PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Sekretny ogród

mike555
18-01-2014, 01:31
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://www.iv.pl/)

Maxx-69
18-01-2014, 10:38
Zdjęcie nijakie, nie gniewaj sie ale tak jest. Perspektywa do d.py. Kolorki super ostrość jest fajny temat tez ale mogłeś zrobić to inaczej bo są możliwości. Czasami wystarczy inna perspektywa tutaj ujęcie z góry wogole mi nie leży. Trochę po eskperymentuj zrób fotki z rożnych stron i zobaczysz różnice. Fajne schody wieje tajemniczoscia ale to ujęcie ... ech. Popraw sie jak masz możliwość to wróć tam i zrób fotki jeszcze raz. Powodzenia

konradd
18-01-2014, 11:03
Co do perspektywy to fakt, błędnik mi szaleje jak patrzę na ten kadr, przez co raczej nie przyciąga mojego wzroku na dłużej ;) imo w pionie byłoby ciut lepiej

dobutrex
18-01-2014, 13:48
Faktycznie temat sam w sobie ciekawy. Obrócenie zdjęcia do pionu poprawiłoby jego odbiór. Nie ma natomiast jakiegoś punktu zaczepienia dla wzroku - schody zaczynają się i kończą przy brzegach kadru. Czerwone liście odciągają uwagę od głównego tematu którym są schody. Dobrze byłoby dopracować temat.

mike555
20-01-2014, 10:25
Odbiór przez "szalejącą ścieżkę" z tej pozycji fotografowania rzeczywiście daje popalić oczom. Zbyt mocno poszedłem w stronę*abstrakcji a zbyt mało w stronę krajobrazu :) Miejscówka ogólnie popularna, poczekam na sezon i zaatakuję ponownie.
Dzięki za uwagi!

Duder
21-01-2014, 02:56
A mnie się ta fota podoba tak jak jest. Problemów z błędnikiem nie mam. :-) Kompozycja mi pasuje, może niektórzy muszą trochę poćwiczyć inne spojrzenia na rzeczywistość, bo nie rozumiem zastrzeżeń przedmówców. Czy wszystko musi być schematyczne?

camill_lkr
21-01-2014, 14:44
Zdjęcie nijakie, nie gniewaj sie ale tak jest. Perspektywa do d.py. Kolorki super ostrość jest fajny temat tez ale mogłeś zrobić to inaczej bo są możliwości. Czasami wystarczy inna perspektywa tutaj ujęcie z góry wogole mi nie leży. Trochę po eskperymentuj zrób fotki z rożnych stron i zobaczysz różnice. Fajne schody wieje tajemniczoscia ale to ujęcie ... ech. Popraw sie jak masz możliwość to wróć tam i zrób fotki jeszcze raz. Powodzenia

Zupelnie sie nie zgodze. Mi sie podoba takie jakie jest. A perspektywa ciekawa :)

Daros
21-01-2014, 16:28
A jakby odwrócić o 90 stopni???