PDA

Zobacz pełną wersję : Nikon d5100 problem z wyświetleniem informacji o zdjeciu

idczakus
12-01-2014, 15:43
Witam,

Zauważyłam że podczas przeglądania zdjęć, nie wyświetlają mi się żadne dodatkowe informacje. W menu- menu odtwarzania- opcje odtwarzania mam dwie poziome kreski i nie mogę zaznaczyć żadnej z opcji. Sprzęt jest nowy, a ja zielona, proszę o pomoc:)

Jura10
12-01-2014, 16:01
O jakie dodatkowe informacje tobie chodzi?

Zaznaczasz i gotowe. Powinno być.

nied0bry
12-01-2014, 16:10
Podczas przeglądania wciśnij joystick w górę lub w dół i masz pełne info o zdjęciu.

pozdr,
kris

Borat1979
12-01-2014, 16:13
Sprzęt jest nowy, a ja zielona

To przeczytaj instrukcję obsługi.

zgera
12-01-2014, 16:13
Podczas przeglądania wciśnij joystick w górę lub w dół i masz pełne info o zdjęciu.

Ale najpierw w menu odtwarzania trzeba zaznaczyć jakie informacje mają być wyświetlane.

idczakus
12-01-2014, 16:24
Naciskam joystick w gore czy w dol i nic sie niedzieje:/ A w menu jak zaznaczam ktorakolwiek z opcji odtwarzania (zaznaczam ptaszkiem i potwierdzam), to po wyjsciu spowrotem do menu wszystko sie kasuje i znowu sa dwie poprzeczne kreseczki.

zgera
12-01-2014, 18:19
Naciskam joystick w gore czy w dol i nic sie niedzieje:/ A w menu jak zaznaczam ktorakolwiek z opcji odtwarzania (zaznaczam ptaszkiem i potwierdzam), to po wyjsciu spowrotem do menu wszystko sie kasuje i znowu sa dwie poprzeczne kreseczki.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imagizer.imageshack.us/v2/800x600q90/844/u1ym.jpg)

Po zaptaszkowaniu opcji które mają być wyświetlane trzeba trzeba podświetlić przycisk Gotowe i zatwierdzić OK.
Czy tak trudno przeczytać instrukcję ze zrozumieniem?

idczakus
12-01-2014, 18:36
Ze wszystkich sil staram sie wytlumaczyc, ze u mnie tak to nie dziala:) mam nadzieje, ze moze we wsparciu technicznym beda wiedzieli jak rozwiazac ten problem. Tak czy inaczej dziekuje za kopie instrukcji, ale zazwyczaj przed zadaniem pytania czytam ja i to ze zrozumieniem:)

zgera
12-01-2014, 18:56
Ze wszystkich sil staram sie wytlumaczyc, ze u mnie tak to nie dziala:) mam nadzieje, ze moze we wsparciu technicznym beda wiedzieli jak rozwiazac ten problem. Tak czy inaczej dziekuje za kopie instrukcji, ale zazwyczaj przed zadaniem pytania czytam ja i to ze zrozumieniem:)

Po kolei, wchodzisz w menu odtwarzania > opcje odtwarzania, po prawej stronie masz dwie poziome kreski, naciskasz wybierakiem w prawo i ukazuje się menu jak na powyższym obrazku, zaznaczasz opcje które Cię interesują i podświetlasz GOTOWE i zatwierdzasz przyciskiem OK.
Czy po ponownym wejście w menu te opcje są zaznaczone? jeśli tak to informacje o zdjęciu powinny być wyświetlane.
W pozycji opcje wyświetlania te dwie kreski poziome się nie zmienią bez względu ile opcji zaznaczysz, zawsze będą dwie kreski, tam nie wskoczy ON czy OFF, będą tylko dwie kreski.
Aby na podglądzie zdjęcia były informacje naciskaj wybierak góra, dół podczas przeglądania zdjęcia w trybie odtwarzania.

Andrzej1974
12-01-2014, 19:30
Zauważyłam że podczas przeglądania zdjęć, nie wyświetlają mi się żadne dodatkowe informacje.

Ze wszystkich sil staram sie wytlumaczyc, ze u mnie tak to nie dziala:) mam nadzieje, ze moze we wsparciu technicznym beda wiedzieli jak rozwiazac ten problem.

Ech... a wystarczy przysiąść i przeczytać (choćby pobieżnie) instrukcję obsług aparatu...

zgera
12-01-2014, 19:57
Po kolei, wchodzisz w menu odtwarzania > opcje odtwarzania, po prawej stronie masz dwie poziome kreski, naciskasz wybierakiem w prawo i ukazuje się menu jak na powyższym obrazku, zaznaczasz opcje które Cię interesują i podświetlasz GOTOWE i zatwierdzasz przyciskiem OK.
Czy po ponownym wejście w menu te opcje są zaznaczone? jeśli tak to informacje o zdjęciu powinny być wyświetlane.
W pozycji opcje wyświetlania te dwie kreski poziome się nie zmienią bez względu ile opcji zaznaczysz, zawsze będą dwie kreski, tam nie wskoczy ON czy OFF, będą tylko dwie kreski.
Aby na podglądzie zdjęcia były informacje naciskaj wybierak góra, dół podczas przeglądania zdjęcia w trybie odtwarzania.

Czy o takie informacje na podglądzie zdjęć Ci chodzi.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.com/a/img43/4591/zlc5.jpg)

Jak już wcześniej pisałem w opcjach odtwarzania zaznacz wszystkie okienka i zatwierdź Gotowe OK.
Podczas podglądu zdjęć naciskaj wybierak góra, dół, to musi działać.