PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Strażnik

biegly
07-02-2014, 13:01
Tym razem inny klimat, choć fabuła wciąż ta sama ;)
Miejsce Poolbeg, u wybrzeża Dublna.
Tak pomyślałem, że stojący gość ze straży wybrzeża dobrze się wpasował w kadr.
Co wy na to?
Zapraszam

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/02/bbb2105-2.jpg
źródło (http://img.webme.com/pic/r/rafalrozalski/bbb2105.jpg)

Pozdrawiam
Rafal

moshica
07-02-2014, 14:25
Pierwszy raz w Twojej pracy raczej na nie. Wyjaśniam, człowiek i prawa strona jest tylko dodatkiem a nie celem samym w sobie, do tego krzywizna ściany. Gdyby się skupić centralnie bez prawej strony jak dla mnie byłoby lepiej. Warunki, 1 klasa, obróbka i światło również. Całość, mieszane uczucia, wiele takich prac jak Twoja robiłem i uważam że taki podział kadru nie jest najlepszy. Może ktoś inny ma inne zdanie, również jestem ciekaw.

biegly
07-02-2014, 16:16
Dzięki Pawle, za komentarz.
Wiedzialem że będzie budzić mieszane uczucia to zdjęcie, jednak tu nie chodziło mi typowy krajobraz jak to zawsze pokazuję*tylko tę chwile.
Może zbyt osobiście podszedłem do sprawy lub mogłem dodać gdzieś indziej niż krajobraz ;)

Dzięki jeszcze raz i pozdrawiam.

Julius
07-02-2014, 16:58
bardzo ładne, ale jakoś dziwnie mi się na nie patrzyło.

odbij je w drugą stronę - tzn, żeby postać była po lewej stronei, a reszta kadru po prawej.

mój mózg lepiej to trawi i zdjecie mi się wtedy bardziej podoba :)

moshica
07-02-2014, 17:25
Takie kadry mają sens jeśli widać byłoby emocje tej osoby ktòra się wpatruje w dal lub jej sylwetka wskazywałaby to w jakiś sposòb swoją postawą.Może inny kąt patrzenia lub większa postać z wizerunkiem na ocean byłaby bardziej wskazana.Pomysł dobry ale inna rralizacja konieczna z tą postacią.

Hoobie
08-02-2014, 00:11
Inne spojrzenie, na pewno nie stricte krajobrazowe, ale myślę, że w kategorii "człowiek" bardziej by się przyjął :D.

Szuwar
08-02-2014, 01:25
Kapitalne zdjęcie .... by było ....

Sama postać absolutnie mi nie przeszkadza. To co mnie uwiera w tym zdjęciu to jej postawa, ubiór nie pasujący do reszty klimatu.

Pochyłość ściany jest bez znaczenia, za to fantastycznie wychyla się zza niej światło.

Klimat robi krata w oknie, groźne niebo, fale i kamienie.

Bardzo mi się podoba.

biegly
08-02-2014, 14:46
Inne spojrzenie, na pewno nie stricte krajobrazowe, ale myślę, że w kategorii "człowiek" bardziej by się przyjął
Też mam takie odczucia, że źle kategoria dobrana.

Co do samego człowieczka, to przypadek że akurat tam stał gość ze straży.
Ubiór, hmm nic nie poradzę że oni tak wyglądają - ale rozumie że tu może nie pasaować.

Dziękuje Panowie i pozdrawiam.

tool
12-02-2014, 22:48
Bardzo fajny klimat zdjęcia, broni się jak nic...

georghe
15-02-2014, 00:25
Kapitalne zdjęcie .... by było ....
To co mnie uwiera w tym zdjęciu to jej postawa, ubiór nie pasujący do reszty klimatu.
.

No ba, gdyby tam jakąś mega kształtną osóbkę w stroju Ewy, wow... byłaby siła....