PDA

Zobacz pełną wersję : Sb-700

Seś@
16-02-2014, 07:11
Mam pytanie. Mając ustawione w puszce : TTL i lampa w sankach a ustawienie CLS i lampa w sankach. W lampie ustawienia TTL-BL. Powinna być różnica w oświetleniu sceny ? U mnie wychodzi na to samo (oświetlenie sceny).

GonzoG
16-02-2014, 14:23
Mam pytanie. Mając ustawione w puszce : TTL i lampa w sankach a ustawienie CLS i lampa w sankach. W lampie ustawienia TTL-BL. Powinna być różnica w oświetleniu sceny ? U mnie wychodzi na to samo (oświetlenie sceny).

Ustawienie TTL i CLS to ustawienia w body ?? tak ??
To przeczytaj teraz w menu od czego są te ustawienia w body - bo jest to bardzo wyraźnie i jednoznacznie opisane.

Seś@
16-02-2014, 15:51
Wiem do czego te ustawienia służą. CLS do zdalnego błyskania. Tylko mi chodziło, jak np. zapomnisz przestawić w body z CLS na TTL i zapniesz lampę na sanki.

GonzoG
16-02-2014, 16:29
Wiem do czego te ustawienia służą. CLS do zdalnego błyskania. Tylko mi chodziło, jak np. zapomnisz przestawić w body z CLS na TTL i zapniesz lampę na sanki.

Nie chodzi, że nie wiesz co to CLS, a od czego są te ustawienia - przeczytaj uważnie jak się nazywa ta pozycja w menu aparatu, to będziesz miał odpowiedź na pytanie.

TOP67
17-02-2014, 19:36
Przecież ustawienia w body dotyczą lampy wbudowanej, a ta jest zamknięta, gdy włożysz inną w sanki.

Seś@
17-02-2014, 19:44
Przecież ustawienia w body dotyczą lampy wbudowanej, a ta jest zamknięta, gdy włożysz inną w sanki.

Czyli zapinając lampę zewnętrzną w sanki, ustawienia w body- TTL lub CLS nie mają znaczenia ? Oczywiście w lampie TTL-BL.

TOP67
17-02-2014, 19:48
Ustawienia sekcji "sterowanie lampą wbudowaną" nie mają znaczenia dla zewnętrznej lampy.

Seś@
17-02-2014, 19:50
Ustawienia sekcji "sterowanie lampą wbudowaną" nie mają znaczenia dla zewnętrznej lampy.
Dzięki TOP67. Tak mi też wychodziło z moich testów.
Pozdrowił :-)