Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Awesome (soft wersja)
1
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/01/tumblr_mzp9asbvCM1t3l6ebo1_500-2.jpg
źródło (http://31.media.tumblr.com/abcb3c37b71fb1b1d39e79ca897416ff/tumblr_mzp9asbvCM1t3l6ebo1_1280.jpg#http://24.media.tumblr.com/abcb3c37b71fb1b1d39e79ca897416ff/tumblr_mzp9asbvCM1t3l6ebo1_500.jpg)
2
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/01/tumblr_mzqurjgEHf1t3l6ebo1_500-2.jpg
źródło (http://25.media.tumblr.com/92a4745f4dffdac1ef03c8898bdf8e75/tumblr_mzqurjgEHf1t3l6ebo1_1280.jpg#http://25.media.tumblr.com/92a4745f4dffdac1ef03c8898bdf8e75/tumblr_mzqurjgEHf1t3l6ebo1_500.jpg)
3
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/01/tumblr_mzpcdaF9nm1t3l6ebo1_500-2.jpg
źródło (http://25.media.tumblr.com/b0b7f5787f6838c53ce3c547eac8d079/tumblr_mzpcdaF9nm1t3l6ebo1_1280.jpg#http://24.media.tumblr.com/b0b7f5787f6838c53ce3c547eac8d079/tumblr_mzpcdaF9nm1t3l6ebo1_500.jpg)
4
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/01/tumblr_mzqv2c32ch1t3l6ebo1_500-2.jpg
źródło (http://25.media.tumblr.com/9e217eac7bf4d74d9b5d7f41b099c667/tumblr_mzqv2c32ch1t3l6ebo1_1280.jpg#http://31.media.tumblr.com/9e217eac7bf4d74d9b5d7f41b099c667/tumblr_mzqv2c32ch1t3l6ebo1_500.jpg)
Mam koleżankę z Bydgoszczy której zdarzyło się posiadać taką samą koszulkę :P
4, 1 i 2 nie podoba mi się światło i generalnie nudy, 3 nawet spoko.
Andrzej1974
21-01-2014, 12:31
Można się czepiać szczegółów typu ucięta dłoń, głowa, czy kolano ale... (jak dla mnie) jest to Twój najlepszy set.
Można się czepiać szczegółów typu ucięta dłoń, głowa, czy kolano ale... (jak dla mnie) jest to Twój najlepszy set.
dziękujemy
tu wersja golaskowa:)
http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=242684
Z czystej, szczerej ciekawości - możesz to jakoś uzasadnić? Tzn jakieś konkrety dlaczego tak uważasz?
Jakieś podobne te sesje do siebie.
Andrzej1974
21-01-2014, 19:27
Z czystej, szczerej ciekawości - możesz to jakoś uzasadnić? Tzn jakieś konkrety dlaczego tak uważasz?
A co tutaj jest do uzasadniania? Czy podoba ci się zdjęcie np. z uciętym jednym lub dwoma palcami? Bo mi nie...
Trójeczka bardzo rozwojowa ino brakuje mi włosów, łokcia i lewa stopa nieostro. Całość na jednolitym futrze i delikatniej ze światełkiem.
No ale ja się nie znam więc wybacz :)
PS> Czym odurzasz te dziewczynki, że ... ??
Trójeczka bardzo rozwojowa ino brakuje mi włosów, łokcia i lewa stopa nieostro. Całość na jednolitym futrze i delikatniej ze światełkiem.
No ale ja się nie znam więc wybacz :)
PS> Czym odurzasz te dziewczynki, że ... ??
nie ma pijaństwa na sesji jeśli o to chodzi
nie ma pijaństwa na sesji jeśli o to chodzi
Raczej chodziło mi co tym im dajesz, że w ogóle dochodzi do sesji :)
Raczej chodziło mi co tym im dajesz, że w ogóle dochodzi do sesji :)
Na pewno nie pokazuje im swoich zdjęć :)
To taki żarcik Woland :) ale prawdą jest, że jak pokazuje Twoje prace koleżankom, to żadna by się nie zgodziła na tego typu zdjęcia. Dla tego pytanie Panerai jest chyba pół żartem pół serio. Po prostu taki już Twój styl i albo się podoba albo nie.
