Zobacz pełną wersję : Premiere Elements 11
nightbird
16-01-2014, 06:18
Cześć,
nie wiem czy to dobre miejsce na ten post ale nie widzę działu wideo-oprogramowanie...
Poszukuję posiadacza Premiere Elements 11 pod Windows. Kupiłem w zeszłym roku wersję elektroniczną na Maca, trochę mi się plany pozmieniały i przesiadłem się na PC. Adobe pozwala na przenoszenie crossplatform ale w międzyczasie wyszła wersja 12 i kicha. Należało sobie ściągnąć... Oczywiście znalazłem gdzieś w sieci, jednak wysypuje się na renderze podglądu i nie wiem czy to walnięta wersja, czy nie lubi mojego kompa. Dlatego szukam osoby z oryginałem, która pozwoli mi skopiować instalkę (ew. z pewnym piratem). W Katowicach mogę się zalogować na swoje konto w Adobe i pokazać, że mam ją w zakupionych aplikacjach, a gdzieś dalej to jedynie printscreen...
Pozdrawiam
pisz do adobe aby ci udostepnili pliki do pobrania
nightbird
16-01-2014, 15:17
Czytałem ich odpowiedzi na podobne pytania (głównie sytuacje, gdy ludziom wcięło instalkę, a stawiają na nowo system) - w skrócie brzmią: "trzeba było sobie pliki zapisać". Adobe nie udostępnia starszych wersji programów - mogę dopłacić za kolejny upgrade i pobrać PE12.
Btw. polecam kontakt z konsultantem Adobe, jeśli ktoś jeszcze nie korzystał :)
...
Btw. polecam kontakt z konsultantem Adobe, jeśli ktoś jeszcze nie korzystał :)
A moja propozycja, to więcej asertywności w kontaktach z supportem Adobe, nie wiem czy by pomogło, ale z pewnością by nie zaszkodziło.
Jeżeli inni producenci mogą udostępniać starsze wersje produktów, to nie widzę powodu, robić wyimków dla świętych krów.
nightbird
16-01-2014, 16:42
Johanan,
bardzo dziękuję za nic nie wnoszącą odpowiedź. Kup sobie coś z Adobe i potem się użeraj. Fajnie jest komuś radzić jak nie trzeba ruszyć własnego tyłka. Jedyną drogą do walki z nimi jest sąd czy instytucje konsumenckie. Ewentualnie rezygnacja z produktów. Poza tym, skoro w umowie zakupu jest taki punkt to mogę sobie pierwszą opcję wsadzić.
Co do kontaktu z Adobe - z polskim oddziałem połączyć mi się nie udało - telefony milczą, na maile nie odpisują. Oficjalny kontakt to numer w Stanach i chat z konsultantem. Oczywiście po angielsku. Na połączenie chatu czeka się do kilku godzin. Powodzenia w załatwieniu pliku do pobrania od jakiegoś Radżida, z którym się połączysz. Jeśli nie znajdę innej instalki to będę prowadził korespondencję, z nimi ale najpierw wolę to samemu sprawdzić, bo mi szkoda czasu na Adobe - lepiej obrobić kilka zdjęć.
Nie ma się co łudzić, że jesteśmy tak istotni dla Adobe - oni robią prawdziwą kasę na bazach danych - aplikacjach dla administracji państwowej (nie muszę chyba pisać jakim strumieniem wyciekają tam nasze podatki).
Jako ciekawostkę polecam w Google wpisać fury Wimal (oficjalny dystrybutor Adobe) :)
nightbird,
sorry jeśli poczułeś się urażony moją bezpośredniością, ale w dzisiejszym zwierzęcym folwarku, większość żyje według zasady: "słabi to jadło, silnym na sadło".
Czasem trzeba pieprznąć pięścią w stół, choćby dla poprawy nastroju. ;)
Pozdrawiam
nightbird
16-01-2014, 18:29
Johanan,
nie poczułem się urażony - szukam prostego rozwiązania problemu.
