Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Morskie Oko...
jarekf34
14-02-2014, 18:32
... mam i ja :)
Po całych 18 km w dwie strony, przebytych z buta
taki oto kadr upolowałem.
Zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img811.imageshack.us/img811/3031/79f4.jpg)
Wersja ciut większa :) (http://img593.imageshack.us/img593/1372/ke5f.jpg)
Pozdrawiam
No to warto było, bardzo dobre foto, da się jednak coś nowego i fajnego wykroić z tak oklepanego tematu. Płaty lodu świetne:-) Niesamowite, że połowa lutego a tam tak mało śniegu...
Ciekawie to się prezentuje.
Co prawda niebo poskąpiło jakiegoś spektakularnego wyglądu, za to podłoga nadrabia. Dobre zdjęcie...
Zdecydowanie podłoga robi najlepszą robotę;) z reszta wiesz o tym, szkoda tylko że na niebie się nic nie działo, no ale... tak to już w górach jest
Pozdrawim
Znakomite zdjęcie, warto było zapychać te "marne" 18 kilosów.
Dobra odsłona Morskiego..podłoga extra.
jarekf34
15-02-2014, 12:30
Niesamowite, że połowa lutego a tam tak mało śniegu...
No niestety, zima w tym roku poskąpiła białego szaleństwa :)
Całe szczęście, że podczas pobytu trafiłem na trzy dni zimy... pierwszy raz byłem w Zakopcu zimowa porą i poczułem się jak wiosną :)
Co prawda niebo poskąpiło jakiegoś spektakularnego wyglądu, za to podłoga nadrabia.
Oj tak... brakowało czegoś na niebie, ale cóż :(
szkoda tylko że na niebie się nic nie działo, no ale... tak to już w górach jest
Janusz z tym niebem to tak jest również nad morzem ;):)
warto było zapychać te "marne" 18 kilosów.
Pierwszy raz jak tam byłem, również z "bucika", powiedziałem chyba ostatni raz tu pomykam... teraz wiem co to znaczyło te "chyba" :)
Serdecznie dziękuję wszystkim za komentarze, jak widać warto było się przejść po raz kolejny i zapewne nie ostatni :)
Pozdrawiam.
sokolnik
15-02-2014, 12:35
Dobre zdjęcie. Uzywałeś filtra?
jarekf34
15-02-2014, 12:41
Uzywałeś filtra?
Tylko połówka na niebo (nie ta z monopolu) :)
A dokładnie Hitech ND 0.9.
Fajna odsłona Jarku :).
Można narzekać na brak ciekawszego nieba, ale akurat w tym przypadku wydaje się, że jest ono odpowiednie.
Jeżeli w górnych partiach dosyć mocno by się działo, skuteczna to konkurencja by była, dla jakby na to nie patrzeć fajowej podłogi ;).
Wersja w czerniach i bielach także warta rozważenia mz ;).
niby brak "akcji" na niebie da się zauważyć ale za to dół kadru wynagradza to z nawiązką. Super to "miedziane" światło ma wodzie! "Kafle" dopełniają obraz całości... tylko to niebo... ;)
pozdrawiam
Tytuł wątku mocno nie zachęcał mnie do oglądnięcia, ale po otwarciu zostałem mile zaskoczony oryginalnością i ciekawa kompozycja, ta odsłona wprowadza trochę świeżości w oklepanej miejscówce.
Andrzej1974
15-02-2014, 21:38
Najfajniejsze Morskie Oko jakie widziałem... ;-)
Zdjęcie fajne, aczkolwiek mi tu trochę za dużo obróbki, by było ciut mniej i by było bardziej git niż jest :)
Wcześniej oglądałem na małym ekraniku i urzekły mnie te tafle lodu. Teraz na większym, i chyba jeszcze bardziej podoba mi się światło na szczytach oraz na wodzie, jak i jej faktura. A dopiero potem tafle ;). No i duża wersja dopiero pokazuje pazur!
Nikonozaur
15-02-2014, 23:40
Bardzo fajna odsłona, mało jest zdjęć tego stawu zimową porą. Kadr można powiedzieć bardzo klasyczny, plus za to, że nie zapodałeś na PP kamieni, pomarszczona wiatrem woda sprawdza się znakomicie.
Odczuwam niedosyt...oczywiście ilością zamieszczonych zdjęć z długiej wędrówki. Nie wierzę, że zrobiłeś tylko jedną fotę. Twoja odsłona bardzo mi się podoba. Chmury na niebie wprowadziłyby tylko bałagan. W tym przypadku "podłoga" robi robotę.
daj coś jeszcze z tej serii , świetne
jarekf34
16-02-2014, 15:35
Wersja w czerniach i bielach także warta rozważenia mz ;).
Zapewne Pawle w ramach walki z nudą takowa również powstanie ;)
Najfajniejsze Morskie Oko jakie widziałem... ;-)
:):)
Nie wierzę, że zrobiłeś tylko jedną fotę. .
daj coś jeszcze z tej serii
Jak wiadomo, miejsce znane i obfotografowane i przyznam szczerze, że jedyny kadr, który mi najbardziej się widział to właśnie ten... mam jeszcze standardowo panoramke z kamulcami na PP, ale nie jest zbyt atrakcyjna ;), może kiedyś coś jeszcze zapodam.
Zapewne kadrów byłoby więcej, gdybym przeszedł je naokoło, lecz tym razem było już za póżno...
Jeszcze raz dzięki wszystkim.
Pozdrawiam.
Świetnie wypatrzone i uchwycone.