Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : AKT: Szukam miejsca: Śląsk, Ona, moto i... cegła

Blacksmith
17-02-2014, 00:49
Witajcie

Na wstępie od razu zaznaczę, że chodzi o miejsce na sesję zdjęciową na Śląsku - to z szacunku do czasu osób spoza Śląska, które być może i tak nie mogłyby pomóc - nawet gdyby bardzo chciały :)

Koleżanka zwróciła się do mnie z prośbą o sesję - chodzi o akty. Jako iż jest zapaloną motocyklistką, chciałaby, aby były to akty z wykorzystaniem tego pięknego dwuśladu. Dodatkowo marzy Jej się, aby w tle była czerwona cegła. Oczywiście jest to do zrobienia, a i efekt może być ciekawy, tylko takie kryteria już na wstępie rodzą pewne problemy natury logistycznej. Najprościej byłoby zaprosić do studia, tylko że trudno by było znaleźć studio, które byłoby na tyle wielkie, że dałoby się objąć koleżankę wraz z moto (zarówno ciasne, jak i szersze kadry). Pomijając fakt, że do wielu nawet nie byłoby jak wjechać. A nawet gdybym takowe znalazł, podejrzewam, że koszt wynajmu takiego studia by koleżankę skutecznie od pomysłu odwiódł... Jeśli nie studio, to plener - ruiny, fabryka, garaż - klimaty postindustrialne. Idealnie, moim zdaniem, sprawdziłyby się tutaj ruiny Teatru Muzycznego w Gliwicach. Tyle że takie miejsca są dobre na sesję w lipcu czy sierpniu, a koleżanka chciałaby już, najpóźniej w marcu. Boję się, że bidula przemarźnie - pomijam fakt, że dyskomfort, gęsia skórka, niebieskie lica i - za przeproszeniem - niple jak wentyle od Jelcza murowane. Szukam więc rozwiązań alternatywnych. Może ktoś z Was spotkał się z miejscem na Śląsku, w którym jest względnie ciepło, na ścianach jest czerwona cegła, da się wejść z moto (i lampami) i - oczywiście - nie kręci się wiele ludzi? Jeśli nie, to pozostanie mi faktycznie przekonać Ją do przełożenia sesji na co najmniej czerwiec. Pozdrawiam.

KaarooL
06-03-2014, 15:56
Dla mnie rozwiązanie jest proste - dogadaj się w jakiejś knajpie, zamku lub restauracji retro.

Sesja poza godzinami otwarcia lokalu i tyle.

!AGresT
06-03-2014, 21:24
tego pięknego dwuśladu.

To niezłego miał dzwona.

Poza tym, co napisał Kaarool, to jeszcze przestrzeni przemysłowych/magazynów poszukaj.

Blacksmith
09-03-2014, 23:06
To niezłego miał dzwona.

Ahahahaha... Co za debil ze mnie :) Dzięki!