Zobacz pełną wersję : Przyszłość APS-C
emilcabaj86
14-01-2014, 22:38
Witam, przeczytałem dzisiaj ciekawy artykuł: http://www.spidersweb.pl/2014/01/rewolucje-przetrwaja-tylko-nikon-canon-sony.html
I zacząłem się zastanawiać jak to będzie z APS-C w przyszłości, skoro FF tanieje (D610), to czy producenci nie pozbędą się lustrzanek APS-C na rzecz bezlusterkowców?
Co na ten temat myślicie?
superlama
15-01-2014, 10:03
Analitycy... "Ceny mieszkań będą rosły, a nawet spadały".
hackermuz
15-01-2014, 10:47
Wg mnie rynek APS-C w najbliższej przyszłości będzie miał się dobrze, nie wszyscy potrzebują FF a jednak przepaść cenowa jest dość spora - nie tylko w przypadku aparatów ale również i szkieł których oferta jest dość bogata. Wiadomo ogólna przyszłość jest nieznana i nigdy nie wiadomo w którą stronę to wszystko pójdzie - trochę wróżenie z fusów. ;)
Brakuje mi opcji "przejdę na micro 43" bo zakładać ze wszyscy chcą FF jest nieroztropnie :)
Wojteksw
15-01-2014, 16:06
Mnie FF jest zbędne, wystarczy DX.
Brakuje mi opcji "przejdę na micro 43" bo zakładać ze wszyscy chcą FF jest nieroztropnie :)
Sytuacja z m4/3 robi się dość ciekawa, bo bardzo jasne szkiełka powodują, że na malutkiej matrycy można uzyskać fajny obrazek. Sam jakiś czas temu w to wszedłem, ale głównie "dla filmu".