Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zimowe morze - szuflada
Gdynia Babie Doły
zapraszam
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.com/a/img836/1738/6pr2.jpg)
:)
Jedna rzecz mocno odciąga wzrok, ten palik najbliżej lewej, bez niego lepiej wzrok by podążał, według mnie, oczy-wiście :)
Adam Majchrzak
26-01-2014, 21:10
Ech... na takie warunki trafić, to byłoby coś! ;)
Podoba mi się sposób przedstawienia [obróbka], ale z kadrowaniem coś bym pokombinował, co by przenieść bardziej do prawego MP te pale w oddali, pozostawiając niezmieniony pierwszy plan, bo bardzo mi się podoba ;)
[Pytanie: Czy przy takich warunkach można podejść do torpedowni, czy dalej pokrywa lodowa jest już krucha?]
Pozdrawiam! =]
Ech... na takie warunki trafić, to byłoby coś! ;)
Podoba mi się sposób przedstawienia [obróbka], ale z kadrowaniem coś bym pokombinował, co by przenieść bardziej do prawego MP te pale w oddali, pozostawiając niezmieniony pierwszy plan, bo bardzo mi się podoba ;)
[Pytanie: Czy przy takich warunkach można podejść do torpedowni, czy dalej pokrywa lodowa jest już krucha?]
Pozdrawiam! =]
Wiem chciałbyś bardziej symetrycznie. W takim układzie kadru jaki byś chciał, z lewej w kadrze przy takiej ogniskowej chcąc nie chcąc, znalazła by się torpedownia. Ja tego nie chciałem, zdecydowałem się pokazać więcej tego światła z prawej, i samo zamarznięte morze. Rzadko się zdarza żeby było tak zamarznięte - ale nie ryzykowałbym przejść nim do samej torpedowni.
Adam Majchrzak
26-01-2014, 21:38
Tak przypuszczałem. Byłem w tym miejscu tylko raz i nie pamiętam dokładnie układu pale <-> torpedownia.
Warunki świetne, ale nie wiem czy życzyć takich czy nie, bo życie do najprzyjemniejszych wtedy nie należy ;)
Bardzo przyjemne w odbiorze-piękne światło. Zgadzam się z darkiem_d - ten palik po lewej jest po prostu za wysoki :)
ostrytux
26-01-2014, 23:59
Dobre jest, fajne te morskie zmarzliny :)
Ładnie z delikatnym światłem i kolorem.Pozdrawiam
Nikonozaur
27-01-2014, 20:20
Fajna kolorystyka, światło dopisało. No i temperaturka również. ;)
Ładnie zaświeciło, warunki naprawdę godne pozazdroszczenia ;)
Wszystko napisano w temacie. Nie dodam nic więcej, poza tym, że zazdroszczę takiej zimy :D.
Romano H.
29-01-2014, 22:34
fajne w kolorach.