Zobacz pełną wersję : d7000 problem ze zdjęciami seryjnymi.
Damiankck
08-02-2014, 16:34
Witam, mam problem z moim d7000 ze zdjęciami seryjnymi. W trybie CL jest wszystko dobrze, gdy ustawie drub CH, czyli maksymalna ilość fps aparat zrobi kilka seri po czym potrafi się zawiesić. Wyrzuca Errr.. mechanizm lustra nie opada.
Gdy ustawie w trybie CL maksymalna wartość (5fps) wszystko jest okej, dopiero 6fps zaczyna szwankowac
Jakies sugestie, serwis?
Serie w rawach? Próbowałeś na innej karcie? A bateria oryginał?
Jaką masz karte pamięci może ci sie bufor zapycha ?
Zrób serie w jpg i rawie. Porównasz zachowanie aparatu. Jeśli na jpg będzie dobrze a na rawie się wiesza tzn. karta nie wyrabia.
Jeśli na jpg będzie dobrze a na rawie się wiesza tzn. karta nie wyrabia.
Moim zdaniem to lustro nie wyrabia, gdyby karta nie wyrabiała aparat nie wywalał by Err.
Moim zdaniem to lustro nie wyrabia, gdyby karta nie wyrabiała aparat nie wywalał by Err.
Może masz racje. Bo skoro do 5 idzie a na 6 się wiesza. Może i mechanizm lustra... Ale testy warto porobić. Zajmują chwilkę.
Damiankck
08-02-2014, 23:16
to nie jest bufor... na różnych kartach, na orginalnej baterii i na zamienniku jest to samo.
Damiankck
09-02-2014, 12:34
problem CHYBA się rozwiązał, winny jest nieorginalny grip, jak zasilanie idzie z aparatu na orginalnej baterii wydaje się być dobrze.
We wtorek będe fotografował mecz więc sprawdze w praktyce.
Dzięki za pomoc
problem CHYBA się rozwiązał, winny jest nieorginalny grip, jak zasilanie idzie z aparatu na orginalnej baterii wydaje się być dobrze.
We wtorek będe fotografował mecz więc sprawdze w praktyce.
Dzięki za pomoc
Trzeba było na początku napisać że używasz gripa, było by łatwiej postawić diagnozę.
Damiankck
09-02-2014, 13:37
nie pomyślałem o tym, grip jest dla mnie tak oczywistą sprawą, aż zapomniałem, że go posiadam.