PDA

Zobacz pełną wersję : Cooplix L320 i L820

Hatus
18-02-2014, 17:14
Witam!

Przymierzam się do kupienia aparatu fotograficznego w przedziale cenowym 500+ do 600+.
Po zbadaniu rynku uznałem, że najbardziej odpowiadające mi modele to L320 i L820, poszukuję jednak opinii użytkowników.
Ze względu na to, że trochę podróżuję zależy mi na aparacie, który nie będzie najcięższy, będzie robił co najmniej przyzwoite zdjęcia i mile widziany jest duży zoom. Ciekawi mnie również jak te aparaty wypadają przy robieniu zdjęć w ruchu, np. podczas jazdy autobusem.
Nie planuję parać się profesjonalną fotografią, aczkolwiek wydaje mi się, że te aparaty mogą być dobrym startem do rozwinięcia swoich umiejętności i nie będą ograniczały do tego stopnia jak niewielkie kompakty z którymi miałem dotychczas do czynienia. Zdjęcia, które chcę wykonywać mają raczej zasilić domową kolekcję, choć chciałbym, by ta też była dobrej jakości.
Tak więc byłbym bardzo wdzięczny gdyby ktoś, kto miał już do czynienia z tymi modelami wypowiedział się, czy warto któryś z nich nabyć i czy różnica w jakości zdjęć między nimi jest na tyle duża, by opłacało się zainwestować w L820.
Doceniłbym również ewentualne sugestie nabycia innego aparatu, choć na pewno nie będę skłonny do znaczącego przekroczenia tego przedziału cenowego i nabycia lustrzanki (2 analogowe leżą w domu a ja i tak nie radzę sobie z robieniem nimi porządnych zdjęć).
Pozdrawiam

PannaMarta
19-02-2014, 13:39
Polecam L820, bardzo uniwersalny aparacik dla początkujących. Wszystko sam ustawi za Ciebie, 30-krotny zoom optyczny, zdjęcia robi ostre z bliska jak i z dużej odległości, filmy full HD. Sama go nie posiadam, lecz zakupiła go moja siostra i jest bardzo zadowolona.