Zobacz pełną wersję : Nikon body problem, czerwony pasek na fotce, pomozcie
filipontheroad
20-04-2007, 01:56
Witajcie
Przyznaje chyba spadl mi aparat i od tamtej pory pojawia sie czerwony pasek na srodku fotografii (ala laser terminatora). Czy to sie da naprawic, ile to moze kosztowac?
Tutaj widac na fotce.
http://feelsky.co.uk/i/problem.jpg
Dzieki za pomoc.
Uszkodzona matryca. Tylko serwis na postępu. Naprawa może trwać 10min lub ok 3 tygodni. W moim body trwała 3 tygodnie (wymiana matrycy). Na początku próbowali mapować piksele, ale niestety bez efektu (to trwa 10 minut).
Witam miałem podobną sytuację, czerwony punkt plus czerwona kreska idąca przez cały kadr, szczególnie widoczne przy wysokim iso. Pozostaje tylko wymiana matrycy, jesli masz gwarancję to bez problemu. U mnie wymiana trwała 2 tygodnie. Pozdrawiam.
Sebastiann
20-04-2007, 08:56
dead pixel i tyle, do mapowania trzeba oddac, z jakiej masz dystrybucji nikona? jesli uk to nie sadze aby bylo to bardzo tragicznie czasowo, bo u nas to wlasnie z tym roznie raz tak raz tak:)
To nie jest deadpixel a walniety caly pas pikseli na matrycy. To samo mialem w D70. Jedyna rada to wymiana matrycy w serwisie Nikona.
marcinekmm
20-04-2007, 15:41
Orientuje sie ktoś ile wymiana pogwarancyjna matrycy kosztuje?