Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Na grani...
ostrytux
20-01-2014, 01:00
... chciałbym być co dzień!
https://forum.nikoniarze.pl/imgimported/2014/01/sudety_96m-1.jpg
źródło (http://michalostrowski.com.pl/upload/sudety_96m.jpg)
Pozdrawiam serdecznie.
ładnie kadr skomponowany, światło piękne, jedyne minus to ostrość w lewym dolnym no ale wszystkiego nie można mieć:):) zdjęcie sie podoba!:)
No cóż ...tym razem na nie . Chociaż.....już sam wiem, ostatnio majstrowałem przy monitorze, wydaje mi się że jest za ciepły ten śnieg na pierwszym planie. Może niech się inni wypowiedzą.
Cóż można napisać... piękne zdjęcie w moim, górskim klimacie! Zobaczyłbym co się dzieje po prawej ;)
jarekf34
20-01-2014, 12:46
Ależ tam się dzieje w oddali... jak dla mnie jest sympatycznie :)
w oddali jest dobrze, ale psuje odbiór lewa część kadru, jakoś nie widzi mi się to zbocze...na bank masz coś bez tego zbocza...
Nikonozaur
20-01-2014, 18:25
Chyba rzeczywiście przedobrzyłeś z ilością PP - przeszkadza i odciąga oko od skwarków planu drugiego...
Elegancka perspektywa. Dalszy plan świetny.
Chyba rzeczywiście przedobrzyłeś z ilością PP - przeszkadza i odciąga oko od skwarków planu drugiego...
Tutaj sie podpisze, drugi plan jest elstra, ale ten PP jest zbyt ciezki jak dla mnie.
Za kolegami - PP trochę dominuje, ale w tle jest pięknie. Nie za ciepło podane?
Jako fan mgiełek jestem na tak :)
Jak by było normalnie, to uważam to za zbyt oczywiste!
Tu może nie kazdemu podchodzić PP, ale wprowadza nutkę tajemniczości co jest dalej ;)
Świetne i pozdrawiam.
w głebi piekne plany ale mz. lewa strona zbyt cieżka i psuje odbiór
ostrytux
21-01-2014, 23:27
Doskonale zdaje sobie sprawę że nie dla wszystkich z Was "zjadliwy" jest pierwszy plan po lewej stronie.
Cieszę się niezmiernie że są również takie głowy ...
Jak by było normalnie, to uważam to za zbyt oczywiste!
Tu może nie kazdemu podchodzić PP, ale wprowadza nutkę tajemniczości co jest dalej ;)
Taki było zamierzenie wykonania tego kadru, pokazanie trochę innej perspektywy, mniej oczywistej.
W Karkonoszach miejsc by pokazać tego typu ujęcie jest niewiele - dokładnie dwa, oba praktycznie niedostępne zimą :D a że zima jaka jest udało się wykonać taki kadr. Kadry z lufy oczywiście mam :D
Znając Ciebie, to na pewno uwieczniłeś dalekie plany na osobnej fotografii, a powyższa jest pewnego rodzaju wstępem do kolejnych odsłon :).
Może i jest trochę ciężko, ale pewnie świadomie tak kadrowałeś ;). Mi się podoba.