PDA

Zobacz pełną wersję : [ Przyroda ] Dawaj jeść!

wpkx
07-02-2014, 23:39
http://wpkx.pl/_DSC6326EC%20Dawaj%20jesc.jpg

Franek_
08-02-2014, 00:24
Zmniejsz zdjecie, wyczysc matryce, za wysokie ISO, centralne kadrowanie, balans bieli lezy i kwiczy. Milo widziec wnetrze domu, w ktorym cos wisi na scianach. Ale miski na meblu polaczone z dwoma kotami w domu nie swiadcza o Tobie za dobrze.

morzon
08-02-2014, 00:32
Kolejka do koryta?

wpkx
08-02-2014, 00:35
Zmniejsz zdjecie, wyczysc matryce, za wysokie ISO, centralne kadrowanie, balans bieli lezy i kwiczy. Milo widziec wnetrze domu, w ktorym cos wisi na scianach. Ale miski na meblu polaczone z dwoma kotami w domu nie swiadcza o Tobie za dobrze.

Święty Franciszku, widzisz Ty, jakie herezje pisze taki jeden, co Cię za patrona uzurpował? Ale przynajmniej, nie lubiąc kotów, ma w nagrodę jako domowników myszy.

Franek_
08-02-2014, 00:50
Sprostowanie - domownicy, jak sama nazwa wskazuje, zamieszkuja w domu. A myszonow z domu się pozbylem. Na czas wyjazdu do Szwecji ustawilem w domu 35 lapek, było to ostateczne rozwiazanie kwestii mysiej. Natomiast w miedzyczasie zalegly mi się w garazu. Ale tam, to już nie przelewki, po strzelaniu petardami i nasluchiwaniu po wybuchu dzwiekow panicznej ucieczki, liczebnosc garazowej populacji szacuje na >20 sztuk. Rozstawie lapki, kupilem 2kg trutki, natomiast rozwazam wypozyczenie kota od brata. Z niezrozumialych kompletnie dla mnie powodow wydal znaczna sume pieniedzy i kupil sobie kota burmanskiego (nie mylic z birmanskim [jakby to byla jakakolwiek roznica, siersciuch to siersciuch]), a w zasadzie suke, tj. kotke. Oddac trzeba, ze zwinne to i szybkie nieprawdopodobnie, lapie rzucona na 3 - 4 metry zabawke, zanim ta spadnie na ziemie. Rozwazam zamkniecie jej w garazu na tydzien bez karmy, niech zre myszy.

A dom bez sztuki na scianach to nie dom. Jakkolwiek snoblesse-srobleze to nie brzmi. Swoja droga, jak będę wyjezdzal we wrzesniu, musze cos z obrazami zrobic, nie chcesz kilku przygarnac na 3,5 roku?

wpkx
08-02-2014, 01:01
Pewnie, że chcę. W stodole jeszcze nie wszystkie ściany zajęte.