Ale żeby nie było...Lampa na pewno działa, bo błyska niemiłosiernie. Jak dla mnie troszkę za mocno i bez ładu i składu, bo każde zdjęcie jest inaczej doświetlone. Wychodzi na to, że jest to przypadkowe błyskanie - sesja jest niespójna.
Białka za bardzo wybielone. Na 2 mina modelki moim zdaniem nie Awesome :) a kości za bardzo wyeksponowane. Mnie osobiście się to nie podoba, ale wiem że są amatorzy kości. Na 3 mogłeś jednak ustawić inaczej modelkę, wygląda troszkę jak byś za bardzo napastował podłogę, dziewczyna się wywaliła i próbuje wstać. Czwórka to kosz moim zdaniem.
Jest to Woland ewidentnie Twój styl że tak powiem, chodź widzę że przestałeś dodawać tekstury więc zmieniasz się.
Nie jestem fanem Twoich prac, bo wydają mi się okropnie tandetne. Oczywiście jest to moje prywatne zdanie i nikt się z nim nie musi zgadzać. Ale może skusisz się wreszcie na większe dopieszczenie swoich prac. Chodzi mi o światło, tło, ustawienie modelek i postprocess. Masz piękne modelki, które zasługują na lepsze zdjęcia :)
I nie chodzi mi o glamour, bo styl można zachować, ale bardziej zadbać o klimat.
Ale może skusisz się wreszcie na większe dopieszczenie swoich prac. Chodzi mi o światło, tło, ustawienie modelek i postprocess. Masz piękne modelki, które zasługują na lepsze zdjęcia :)
I nie chodzi mi o glamour, bo styl można zachować, ale bardziej zadbać o klimat.
no to pozwól że zacytuję Ci tą oto piękną modelkę; "Jestem mega zadowolona z efektów... w lutym wpadam dodatkowo na filmik"
a skoro modelka zadowolona to ja czuję się spełniony
A co tutaj jest do uzasadniania? Czy podoba ci się zdjęcie np. z uciętym jednym lub dwoma palcami? Bo mi nie...
Napisałeś, że to najlepszy set, więc z ciekawości pytam co w nim jest takiego najlepszego. A ucięte palce o ile mają jakiś sens (lub nie mają wpływu na odbiór całości) mi nie przeszkadzają.
Czyli to czy zdjęcie podoba się osobie, która zazwyczaj (nie zawsze oczywiście) ma nikłe pojęcie o fotografii to Twoja jedyna ambicja? Jeśli tak to współczuję.
Andrzej1974
21-01-2014, 21:37
Napisałeś, że to najlepszy set, więc z ciekawości pytam co w nim jest takiego najlepszego. A ucięte palce o ile mają jakiś sens (lub nie mają wpływu na odbiór całości) mi nie przeszkadzają.
Jak porównasz poprzednie sety Wolanda z tym, to zobaczysz, że ten jest najlepszy (przynajmniej ja tak go widzę - Woland idzie w dobrym kierunku ;-)). Choć małe niedociągnięcia są i tutaj. Poprzednie zdjęcia były jak na mój gust... hmm... trochę "inne"... ;-) Tutaj jest MZ przynajmniej jakaś normalność... ;-)
Czyli to czy zdjęcie podoba się osobie, która zazwyczaj (nie zawsze oczywiście) ma nikłe pojęcie o fotografii to Twoja jedyna ambicja? Jeśli tak to współczuję.
naprawdę niepotrzebnie
no to pozwól że zacytuję Ci tą oto piękną modelkę; "Jestem mega zadowolona z efektów... w lutym wpadam dodatkowo na filmik"
Wiesz jest tez cala masa ludzi zadowolna ze zdjec slubnych od Henia za 500 zl. Wiadomo, ze klientowi ma sie podobac, ale to nei jest wcale wyznacznik dobrych zdjec. Mi sie te zdjecia nei podobaja. Zaraz mam przed oczami Wampa czy jakis inny Twoj Weekend sprzed kilkunastu lat.
