PDA

Zobacz pełną wersję : Portfolio fotograficzne

barracuda
24-01-2014, 00:10
Pewnie dla niektórych moje pytanie okaże się idiotyczne, ale nie jestem specem od zakładania stron www, mimo, że zwykle radzę sobie sam. Teraz chciałbym zmienić moją starą stronę na coś bardziej przystępnego i lepiej wyglądającego.
W tym celu zaciągnąłem darmowy szablon. Jest dość prosty, ale zawiera wszystko czego potrzebuje, a do tego jest dość elastyczny jeśli chodzi o jakieś zmiany w wyglądzie.
Mam tylko problem, bo za cholerę nie mogę skumać jak to jest wszystko połączone.
Generalnie jest tak, że mam pliki .psd z grafiką i tekstem, który się na stronie wyświetla. To w jednym folderze. W drugim natomiast pliki css, folder images i folder js oraz stronę o nazwie index.
Czy warto się pchać w taką opcję tak w ogóle?
Szablon nosi nazwę full js photography i można podejrzeć poprzez google jak to wygląda.
Z góry dzięki za sugestie i podpowiedzi.

RobertMiernik
24-01-2014, 00:21
Nie brzydki nawet, ale prawdę mówiąc jaki by on ładny nie był to i tak bym polecał raczej 'profesjonalne' rozwiązanie - więc gotowy i wspierany CMS (szukaj wordpress).

Nie dość, że tona pomocy w internecie, to jeszcze ciągłe wsparcie, aktualizacje, trylion wtyczek i dodatków...

barracuda
24-01-2014, 00:29
Nie brzydki nawet, ale prawdę mówiąc jaki by on ładny nie był to i tak bym polecał raczej 'profesjonalne' rozwiązanie - więc gotowy i wspierany CMS (szukaj wordpress).

Nie dość, że tona pomocy w internecie, to jeszcze ciągłe wsparcie, aktualizacje, trylion wtyczek i dodatków...

No wordpressa kupiłem, ale szczerze mówiąc to jestem aktualnie w czarnej dupie z wyprowadzeniem go na prostą :)

Misher
24-01-2014, 01:51
jak to kupiłeś wordpressa? Chyba masz na myśli jakiś layout a nie silnik?

barracuda
24-01-2014, 09:51
jak to kupiłeś wordpressa? Chyba masz na myśli jakiś layout a nie silnik?

Oczywiście, że mam na myśli szablon.

barracuda
25-01-2014, 11:11
Ma ktoś może dostęp do forum Elegant Themes? Jest tam wątek o tym jak zmodyfikować plik tworzenia galerii, a niestety nie kupowałem bezpośrednio z ich strony i nie mogę się zarejestrować na tym forum. Gdyby ktoś z Was miał dostęp, to podam lokalizację wątku o którymi chodzi.

Aeon88
02-02-2014, 21:45
barracuda, jeśli masz jakiś budżet na wykonanie tej strony daj znać - pomogę we wszystkim, zajmuję się tworzeniem stron.