PDA

Zobacz pełną wersję : Serwis Nikona w Polsce - kto jest półkę wyżej? Holandia? Niemcy?

Adak
19-04-2007, 11:48
Od miesiaca usiluje oddac moje D200 do serwisu, jeszcze na gwarancji.
Ot - robi mu sie czasem hot linia na matrycy i jesli trzeba robic duze pliki/duze odbitki to potem siedze i stempluje.
Oczywiscie - D200 chetnie przyjma, ale ja potrzebuje drugie D200 na wymianke - niestety, "w chwili obecnej nie mamy D200, mozemy Panu zaoferowac D70". No zabijcie mnie... D70 to sam mam jako backup (backup!), a nie po to, zeby klepac nim nastepny miesiac!
Mam chyba dosc tolerowania tej glupawki: wydali na wymianke D200 uzytkownikowi, ktoremu od miesiaca nie potrafia naprawic D2x (biedny facet...), a drugiego D200 w serwisie nie ma! :evil:
Jesli to sie odnosi do:
"Fotografowie zawodowi maja specjalne przywileje w serwisie związane z czasem i konsultowanym terminem naprawy" to ja wymiekam.

Kto w hierarchii waznosci jest wyzej od serwisu w Wawie? Holandia? Niemcy? Pisac od razu do Japonii?
Mam ochote wylac troche swoich zali i cos zdzialac, bo mnie zaraz szlag trafi...

Rafał_Sz
19-04-2007, 11:54
Moje szkło 18-200 VR wysłali do serwisu w Niemczech, to o czymś świadczy...

Adak
19-04-2007, 11:55
Tak, to ze justowac sie potrafia to niestety juz wiem :-/ To co - na pierwszy rzut - Niemcy?

Rafał_Sz
19-04-2007, 12:00
Tak, to ze justowac sie potrafia to niestety juz wiem :-/ To co - na pierwszy rzut - Niemcy?

Jak mi powiedzieli w Nikon PL że TYLKO Nikon DE potrafi wyregulować w.w. szkło to mi wszystkie dekielki z obiektywów pospadały. Jak dobrze szprechasz to spróbuj sam do Niemiec zadzwonić i popytać co i jak.

Czornyj
19-04-2007, 12:02
Nikt nie stoi wyżej w hierarchii - przecież to jest normalna, autonomiczna firma, która po prostu dostała autoryzację. Zresztą wszystkie serwisy czegokolwiek działają na podobnej zasadzie, np. serwisy samochodowe.

samuraj
19-04-2007, 12:04
nad Nikon Polska jest holandia, wiec tam udezaj

JK
19-04-2007, 12:11
Nieco informacji na temat organizacji Nikona masz tu: http://www.nikon.co.jp/main/eng/portfolio/ir/ir_tool/fb/pdf/2001/01fb_e05.pdf