Zobacz pełną wersję : Niepowodzenie instalacji Photoshopa CC i co dalej?
Witam nocna porą. Wykupiłem dziś pakiet Fotografa w Adobe, czyli Photoshopa CC, Lightrooma 5. Zainstalowałem Lightrooma, potem Photoshopa CC i Bridge CC. Okazało się, że instalacja Photoshopa była nieudana, program nie odpalił, nie był też widziany w systemie, nie dało się go odinstalować ani Revo Uninstallerem, ani poprzez Panel Systemu - dodaj , usuń programy.Okazało się, że zainstalowalo i się coś na kształt PS ale w wersji 32-bitowej, znalazłem taki katalog w plikach Prgram Files (86). Cały czas w programie Creative Cloud program widnieje jako zainstalowany (z zieloną fajką). Usunąłem pliki ręcznie, wyczyściłem rejestr i resztki odinstalowanych programów CCleaner. Niestety nic to nie dalo, nie mogę ściągnąć ponownie tej aplikacji. Pytanie brzmi, jak doprowadzić, by Adobe umożliwiło mi ponowne pobranie tego programu w wersji oczywiście 64-bit.?
Pozdrawiam forumowiczów serdecznie i czekam niecierpliwie na wskazówki.
RobertMiernik
10-02-2014, 01:07
Doprowadzić przez zadzwonienie na infolinie.
Władca Pixeli
10-02-2014, 04:45
Instalowałem znajomej i miała podobne problemy ale z Acrobat Pro.
W Adobe powiedzieli aby ściągnąć ze strony Adobe "Adobe Cleaner Tool" (znajdziesz w google)
i wyczyścić wszystkie poprzednie wersje jakie były zainstalowane.
Możesz jeszcze spróbować wylogować się z ACC i ponownie zalogować.
Poradziłem sobie sam z tym problemem. Rozwiązanie jest dziecinnie proste, ale w nocy nie zawsze się dobrze myśli. Ponieważ system był nowo postawiony - windows 8.1 , nie trzeba było odinstalowywać żadnych śmieci po poprzednich instalacjach Adobe, bo takowych nie było. Wystarczyło odinstalować aplikację Adobe Creative Cloud, wyczyścić rejestr i ponownie zainstalować te aplikację. Po odpaleniu sprawdziła, że na dyskach nie ma zainstalowanych aplikacji Adobe z pakietu Fotografa i je sama pobrała, zainstalowała. Alleluja i do przodu.
Wszystkim, którzy myśleli nad moim problemem i starali się pomoc dziękuję.
Temat do zamknięcia.