PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Los Gigantes...cz.2

bajcy
23-01-2014, 19:56
Tym razem chciałbym pokazać Wam Giganty z drugiej strony-bardziej bezpiecznej;)

***Zapraszam***

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (https://imagizer.imageshack.us/v2/1000x667q90/196/rf3d.jpg)

Pozdrawiam
Bajcy

Greg77
23-01-2014, 20:57
Duzo slabiej w stosunku do pierwszej odslony i odnosze wrazenie, ze cos jest nie tak obrobkowo, ale nie pytaj co, bo nie umiem sie okreslic :D
Zawsze bylem od tej strony, lepiej podaj namiary jak sie dostac z drugiej ;)

Bartekkw
23-01-2014, 21:21
Za Grześkiem. Pierwsza odsłona dużo lepsza kadrowo i obróbkowo. Tutaj za dużo PS'a na niebie :)

Kulten
23-01-2014, 23:06
(...) i odnosze wrazenie, ze cos jest nie tak obrobkowo, ale nie pytaj co, bo nie umiem sie okreslic :D

Ja tu widzę stemplowanie i obstawiam, że było mokre szkło. Jakościowo w finalnym rezultacie dzięki temu nie wyszło najlepiej.

bajcy
24-01-2014, 01:05
Duzo slabiej w stosunku do pierwszej odslony i odnosze wrazenie, ze cos jest nie tak obrobkowo, ale nie pytaj co, bo nie umiem sie okreslic :D
Zawsze bylem od tej strony, lepiej podaj namiary jak sie dostac z drugiej ;)
No więc, żeby dostać się na drugą stronę- tą gorszą, to trzeba udać się na zakazaną drogę do Punto del teno. Zjeżdżając z maski, kierujesz się na lewo, a nie na prawo w stronę Puerto Cruz, po czym mijasz znaki informujące o zakazie i jedziesz urwiskiem jakieś 3km. Na każdej mapce jest to zaznaczone, nawet tej darmowej z lotniska;)

Ja tu widzę stemplowanie i obstawiam, że było mokre szkło. Jakościowo w finalnym rezultacie dzięki temu nie wyszło najlepiej.
Nie było tutaj praktycznie żadnego stemplowania, a i szło nie było mokre;) Raczej obróbka zrobiła swoje;)

Za Grześkiem. Pierwsza odsłona dużo lepsza kadrowo i obróbkowo. Tutaj za dużo PS'a na niebie :)

Co do kadrowania, to w sumie z wszystkich zdjęć, to wydało się mi najlepsze, na innych z tego miejsca zawsze coś nie pasowało, albo falochron, albo ludzie, albo to i to:) co do PS-a na niebie, to chyba faktycznie za dużo go, no ale cóż, aż takiej tragedii wg. mnie nie ma;)
Dzięki za odwiedziny.
Pozdrawiam.

szymon708
24-01-2014, 13:49
Pierwsza odsłona mnie powaliła. Być może dlatego, że z tej strony widziałem je na żywo :-)

bajcy
24-01-2014, 15:31
Pierwsza odsłona mnie powaliła. Być może dlatego, że z tej strony widziałem je na żywo :-)

Pierwsza odsłona była robiona z mniej dostępnego miejsca, dlatego większość ludzi kojarzy Los Gigantes własnie z tej strony, która zdecydowanie jest mniej atrakcyjna.

szymon708
24-01-2014, 20:43
Dużo mniej atrakcyjna. A druga odsłona z wąwozu Masca ? Mieliśmy być w końcu nie byliśmy i teraz żałuje :)

jarekf34
24-01-2014, 20:48
Również pierwsza odsłona bardziej mi podeszła... zresztą nie wszystkie muszą być idealne, ważne co by na coś luknąć ;):)
Czekam na następne :)

biegly
25-01-2014, 02:07
Tu już brakło pomysłu przy takich warunkach, wyszło średnio.