PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon Coolpix P520 Proszę o pomoc.

ary30
16-01-2014, 17:44
Witam...Jestem tu nowy,więc jeśli mój post zawarłem w nie odpowiednim dziale,z góry przepraszam.

Prosił bym o pomoc,dotyczącą aparatu Nikon Coolpix P520.

Mam zamiar zakupić aparat wyżej wymieniony,wcześniej używałem innych aparatów do fotografii amatorskiej.

Takich,jak canon,czy samsung i tu pytanie,czy w/w aparat Nikon Coolpix P520 posiada manualne ustawienia jak;

PRZYSŁONĘ I SZYBKOŚĆ MIGAWKI???Mianowicie chodzi o to czy na podglądzie wyświetlacza aparatu,można wprowadzać w/w ustawienia przed wykonaniem zdjęcia?

Czy ustawienia te trzeba ustawiać za każdym razem osobno w menu aparatu by wykonać zdjęcie?

Interesuje mnie aparat właśnie z taką możliwością ustawień na podglądzie.

Prosił bym też o opinie na temat aparatu,z góry bardzo dziękuje.

marcin_G
13-02-2014, 15:26
W każdym modelu serii P masz pełną kontrolę na przysłoną i czasem (nie szybkością!) migawki. Ustawiasz to odpowiednimi pokręłami
Osobiście nie jestem zwolennikiem aparatów zuperzoom, sądzę, że lepszym zakupem jest Coolpix P330/340 lub P7700/7800

Poza tym: w internecie jest zilion stron podających specyfikację każdego aparatu, jaki sobie wyśnisz - nie chciało Ci się poszukać?

adrianek32
16-02-2014, 02:50
pewnie kolega w specyfikacji szukał "szybkosc migawki" nie znalazl i dlatego zalozyl ten temat ;)

marcin_G
16-02-2014, 18:37
Popatrz - napisał jeden post. Zalogował się na forum, by zapytać o to, co w googlach można wyszukać w 10 sekund. Upośledzenie.....

stevewonder
06-11-2014, 00:02
Popatrz - napisał jeden post. Zalogował się na forum, by zapytać o to, co w googlach można wyszukać w 10 sekund. Upośledzenie.....
A ty co tym postem pomogłeś ?