PDA

Zobacz pełną wersję : Photoshop CS 4 problem z serialem

bazakbal
18-02-2014, 18:14
Witam.
Zakupiłem cs 4 kilka lat temu.
Ale teraz chcę go zarejestrować. I wchodząc na stronę adobe, i podająć klucz wyskakuje mi zdanie, że jest błędny klucz. A wpisuje ten, który mam na pudełku.
Co można zrobić w takim wypadku?

Ark
18-02-2014, 18:43
Najprościej jak można... skontaktować się z firmą Adobe ;-)

Wysłane za pomocą Tapatalk 2

bazakbal
18-02-2014, 21:39
Kontakt z adobe ma wiele do życzenia. Jeżeli produkt nie został u nich zakupiony, a w sklepie (np. na terenie Polski) to oni nie pomagają.

Ark
18-02-2014, 21:55
Kontakt z adobe ma wiele do życzenia. Jeżeli produkt nie został u nich zakupiony, a w sklepie (np. na terenie Polski) to oni nie pomagają.

Dziwne... gdy miałem problem z uzyskaniem klucza do LR5 (wersja dla nauczycieli, etc.), zakupionego w Cortlandzie uzyskałem pomoc bez najmniejszych "ale".

robin102
18-02-2014, 22:10
Kupiłeś używany czy nowy CS 4 ? Całkiem możliwe, że jest już na kogoś zarejestrowany :) ktoś korzysta z tego klucza.

bazakbal
19-02-2014, 17:44
nowy.
właśnie sprawdzałem firmę, w której to kupiłem.
zakończyła działalność 1,5 miesiąca po sprzedaży photoshopa.

nadal jestem w kropce.

adobe nie wyda mi nr nowego, bo ten, który mam nie istnieje u nich w bazie.
błędny klucz.

co dalej?

GoOrange
19-02-2014, 18:44
nowy.

nadal jestem w kropce.

błędny klucz.

co dalej?
Policja?

Ark
19-02-2014, 19:13
nowy.

nadal jestem w kropce.

błędny klucz.

co dalej?

Można wnioskować, że sprzedano Ci nieoryginalny produkt... W tej sytuacji rzeczywiście wypadałoby zgłosić sprawę Policji.

witold68
19-02-2014, 19:29
...produkt pewnie jest oryginalny, tylko podejrzewam, że poprzedni właściciel nie wyrejestrował produktu, dlatego tak się dzieje...

Ark
19-02-2014, 21:19
@witold68, przeczytaj całość zanim napiszesz odpowiedź ;-)

markB
19-02-2014, 22:26

Też powiem, że dziwne tezy stawiasz. Ja też kupowałem w Cortlandzie i w przypadku kłopotu z rejestracją (z mojej winy - nie zaznaczyłem, że mam polską wersję), wszedłem na Adobe chat w Kaliforni (było już po godzinach pracy pomocy technicznej w Polsce) i bez żadnych problemów mi pomogli. Tobie też radzę tak zrobić. Warunek taki, że program jest legalny.

parman
19-02-2014, 23:39
Witam.
Zakupiłem cs 4 kilka lat temu. ......?
I do tej pory go nie instalowałeś? :shock: To musiało być około 2009
Przepraszam, ale albo ja czegoś nie rozumiem, albo wszystkiego nie napisałeś.
Jak masz oryginalne nie otwierane wcześniej pudełko i klucz programu, to nie widzę takiej opcji żeby serwis Adobe Ci nie pomógł.

jo44
20-02-2014, 00:09

błędny klucz.
To w końcu rozmawiałeś z Adobe czy tylko tak sobie gdybasz?

pipol
21-02-2014, 01:49
Ostatnio zrobiłem uaktualnienie na PS CS6 pobierałem wersję elektroniczną z Adobe.
Zaktywował się ok, ale numeru do rejestracji nie przyjmuje ... wyskakuje komunikat że niewłaściwy.
Podobny problem miałem niedawno z przeniesioną licencją na inny produkt Adobe.
Przysłali maila że jest przeniesiona na mnie ale na koncie go nie ma i numeru też nie mogę zarejestrować.
Gość z Adobe napisał że mają jakiś problem ze stroną...
...we have a glitch in the Adobe website and this will get fixed in the mid of Feb, many of our customers are unable to view the registered serial numbers in their Adobe account...

bazakbal
25-02-2014, 07:58
dzięki wszystkim.

zostałem oszukany. nie da się nic zrobić. policji w tym kraju dużo. nie wierzę, że pomogą. co najwyżej wezmą mi photoshopa i tyle.

dzięki jeszcze raz.

bazakbal
02-03-2014, 18:21
co do moich tez.

kupiłem w 2010 roku. zainstalowałem i nie było żadnych problemów, ale nie rejestrowałem. teraz chciałem zarejestrować i problem jest taki jaki pisałem.
kontakt z adobe wyglądał tak, że oni nie widzą seriala. pytają, gdzie zakupiłem, a ja go zakupiłem w Polsce, allegro, faktury wszystko itp.
więc adobe odsyła mnie do firmy, od której kupiłem... reszta ich nie obchodzi, to nie ich problem, choć ich oprogramowanie. dodam, że firma, od której kupiłem już nie istnieje.

TOP67
02-03-2014, 21:26
Jeśli instalowałeś wcześniej, to musiałeś aktywować. Więc klucz był poprawny.
W którym momencie wyskakuje komunikat o błędnym kluczu? Jak instalujesz program? Jak go aktywujesz?

GoOrange
02-03-2014, 23:00
Jeśli instalowałeś wcześniej, to musiałeś aktywować. Więc klucz był poprawny.
W którym momencie wyskakuje komunikat o błędnym kluczu? Jak instalujesz program? Jak go aktywujesz?

... i może napisz co to za firma?