Dla mnie te sesje wygladaja tak jakbys wyrywal te dziewczeta na male conieco, a przy okazji strzelal im foty przed lub po ;) Nie podoba mi sie i tyle, ale Twoja sprawa co i jak tam sobie fotografujesz, nie kazdy musi wpisywac sie w kanon ;)
Wiesz jest tez cala masa ludzi zadowolna ze zdjec slubnych od Henia za 500 zl. Wiadomo, ze klientowi ma sie podobac, ale to nei jest wcale wyznacznik dobrych zdjec. Mi sie te zdjecia nei podobaja. Zaraz mam przed oczami Wampa czy jakis inny Twoj Weekend sprzed kilkunastu lat.
Dla mnie te sesje wygladaja tak jakbys wyrywal te dziewczeta na male conieco, a przy okazji strzelal im foty przed lub po ;) Nie podoba mi sie i tyle, ale Twoja sprawa co i jak tam sobie fotografujesz, nie kazdy musi wpisywac sie w kanon ;)
dzięki za zrozumienie :)
ranbir kapoor
21-01-2014, 22:56
Powiedz jaki cel ci przyswieca ze wrzucasz tu zdjecia
Wszak dziewczyny zadowolone, ty tez, zdanie tych co sa na nie nie obchodzi cie
Tak wiec po co?
Powiedz jaki cel ci przyswieca ze wrzucasz tu zdjecia
Wszak dziewczyny zadowolone, ty tez, zdanie tych co sa na nie nie obchodzi cie
Tak wiec po co?
a czemu nie?
ranbir kapoor
21-01-2014, 23:11
Wlasnie tak wyczerpujacej i blyskotliwej odpowiedzi sie spodziewalem
Moze powinienes przerzucic sie na slowo pisane
Wlasnie tak wyczerpujacej i blyskotliwej odpowiedzi sie spodziewalem
Moze powinienes przerzucic sie na slowo pisane
dziękuję i owszem, moje białe wiersze też dorwiesz na portalach literackich
.... Mi sie te zdjecia nei podobaja. Zaraz mam przed oczami Wampa czy jakis inny Twoj Weekend sprzed kilkunastu lat.
Dokładnie "Twój Weekend" :-D. Zatem tandeta. I dobrze. Cenię ludzi, którzy mają odwagę wyjść poza trendy super-matryc, super- szkieł, super- lamp,
super- programów i .... doskonałości w każdym pikselu i kadrze. I tyle, bo znowu wyjdzie, że dorabiam ideologię.
Ale przy okazji zdjęć Wolanda, nasuwa mi się myśl: gdzie byliby mądrale od super- kadrów, gdyby nie hard i softwarowa
technologia? Z całym szacunkiem dla tych, dla których jedyną obróbką jest wprawne oko i umiejętności.
Portfolio na maxmodels też warte przejrzenia. Twoje zdjęcia kojarzą mi się trochę z terrym richardsonem. Mogę się tylko domyślać jak wielką frajdę sprawiają ci te wszystkie porównania, dyskusje i jatki nad zdjęciami. Pełen sukces o którym smutni panowie "warsztatowcy" i "rzemieślnicy" mogą tylko pomarzyć ;)
Cóż ... źle zostałem zrozumiany ... na szczęście mam obiecany publicznie autograf Wolanda więc jest Git Majones !
Portfolio na maxmodels też warte przejrzenia. Twoje zdjęcia kojarzą mi się trochę z terrym richardsonem. Mogę się tylko domyślać jak wielką frajdę sprawiają ci te wszystkie porównania, dyskusje i jatki nad zdjęciami. Pełen sukces o którym smutni panowie "warsztatowcy" i "rzemieślnicy" mogą tylko pomarzyć ;)
lubię tylko 3 sesje Terry'ego , z Jaredem Leto, Mirandą Kerr, oraz z Carą Delevingne, reszta mnie nie rusza.
Oglądać lubię takie klimaty jak u Twardowskiego i mojego ziomala Wiktora Franko
a bawić się lubię w stylu Front'a
Ornat Bros
22-01-2014, 16:58
Tworzysz jak to ktoś kiedyś ładnie napisał, heroinowe i blade lolitki. Kolejny raz jestem na nie. Koślawe światło i retusz.
Mi sie te zdjecia nei podobaja. Zaraz mam przed oczami Wampa czy jakis inny Twoj Weekend sprzed kilkunastu lat.
