Zobacz pełną wersję : problem z Photoshop Elements 9
100krotny
07-02-2014, 18:26
Proszę o pomoc w rozwiązaniu problemu w programie Photoshop Elements 9:
w trakcie obróbki zdjęcia narzędzia pędzel korygujący, stempel, gumka, pędzel, wyostrzanie, ściemnianie itp. widoczne są na zdjęciu identycznie, jak ikonki na pasku narzędzi. Pole ich działanie jest więc ukryte. Wcześniej były one widoczne w formie kół o ustawianych przeze mnie średnicach, a tym samym widziałem co robię.
Nie pomogło odinstalowanie programu i ponowne zainstalowanie go z płyty.
Spróbuj u wujka "G" jeszcze poszukać. Miałem kiedyś taki problem i został rozwiązany przez zmianę ustawień, ale nie mogę sobie przypomnieć co to było.
Spróbuj tego, ale chyba moje rozwiązanie było inne
"Wejdź w Panel Sterowania > Ekran > Ustawienia > Zaawansowane > Rozwiązywanie Problemów
bądź prawy przycisk myszy na pulpicie i Właściwości > Ustawienia > Zaawansowane > Rozwiązywanie Problemów > zmniejsz przyspieszenie sprzętowe (o jedną wartość (Wyłącz przyspieszenia kursora i mapy bitowej.....) (nie zmniejszaj przyspieszenia do końca na brak bo wszystko ci się pozawiesza w komputerze) i Zastosuj."
Zmień w ustawieniach sposób wyświetlania kursora.
100krotny
07-02-2014, 23:24
Dzięki za podpowiedzi, zmieniam ustawienia wskaźnika w myszy i bez efektu.
Dzięki za podpowiedzi, zmieniam ustawienia wskaźnika w myszy i bez efektu.
A to masz problem w windowsie, że zmieniasz ustawienia wskaźnika mysz ?? czy w PS'ie ??
Poza tym wyraźnie napisałem - "sposób wyświetlania kursora" a nie wskaźniki.
Do wyboru masz 3 opcje - pełny obszar, zawężony i ikona narzędzia.
100krotny
08-02-2014, 11:28
ZAŁATWIONE.
Edycja - preferencje -wyświetlanie i kursory,
zaznaczyć: zwykła końcówka pędzla (była standardowa).
Z podziękowaniem