W internecie jest masa lepiejbystów (lepiej byście zrobili...). Niestety na słowach się kończy. Widać to choćby po stanie naszego kraju - tysiące trafnych głosów w sieci, co należałoby zrobić, a banda urzędasów nas przerabia na guano. Nikt palcem nie kiwnie, bo ludziom się wydaje, że wystarczy rzucić hasło w net, a ktoś sprawę załatwi. Obawiam się, że zjawisko to jest wykorzystywane przez tzw. władzę. Bo daje fałszywe poczucie: "ja przecież o tym mówiłem ale jak zwykle nikt nic nie zrobił..." Ale to nie miejsce na takie rozważania. :)
A tak na marginesie, to 11. raczej nie jest dostępna nawet na uploadach sąsiadów ze wschodu, chyba że na jakichś serwerach ftp (pobieżnie sprawdziłem).
nightbird
16-01-2014, 18:47
Ja ją gdzieś w sieci znalazłem (podkreślam, że wersję Elements) i teoretycznie wydaje się ok, bo była to instalka Adobiego i osobno crack. Cracka wywaliłem, wpisałem mój serial i poszła. Ale kto wie czy coś tam hackerzy nie namieszali, gdyż próbny render (wciśnięcie Enter) mi ją wysypuje. Wstępnie szukałem takiego problemu i niespecjalnie coś od razu widać, więc nie jest on częsty. Zanim stracę kilka godzin na przeglądanie sieci wolałbym wyeliminować możliwość posiadania walniętej wersji.
Próbowałeś z tej strony
http://prodesigntools.com/photoshop-elements-11-direct-download-links-pse-premiere-pre.html
linki wydają się być aktywne.
nightbird
16-01-2014, 21:27
Dzięki, byłem tu - kliknięcie powoduje wyświetlenie strony z komunikatem Access denied. Z tego co teraz czytam w komentarzach, linki czasem działają, a czasem nie. A u Ciebie się pobiera?
Pobierało, ale przerwałem bo mi to zupełnie nie potrzebne. W pierwszym linku był jakiś mały plik, ale drugi to archiwum 1,12 GB, więc to chyba to. Może popróbuj w innym czasie, albo z innej przeglądarki. U mnie na FF
A, i pobierałem wersję 32
nightbird
16-01-2014, 23:03
Kurcze, czyli to prawda w tych komentarzach. U mnie żaden plik nie idzie (potrzebuję 64 bit ale próbowałem pobrać też ten 32 bit...). Popytam znajomych - może komuś załapie.
rychu_cmg
16-01-2014, 23:09
Próbowałeś z tej strony
http://prodesigntools.com/photoshop-elements-11-direct-download-links-pse-premiere-pre.html
linki wydają się być aktywne.
Kurcze, czyli to prawda w tych komentarzach. U mnie żaden plik nie idzie (potrzebuję 64 bit ale próbowałem pobrać też ten 32 bit...). Popytam znajomych - może komuś załapie.
Mi te linki działają. I to nawet z dobra prędkością 300-500 kB/s
nightbird
16-01-2014, 23:25
Dziękuję za sprawdzenie. U mnie niestety kończy się komunikatem:
Access Denied
You don't have permission to access "http://trials2.adobe.com/AdobeProducts/PRE/11/win64/PremiereElements_11_WWEFDJ_win64.7z?" on this server.
Reference #18.5cf83d17.1389907327.fa36c53
Jeśli nie pójdzie też moim znajomym to poprosiłbym kogoś z Was o ściągnięcie i wystawienie na ftp lub przesłanie wetransfer czy czymś takim, ok?
Mi te linki działają. ...
Jeżeli to nie problem, to zamieniaj tam gdzie to konieczne "mi" na "mnie", bardzo Cię o to proszę.
Dziękuję za sprawdzenie. ...
A to są oryginalne archiwa Adobe? ;)
nightbird
17-01-2014, 00:15
Ale ze mnie d... Przecież powyżej jest dokładna instrukcja jak to pobrać. I działa! Dziękuję wszystkim za pomoc.
Johanan - tak, to oryginalne pliki z Adobe.