PDA

Zobacz pełną wersję : Prepaid w Norwegii

Jacek S.
23-01-2014, 12:07
Za kilka dni wybieram się na weekend do Norwegii. Potrzebuję kupić jakiś tamtejszy starter, który będzie służył tylko do internetu (nawigacja w telefonie i jakieś najważniejsze info w necie). Podejrzewam, że wystarczy jakieś 200 mb. Moglibyście coś polecić? Dodam, że musi to być microsim.

Slon
23-01-2014, 13:21
Zapytaj kolege: foto4deg (http://forum.nikoniarze.pl/member.php?u=53032)

Jacek S.
23-01-2014, 13:48
Dzięki, napiszę do Niego :)

foto4deg
23-01-2014, 14:14
Kiedy sie wybierasz i gdzie? Najlepsze rozwiązanie to zamówić kartę sim na mycall.no (starter z 25 koronami na początek, strona jest również po polsku), do tego dokupić za 199 NOK pakiet, w którym masz 500 MB za darmo. Innym rozwiazaniem może być zakup karty i zwykłego doładowania, ale wtedy płacisz 2NOK za 1MB, no i musisz się martwić jakby co o doładowanie. Musiałbym sprawdzić, czy mają w ofercie micro-sim, czy przypadkiem nie jest dodatkowo płatny. Teraz sprawdziłem, że w chess.no dostajesz multikartę, a internet mają za 10NOK na dzień.

Jacek S.
23-01-2014, 17:08
Dziękuję za odpowiedź :)
31 stycznia ląduję w Sandefjord i kieruję się w stronę Oslo. Wypożyczam samochód, także będę mobilny (może nawet trochę pojeżdżę, ale myślę, że nie dalej niż 200 km od Oslo). 3 lutego mam lot powrotny.

W tym chess.no internet jest jakoś limitowany? 10 NOK za dzień to żaden pieniądz. Niestety na ich stronie nie ma opcji zmiany języka, nawet na angielski, a translator sobie nie radzi :(

Może znasz przy okazji jakieś tanie miejsce na nocleg? Lecimy w 4 osoby i to co udało nam się znaleźć przez internet to 1500 zł za 4 osoby przez 3 noce. Trochę drogo :( Nawet gdyby było poza Oslo to będzie spoko, bo mamy auto.

troglli
11-05-2017, 22:05
Witam all,

wybieram się do Norwegii - czy mozna kupić gdzieś kartę z mobilnym netem celem włożenia jej do mobilnego routera?

Thx za wszelkie informacje.