W Wampie i Twoim Weekendzie były o niebo lepsze zdjęcia ;)
Pełen sukces? Te wszystkie porównania, dyskusje i jatki to ma być sukces? Chyba poniosła Cię fantazja. Jestem chyba takim rzemieślnikiem o którym piszesz lecz uwierz mi, że nie jestem SMUTNY.
W Wampie i Twoim Weekendzie były o niebo lepsze zdjęcia ;)
To fakt, ale jakos tak mi sie to kojarzy z tym klimatem kanapowo, dywanowo domowym. Moze przez wystroj mieszkania Wolanda rodem z lat 90tych bo nie wydaje mi sie, ze to jego studio jest ;)
Tam w tych gazetach bylo cos jak anonse czytelnikow i wlasnie tam najbardziej zblizone fotografie mozna bylo znalezc do tych Wolandowych :P
Pełen sukces? Te wszystkie porównania, dyskusje i jatki to ma być sukces? Chyba poniosła Cię fantazja. Jestem chyba takim rzemieślnikiem o którym piszesz lecz uwierz mi, że nie jestem SMUTNY.
na stronie maxa mam wymienione moje krajowe i zagraniczne sukcesiki, może jemu o to chodziło, więc nie trzeba od razu kogoś podszczypywać tylko dlatego że lubi co innego niż Ty
Tak, to jest właśnie sukces. A wyróżnienia czy publikacje tylko to potwierdzają. Co może być gorszego dla kogoś kto chce dotrzeć do publiczności niż obojętność? Pełno tu warsztatowo poprawnych fotek, ale ich problem polega na tym, że nie wzbudzają żadnych emocji. Ot, ładna, poprawna fotka, "znawcy" pocmokają nad tym jak pięknie oświetlone, zgodnie ze wszystkimi regułami rzemiosła. Tylko co z tego? Ale to oczywiście zależy kto jaki ma cel fotografując..
To czy jesteś smutny czy nie pomijam, to było adresowane do konkretnych osób komentujących zdjęcia wolanda i innych osób w sposób złośliwy, arogancki, z pozycji super profi (choć z banalnymi rezultatami foto) i podszyty smutną frustracją ;)
Ornat Bros
22-01-2014, 20:15
Ok zgadzam się, że wyróżnienia, nagrody i publikacje to duży sukces ale jatki, dyskusje i porównania to nie jest wyznacznik sukcesu :) pzdr
Ok zgadzam się, że wyróżnienia, nagrody i publikacje to duży sukces ale jatki, dyskusje i porównania to nie jest wyznacznik sukcesu :) pzdr
Ja uważam odwrotnie. Jatka i dyskusje to sukces, bo znaczą, że fotka została zauważona i wywołała emocje u odbiorcow a wyrożnienia takie czy inne tylko go potwierdzają.
nonnatus
22-01-2014, 20:48
Tak, to jest właśnie sukces.Pełno tu warsztatowo poprawnych fotek, ale ich problem polega na tym, że nie wzbudzają żadnych emocji. Ot, ładna, poprawna fotka, "znawcy" pocmokają nad tym jak pięknie oświetlone, zgodnie ze wszystkimi regułami rzemiosła. Tylko co z tego? Ale to oczywiście zależy kto jaki ma cel fotografując..
jest cała masa znakomicie zrobionych zdjęć, które poruszają.
opozycja: dobre technicznie zdjęcie nie poruszające vs poruszający badziew jest opcją gimnazjalisty.
zachęcam do szerszego widzenia świata.
To czy jesteś smutny czy nie pomijam, to było adresowane do konkretnych osób komentujących zdjęcia wolanda i innych osób w sposób złośliwy, arogancki, z pozycji super profi (choć z banalnymi rezultatami foto) i podszyty smutną frustracją ;)
czuję się wywołany do tablicy.
za arogancję to ty dostałeś upomnienie. nie ja.
twoje słowa uznano za arogancje nie moje.
a jedyne co mnie smuci, to to że nie dostałeś za swoją chamówę bana.
podobnie jak jedyne co mnie frustruje to takie bzdurne wypowiedzi jak twoja.
a racjonalizowanie sobie swojej chamówy w innych wątkach jest niskie kolego.
więc daruj sobie tę żałosną krucjatę.
daruj też sobie przerzucanie na mnie swoich frustracji i zachowań, bo o sobie tym mówisz. nie o mnie.
