Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] powodzie w somerset
mirekvampirek
08-02-2014, 00:31
dla jednych kataklizm dla innych nie lada gratka, zeby uwiecznic cos czego na codzien nie ma.
pierwszoplanowe lusterko to nie jest jezioro, zazwyczaj jest to pole...
zdjecie zrobilem 2 stycznia 2014, dzisiaj podejrzewam, ze zeby dostac sie w to miejsce trzeba by uzyc pontonu.
pozdrawiam i zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img853.imageshack.us/i/1b7u.jpg/)
Śweitna praca, trochę podział w kadrze mi nie podchodzi.
Jednak w tych warunkach sam nie wiem, w którą stronę lepiej iść.
Więc biorę jak jest, wspaniała cisza!
No, troszeczkę Was tam ostatnio "potarmosiło" :?.
Z jednej strony, to taka mocno dynamiczna pogoda może wyrządzić wiele szkód.
Ale z drugiej strony patrząc, może także "odświeżyć" znane już fotograficzne miejscówki ;).
W kadrze czysto, ładnie w barwach i światłach :).
<| MICHAŁ |>
09-02-2014, 19:11
kadr i kolory OK
natomiast mało tej powodzi na tej pracy. Niby woda jest, ale nie wynika z tego zdjęcia, ze to powódź - jako widz nie do końca wiem, czy to jakiś zbiornik naturalny, czy wylewowy :)
Nikonozaur
09-02-2014, 23:09
W kadrze czysto, ładnie w barwach i światłach :).
Zgadzam się, trudno tu powiedzieć coś innego o tym zdjęciu. I również notuję pewien niedobór powodzi w powodzi. ;)
mirekvampirek
09-02-2014, 23:26
drzewa z natury w wodzie nie rosną, a rolnicy nie skladuja rolek z sianem pod wodą ;-)
ja wiem ze przeplywajacy do gory kołami pies przez pierwszy plan uwiarygodnil by dramat tubylców, czekałem ale nie przyplynal :-)
zartuje oczywiscie,
dzieki za pozytywny odbiór, pozdrawiam
vampirek
Nikonozaur
09-02-2014, 23:53
drzewa z natury w wodzie nie rosną, a rolnicy nie skladuja rolek z sianem pod wodą ;-)
ja wiem ze przeplywajacy do gory kołami pies przez pierwszy plan uwiarygodnil by dramat tubylców, czekałem ale nie przyplynal :-)
zartuje oczywiscie,
dzieki za pozytywny odbiór, pozdrawiam
vampirek
Psa szkoda, ale starałbym się na pierwszy plan rzucić np. takiego utopionego rolosa. W tym wydaniu powódź jest taka trochę mało wyraźna. A może rzeczywiście jesteśmy już tak skołowani przez media, że bez ofiar i przerażenia na twarzach ocalałych ani rusz. :shock:
Bardzo przyjemny w odbiorze kadr.
mirekvampirek
10-02-2014, 00:05
zaur byl tam jeden rolek bliżej mnie, ale wydało mi sie to zbyt oczywiste, zeby go na pierwszy plan wrzucać, choc moze jest w tym coś.
coz z dwojga zlego chyba wolałbym zmienic tytuł na somerset ;)
pozdrawiam