PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] pierwsze foty za płoty... żona w kadrze:)

werni74
17-02-2014, 00:25
Tradycyjnie konstruktywna krytyka mile widziana, Body i szkła dopiero się uczę podobnie jak LR pozdrawiam:)
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.com/a/img600/1549/g86d.jpg)

zbyszekD7000
17-02-2014, 01:59
Niefortuna poza, wygląda jakby się chciała schować przed fotografem, nie widać twarzy

Matteo
17-02-2014, 11:30
Tradycyjnie konstruktywna krytyka mile widziana, Body i szkła dopiero się uczę podobnie jak LR pozdrawiam:)

No to po co publikujesz zdjecia skoro nie masz o nich zielonego pojecia???
Jak mam podejsc do togo konstruktywnie skoro ty nie masz zadnych podstaw? Czytaj, przegladaj forum, podgladaj innych i na poczatku staraj sie ich nasladowac (tych dobrych oczywiscie). Zrozum temat. W momencie gdy zerkniesz na swoje zdjecie i stwierdzisz, ze parametry techniczne zdjecia sa prawidlowe (kadr, expozycja, balans bieli, ostrosc
itp), ze rozumiesz co robisz i ze jest to swiadome i nawet ci sie podoba, umiesc na forum i zapytaj o opinie innych.

W tym przypadku ''lezy'' wszystko i technicznie i artystycznie!

pozdrawiam

rob7320
17-02-2014, 19:07
[QUOTE=Matteo;3318726]No to po co publikujesz zdjecia skoro nie masz o nich zielonego pojecia???
Jak mam podejsc do togo konstruktywnie skoro ty nie masz zadnych podstaw? Czytaj, przegladaj forum, podgladaj innych i na poczatku staraj sie ich nasladowac (tych dobrych oczywiscie). Zrozum temat. W momencie gdy zerkniesz na swoje zdjecie i stwierdzisz, ze parametry techniczne zdjecia sa prawidlowe (kadr, expozycja, balans bieli, ostrosc
itp), ze rozumiesz co robisz i ze jest to swiadome i nawet ci sie podoba, umiesc na forum i zapytaj o opinie innych.

pozdrawiam[/QUOTE

ale pojechałeś po bandzie z kolegą , jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to się nie wypowiadaj i nie zniechęcaj tych co się uczą .

amirez
17-02-2014, 20:22
... Ty żony nie kochasz?

Daimon
17-02-2014, 20:48
Widzę, że miałem szczęście, bo do mnie jakoś bardziej wyrozumiali koledzy byli. Nie jestem znawcą ale wypiszę moje opinie:
- kłos miał dać fajny efekt, tymczasem kompletnie zasłonił twarz i uśmiech - mi się nie podoba
- po lewej jest bardzo dużo wolnego miejsca, a żona jest przechylona w (nasze) prawo - jeszcze bardziej pogłębia to ten efekt
- oczy wyszły zbyt ciemne - zabrakło doświetlenia lampą / blendą
- za dużo wolnego na górze
- konwersja do B/W niezbyt udana - warto byłoby pobawić się krzywą kolorów (ściemnić ciemne, rozjaśnić jasne - może dałoby ciekawy efekt)

TheKilla
17-02-2014, 22:18
Bez urazy, ale zdjęcie wygląda trochę tak, że w kadrze jest mnóstwo przestrzeni a żona znalazła jeden badylek żeby się za nim schować... (po co?)

fufinek
17-02-2014, 22:33
Na podstawie własnego doświadczenia stwierdzam , że nie ma sensu wstawiać na forum zdjęć własnych żon, bo trudniej się znosi krytykę.
W innych przypadkach spływa jak po kaczce :)

6868
17-02-2014, 23:32
No to po co publikujesz zdjecia skoro nie masz o nich zielonego pojecia???

pozdrawiam

ale pojechałeś po bandzie z kolegą , jak nie masz nic konstruktywnego do powiedzenia to się nie wypowiadaj i nie zniechęcaj tych co się uczą .
Alez to jest jak najbardziej konstruktywnie powiedziane, trzeba tylko to zrozumieć .

Lena&TheShadow
17-02-2014, 23:33
Baba z wąsami, to się nie mogło udać...

nonnatus
18-02-2014, 01:10
o takich zdjęciach zwykło się mówić:
zrobiłeś krzywdę zdjęciem tej Kobiecie.
popełniłeś zwykły pstryk. bardzo słabo.
teraz może być już tylko lepiej :)

do słusznych uwag Matteo dodam jeszcze jedną:
spójrz na ramię modelki. wyglada jak u pudziana.
nie sądzę, żeby była tak otyłą Kobietą, bo ma drobną buzię.

zero kompozycji.
zero poprawnej konwersji.
zero sensu.

odpowiesz na pytanie, co Cię urzekło było w tej fotce?
dlaczego ją tu pokazujesz? dlaczego akurat tę?

galaza
18-02-2014, 06:57
Powoli, powoli, może w tym przypadku sukcesem było zatrzymanie wspomnianej małżonki w kadrze?

josephebeloki
18-02-2014, 09:09
Gdzie jest zdjęcie?

Matteo
18-02-2014, 12:42
[QUOTE=Matteo;3318726]No to po co publikujesz zdjecia skoro nie masz o nich zielonego pojecia???

pozdrawiam[/QUOTE

A wg ciebie czym jest moja wypowiedz jak nie konstruktywa krytyka???????????? No ale to trzeba zrozumiec!