"gdy jan mówi o stasiu, to o janie to świadczy, nie o stasiu".
złości też we mnie nie ma. nie znasz mnie, więc po co piszesz te bzdury? pytam retorycznie.
i dla twojej informacji: nigdzie w regulaminie nie jest napisane, że ktokolwiek z krytykujących zdjęcie (odróżnij od krytykanctwa), musi mieć jakiekolwiek osiągnięcia fotograficzne, by w ogóle zabierać głos w dyskusji.
mogę nie mieć pojęcia co to czas i przesłona i dyskutować.
np. kałużyński nie nakręcił nigdy nawet minuty filmu, a był najlepszym krytykiem filmowym w tym kraju.
Ja uważam odwrotnie. Jatka i dyskusje to sukces, bo znaczą, że fotka została zauważona i wywołała emocje u odbiorcow a wyrożnienia takie czy inne tylko go potwierdzają.
nieznalska umieszczając penisa na krzyżu, wg ciebie osiągneła sukces.
artysta zamykając swoje ekskrementa w puszce i wystawiając ją w galerii również, wg ciebie osiągnął sukces.
nergal targając Biblię osiągnał sukces.
palikot przynosząc na konferencję świński łeb, albo sztucznego penisa osiągnął sukces.
słowem definicja sukcesu brzmi: zrób cokolwiek, byleby to zauważono, a jak cię zauważą to jest sukces.
narcystyczne wołanie o uwagę.
ranbir kapoor
22-01-2014, 21:45
... to było adresowane do konkretnych osób komentujących zdjęcia wolanda i innych osób w sposób złośliwy, arogancki, z pozycji super profi (choć z banalnymi rezultatami foto) i podszyty smutną frustracją ;)
jako ze w swoim "slynnym" texcie o szczekajacych kielbach (moim zdaniem powinni cie za to wyrzucic z forum) wymieniles mnie pozwole sobie zabrac glos
z mojej strony nie bylo zadnej zlosliwosci, jedynie chec dyskusji z wolandem ktorej nie podjal, zreszta nie robi tego wogole , wiec jezeli ktos tu jest arogancki i patrzy z gory to jedynie on
jezeli te zdjecia by wywolywaly u mnie emocje to tymbardziej twoj text, jak widzisz nie jest tak
a to czy moje zdjecia sa banalne - cale szczescie twoje zdanie nie jest dla mnie zadnym wykladnikiem
smutna frustracja - hmm, z jakiego powodu?
He he kładę lewą nogę na wasze wywody moje zdanie o nich jak widzę doskonale pamiętacie.
Oj, Mario wyraźnie ma rację.
w swoim "slynnym" texcie o szczekajacych kielbach (moim zdaniem powinni cie za to wyrzucic z forum)
Mnie tez bardzo dziwi poblazliwosc moderatorow, ale jak widac to kolejny przyklad wybiorczej moderacji.
Ja i moje mierne osiągnięcia foto czekają na kolejne prace Wolanda.
Rozejrzyjcie się panowie po anonsach na przywołanych wcześniej portalach a potem przeproście :-P
Mnie się podoba i stylistyka i modelka.
Mnie nie pasuja te majtasy na 1.
Albo full gora albo full zdjete.
Taka mam koncepcje. ;)
Rafał_Sz
23-01-2014, 09:51
He he kładę lewą nogę na wasze wywody moje zdanie o nich jak widzę doskonale pamiętacie.
Doskonale pamiętamy. Ogarnij się trochę, to nie forum Onetu.
Ornat Bros
23-01-2014, 09:57
Rozejrzyjcie się panowie po anonsach na przywołanych wcześniej portalach a potem przeproście :-P
A konkretnie o co Ci chodzi? Jakieś przykłady?
Mnie tez bardzo dziwi poblazliwosc moderatorow, ale jak widac to kolejny przyklad wybiorczej moderacji.
Piotrek, nie prowokuj, proszę.
Andrzej1974
23-01-2014, 12:49
Mnie nie pasuja te majtasy na 1.
