PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon D5200 rozkompletowałem zestaw.

mata-on
20-01-2014, 21:51
Witam mam takie pytanie, które dręczy mnie od niedawna.
Otóż kupiłem aparat w zetawie z kitem, ale kita się wyzbyłem... no i pytanie teraz czy gwarancję nadal mam na body??
Dodam że w karcie gwarancji mam wpisane tylko body. Czy to wskazuje że mogę spać spokojnie i w razie ewentualności bez problemu przyjmą mi na gwaracnje samo body? A prawdopodobnie to zrobię gdyż wyczywam problemy z autofocusem.

Pozdrawiam.

zbyszekD7000
20-01-2014, 22:00
nawet jak kupujesz w zestawie z kitem to kartę gwarancyjną dostajesz oddzielnie na body, oddzielnie na obiektyw, jedno z drugim nie jest w żaden sposób związane.

zgera
20-01-2014, 22:01
Możesz spać spokojnie, jeśli jest wpisane body i jego numer seryjny to wystarczy, do serwisu jest jeszcze potrzebny dowód zakupu.
W zestawie powinny być jeszcze karty gwarancyjne europejskie z wydrukowanym numerem seryjnym, osobna dla obiektywu i body.
Wielu sprzedawców w ten sposób sprzedaje osobno body i obiektyw z zestawu, gwarancja zawsze działa.

MstrG
20-01-2014, 22:10
nawet jak kupujesz w zestawie z kitem to kartę gwarancyjną dostajesz oddzielnie na body, oddzielnie na obiektyw, jedno z drugim nie jest w żaden sposób związane.

Już kilka razy się spotkałem z PL kartą gwarancyjną, gdzie są wpisane oba numery - body i obiektywu - na jednej karcie.
IMO nie przeszkadza to jednak w naprawie gwarancyjnej body.

AndBed
20-01-2014, 22:39
Body z kitem nie ma nic wspólnego(gwarancja), któreś zawsze może się zepsuć.

mata-on
20-01-2014, 22:44
Dziękuję Panowie za szybką odpowiedź :)
Pozdrówko!