PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Roland

szmydziu
25-01-2014, 13:59
Cześć Wam ! :)
Nie byłem przekonany w pełni do jakiej kategorii to zdjęcie "zaszufladkować", więc spróbuję tu - w portrecie.

Jest to dla mnie nowość jeśli chodzi o światło; do tej pory praktycznie nie bawiłem się lampami, więc wszelkie wskazówki mile widziane. Mam 3 lampy światła stałego z parasolkami (tu wykorzystałem jedno, boczne).
I kilka minut zabawy w PS.

Proszę o krytykę i Waszą ocenę:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/822/e277.jpg)

szmydziu
27-01-2014, 00:34
Rozumiem, żem nie godzien słów krytyki, opinii i porad ?
Mam zadrzeć wysoko do góry głowę i uważać, że osiągnąłem mistrzowski level ?

routine
27-01-2014, 00:47
Zmartwię cię - według tendencji na tym forum osiągnąłeś level przeciętniaka. :P
Zrobiłam offtop i na temat foty się nie wypowiem, bo nie moje klimaty takie fotoszopowe sztuczki.

SerU
27-01-2014, 02:23
Tak patrzę, patrzę i się zastanawiam...To miała być "kurtka-muskulaturka", czy jaki czort? Jeśli tak, to za mało światła i brakuje mankietów :) Do tego fotka trochę maława żeby dostrzec jakieś istotne szczegóły.

shaolin
27-01-2014, 05:57
Szmydzior lobuzie, na razie osiagnales level - jak wlaczyc swiatlo? :mrgreen: Dla mnie za ciemno (i troche male).

Pomysl niezly ale faktycznie zapomniales zakonczenie rekawow bo teraz wyglada jakby bluza miala zintegrowane rekawiczki ;)

szmydziu
27-01-2014, 07:48
Tak patrzę, patrzę i się zastanawiam...To miała być "kurtka-muskulaturka", czy jaki czort? Jeśli tak, to za mało światła i brakuje mankietów :) Do tego fotka trochę maława żeby dostrzec jakieś istotne szczegóły.

Zamysł był taki, by kolega mógł się pochwalić "rzeźbą" na portalach społecznościowych bez zbędnego przypału.
Więc pomysł był taki, żeby pokazać jak najwięcej ... w postaci "bluzy".

Dla mnie za ciemno...
Shao - rozumiem, że zwyczajne rozświetlenie krzywymi i poziomami nie pomoże ?
Doświetliłbyś tło drugą lampą lub dał coś na zasadzie konturówki jeszcze ?

shaolin
27-01-2014, 15:46
Mozna pogrzebac w fotoszopie, ale ogolnie mi jakos za ciemno i zamiast podkreslic rzezbe to chowasz modela ;)

Wrzuc w google cos w guscie body photography albo muscle photography, bedzie kilka przykladow (najczesciej w bw) ;) ja nie jestem studyjny wiec ciezko cos mi tu doradzac, pewnie trzasnalbym swiatlo z gory/ukosa, drugie za plecami albo na tlo, albo leciutka kontra, zeby podkreslic plecy i chyba tyle... Efekt bluzy tutaj tak naprawde przeszkadza. Nie takie rzeczy portale spolecznosciowe widzialy... dobra sesja z dobrze zbudowanym ziutkiem i laski beda gacie przez glowe sciagaly ;)