Albo full gora albo full zdjete.
Taka mam koncepcje. ;)
Akurat tutaj wolę full zdjęte ;-)
Akurat tutaj wolę full zdjęte ;-)
w lutym
Andrzej1974
23-01-2014, 15:49
w lutym
To czekamy... ;-)
To czekamy... ;-)
Moze nie wypowiadaj sie w imieniu wszystkich, bo ja nie czekam :) Jak tak bardzo pragniesz golizny to jest masa stronek z taka tematyka wiec nie musisz czekac do lutego ;)
Andrzej1974
23-01-2014, 17:58
Moze nie wypowiadaj sie w imieniu wszystkich, bo ja nie czekam :) Jak tak bardzo pragniesz golizny to jest masa stronek z taka tematyka wiec nie musisz czekac do lutego ;)
Hehe.
Ok, w takim razie JA czekam... ;-)
Jeszcze w temacie rozruchów - kolega Panerai się zmitygował i przeprosił, przynajmniej mnie.
Bardzo proszę rozmawiać kulturalnie O ZDJĘCIACH.
Miłego wieczoru.
Jeszcze w temacie rozruchów - kolega Panerai się zmitygował i przeprosił, przynajmniej mnie.
Bardzo proszę rozmawiać kulturalnie O ZDJĘCIACH.
Miłego wieczoru.
też byłem w lekkim szoku, dobrze ze modelka nie widziała bo by mogła mieć niesmak do fotografów :)
Dlatego też bym prosił aby pamiętać że modelki u mnie głównie grają, nie są w rzeczywistości postaciami z danej fotografii
No cóż. Więc PRZEPRASZAM na ogólnym za TAMTEN wpis :(
Inna sprawa, że mimo wpompowanego 0,5 litra whiskacza może po 5 minutach zajarzyłem przegięcie i pewien wyraz wygwiazdkowałem. Niestety kolega S4int radośnie skopiował oryginalną wersję i to co mogło przeczytać najwyżej kilka osób w środku nocy ... rano przeczytało co najmniej kilkadziesiąt. Zaiste nadgorliwość gorsza od .... Woland wybacz. Nie dość, że podobają mi się Twoje zdjęcia to dodatkowo dobierasz modelki, które są moim typem idealnej kobiety ... Balantines - wiadomo - potrafi poluzować morale i swoboda wypowiedzi zrobiła swoje. Teraz znikam nie podejmując dyskusji, której mam nadzieję w odniesieniu do tego wpisu nie będzie.
No cóż. Więc PRZEPRASZAM na ogólnym za TAMTEN wpis :(
Inna sprawa, że mimo wpompowanego 0,5 litra whiskacza może po 5 minutach zajarzyłem przegięcie i pewien wyraz wygwiazdkowałem. Niestety kolega S4int radośnie skopiował oryginalną wersję i to co mogło przeczytać najwyżej kilka osób w środku nocy ... rano przeczytało co najmniej kilkadziesiąt. Zaiste nadgorliwość gorsza od ....
Miałem otwartą w karcie pierwotną wersje, post napisałem później więc zacytowało oryginalną wypowiedź. Jeszcze do mnie masz pretensje o to co napisałeś?? Trzeba było myśleć zanim się napisało.
Jedna rada - piłeś, nie pisz.
Może zwyczajnie nigdy już mnie nie komentuj z cytatem. Było, minęło, trudno.
to dobra rada, bo nie tylko w tym watku poplynales
to dobra rada, bo nie tylko w tym watku poplynales
Wiem, wiem ... / na Nexach/ na szczęście ktoś inteligentny miłościwie go usunął. Tak sobie analizuję ... why ? ... Już wiem ... mieszanie Balantyny z przyjmowanym od tygodnia antybiotykiem = obciach :(
Wiem, wiem ... / na Nexach/ na szczęście ktoś inteligentny miłościwie go usunął. Tak sobie analizuję ... why ? ... Już wiem ... mieszanie Balantyny z przyjmowanym od tygodnia antybiotykiem = obciach :(
Stara zasada jak z samochdem - piles, nie jedz.
Choc z drugiej strony po pijaku jest sie szczerym wiec napisales czemu tak naprawde podobaja ci sie foty wolanda :)