Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Trzy Korony - inaczej
Zaczynamy się zbierać do wyjazdu z Krakowa od godziny 22:00. O godzinie 0:30 jesteśmy na miejscu , niebo nie wygląda zachęcająco 50 % zasłonięte przez chmury - czekamy .
Rozkładamy sprzęt , pomału chmury odsłaniają to gwiazdy . Testy , ustawienia i zaczynamy . Na zdjęcie składa się 18 klatek naświetlanych po 9 minut . My w międzyczasie zaczynamy dość wcześnie sezon grillowy . Zapraszam .
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/02/R01_003221280252BL-2.jpg
źródło (https://lh6.googleusercontent.com/-Ptzkf6eOCLY/UvSNKfhcXDI/AAAAAAAAN8U/dQbmyShjEPI/s1024/R01_0032-2-1280%252BL.jpg)
Witam,
Fajnie wyszło. Można zapytać co to za szkło?
Pozdr.
Witam,
Fajnie wyszło. Można zapytać co to za szkło?
Pozdr.
Tamron 17-35/2.8-4
Niezła miazga - podziwiam :)
a możesz mi powiedzieć czemu nie wziąłeś mojej 14-tki ;)
czy efekt z fisha byłby lepszy? pełne koło?
aha i nie zapomnij odbitki solidnych rozmiarów z tego zrobić bo warto na jakąś ścianę rzucić!
Niezła miazga - podziwiam :)
a możesz mi powiedzieć czemu nie wziąłeś mojej 14-tki ;)
czy efekt z fisha byłby lepszy? pełne koło?
aha i nie zapomnij odbitki solidnych rozmiarów z tego zrobić bo warto na jakąś ścianę rzucić!
dziękuję - co do 14 to nawet - zapomniałem że masz i nie pomyślałem
co do fisza - jedni lubią krzywizny inni mniej - tak jest bardziej " naturalnie "
co do pełnego koła - zawsze mnie bawi to pytanie :-) dlaczego nie ma pełnego koła ...
odpowiedź jest banalnie prosta - aby były pełne koła - trzeba naświetlać 24 h ... :-)
plik po zapisaniu w formacie CS - ma rozmiar 4 GB ... :-)
RobertMiernik
07-02-2014, 13:10
aby były pełne koła - trzeba naświetlać 24 h ... :-)
No właśnie a propos, ile było tego czasu?
No właśnie a propos, ile było tego czasu?
tu jest 18 x 9 minut
Wojteksw
07-02-2014, 13:49
Bardzo mi się podoba, ładny kadr.
Kręc, kręć, kręć sie kręć :D bardzo fajnie wyszło :)
Fajnie wyszło - tak szeroko. To był dobry pomysł z tym wyjazdem :-)
dobry pomysl i wykonanie,gratuluje wytrwalosci:)
marieline
07-02-2014, 22:31
Przepiękne zdjęcie !!
wolnyslimak
07-02-2014, 22:37
Czy mocne światło na pierwszym planie to tylko księżyc + PP czy coś jeszcze? To jest od Czerwonego Klasztoru na SK czy nasze Sromowce? Prócz drzewka po prawo wszystko mi się podoba. Wykonanie jak i pomysł. Prawie super. Gratuluję.
Pozytywnie zakręcona praca ;).
Rewelacje, ledwo 3h roboty :) i takie cudo wyszło.
dziękuję wszystkim za miłe słowa
Czy mocne światło na pierwszym planie to tylko księżyc + PP czy coś jeszcze? To jest od Czerwonego Klasztoru na SK czy nasze Sromowce? Prócz drzewka po prawo wszystko mi się podoba. Wykonanie jak i pomysł. Prawie super. Gratuluję.
to są nasze Sromowce, pozorna jasność na pierwszym planie jest od domu, który tam stoi i świeci . Co do drzewka w ciemnościach nie było go widać :-) - a później szkoda było mi ucinać kadr . A jeszcze co do księżyca - takie coś to tylko jak go nie ma inaczej jest za jasno :-)
wolnyslimak
12-02-2014, 14:01
dziękuję wszystkim za miłe słowa
to są nasze Sromowce, pozorna jasność na pierwszym planie jest od domu, który tam stoi i świeci . Co do drzewka w ciemnościach nie było go widać :-) - a później szkoda było mi ucinać kadr . A jeszcze co do księżyca - takie coś to tylko jak go nie ma inaczej jest za jasno :-)
Jak nie było światła odbitego od księżyca i było czarno jak w .... to skąd kontrasty i kolory na górach? Zielonkawe drzewa oraz "jasność" gołej skały uzyskałeś wyciągając cienie z czarnej czerni?
Jak nie było światła odbitego od księżyca i było czarno jak w .... to skąd kontrasty i kolory na górach? Zielonkawe drzewa oraz "jasność" gołej skały uzyskałeś wyciągając cienie z czarnej czerni?
jasność skały to już z poranku
a dodatkowo to mój aparat widzi kolory w ciemności i nie wiem jak on to robi :-)
Nieźle to wygląda... Szkoda, że flisacy się nie załapali. ;)
Kręcioł jak się patrzy :). Podziwiam za wytrwałość :).
Nikonozaur
12-02-2014, 19:23
Fany kręcioł, podziwiam przede wszystkim za wytrwałość, bo widzę, że trochę czasu zajęło zbieranie materiału. Uciąłbym razem z podpisem. ;)