety), żadnego wi-fi i gps-sów, przydałoby się zasilanie na AA, łatwy w obsłudze - im mniej bajerów tym lepiej :)
Przy okazji: Zolton chyba pobiłeś rekord - 2 odsłony i już odpowiedź :D
Przy okazji: Zolton chyba pobiłeś rekord - 2 odsłony i już odpowiedź :D
Co zrobić jak nudy i się czyta co popadnie :D
Jak ma być najprostszy to jednorazówkę polecam :D
A poważnie to na allegro myślę, że coś szybciej wyszukasz niż na forum :)
Macałem coś takiego jak Samsung WB150F albo WB200F sam już nie wiem. W budżecie się spokojnie mieści ale musiałbyś obczaić, czy oby nie za skomplikowany ;)
Moze jakis Lumix ze starszej serii TZ (w sensie nie najnowszy bo poza budzetem :razz:).
foto4deg
21-02-2014, 18:56
Kupiłem IXUS 310HS - kosztował mnie 250 pln :D Uwielbiam promocje w Norwegii :)
Duży, czytelny ekran, łatwy w obsłudze, tryb zielony, odpowiednia obudowa (dobrze leży w ręce), bateria wystarczy na 180 zdjęć. Na kompaktach się nie znam, ale po kilku godzinach używania dochodzę do wniosku, że będzie ok. Dokupię tylko jedną baterię.
Mam IXUSa (stary model). Jak na kompakt, to jest to dobry aparat. Nie wiem jak te nowsze, ale przypuszczam, że też są OK. Canon robi dobre kompakty ;)
Kupiłem IXUS 310HS - kosztował mnie 250 pln :D Uwielbiam promocje w Norwegii :)
(...)
:O no to trafiłeś promocję.
wolverine6000
12-03-2014, 10:21
Moja Żona używa Sony HX5 i naprawde polecam aparaciki z tej serii. Fajne zdjęcia wypluwają, proste w obsłudze nie można chcieć nic więcej na wakacyjnym wypadzie.