PDA

Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Mary

Pawulon160883
21-01-2014, 23:48
Witam i zapraszam do komentowania, wszelkie wskazowki ile widziane.

https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/01/zays-2.jpg
źródło (https://imagizer.imageshack.us/v2/983x655q90/199/zays.jpg)

dax1990
21-01-2014, 23:52
Może mi się wydaje ale mam złudzenie że ta ręka i noga/kolano? nie należy do tej modelki.

Dziwnie też zaświecone, cały bark modelki czarny...

~lxs
22-01-2014, 00:06
To nie kolano tylko drugi bark :D
Światło w miarę ok. Dziwna poza, nie podoba mi się zakrycie szyi i brody

wunat
22-01-2014, 00:09
moze slabo widze, ale u mnie znowu jakos tak malo ostro...

dax1990
22-01-2014, 00:20
To nie kolano tylko drugi bark :D
Światło w miarę ok. Dziwna poza, nie podoba mi się zakrycie szyi i brody

Heh, dziwna poza, więc sam już nie wiem o tej porze co to:P

zbyszekD7000
22-01-2014, 00:23
Pierwsze wrażenie to takie że zastosowano nieodpowiedni obiektyw który zniekształca poszczególne fragmenty modelki, jakoś dziwnie to wygląda

Pelo
22-01-2014, 01:22
po pierwsze powiem tak :) - modelke masz naprawde swietna - nie chcialem juz w poprzednim watku pisac w którym troche z kadrowaniem poleciałeś - ale zeby tam nie dublowac wypowiedzi o modelce to powtorze tutaj ;) - modelka samograj - nawet słaby fotograf powininen zrobic przyzwoite zdjęcia :). Co do powyzszej foty - wydaje mi sie ze brakuje białej płaszczyzny odbijajacej z prawej strony pod brode modelki - oczywiscie po za kadrem ;) - rozswietliło by nieco oczy ,lewe ramię, które w tej chiwli jest mocno w cieniu i oczywiscie zniwelowało by cien pod nosem. Wystarczy nawet biały kartonik, kawałek styropianu albo najlepiej mała blenda. Natomiast główna lampka wg mnie ustawiona jest badzo dobrze - dobra moc, odległość i kierunek palnika. Co do pozy - nie wypowiadam sie - mnie jakos specjalnie nie razi ręka - moze faktycznie mozna było nieco bardziej odsłonic szyję - chociaz wydaje mi sie ze gdyby pojawiło sie swiatło odbite pod spodem to szyja tez by sie pojawiła. Kurde jeszcze chyba tak długiej wypowiedzi tu na forum nie naskrobałem. Oczywiscie wszystko powinno sie zaczac od moim zdaniem - bo ani ty ani inni nie musza sie z tym zgadzac. Pozdrawiam

Pawulon160883
22-01-2014, 11:23
Dzieki serdeczne za rady I poinie. Jak znajde czas to zrobimy cos jeszcze dzis starajac sie wykorzystac wasze rady.
Pozdrawiam