PDA

Zobacz pełną wersję : Adobe Bridge - błąd przy uruchoamianiu

Radosso
12-01-2014, 15:05
Cześć
Właśnie siadłem do fotek z wyjazdu i okazuje się ze mój Adobe Bridge po włączeniu od razu powoduje komunikat że program przestał działać i tyle. Spróbowałem reinstalacji całego PS, nic nie pomogło.

Używam win 7.
Czy ktoś miał może taki problem i zna rozwiązanie? Dziękuję

Władca Pixeli
12-01-2014, 18:33
Zacznij od prostego zresetowania ustawień.
Klikasz na program i natychmiast naciskasz razem Ctrl+Shift+Alt.
Powinno pojawić się okno do zresetowania ustawień.

Radosso
12-01-2014, 21:05
Wyświetliło się okno, zresetowałem ale to nie rozwiązało problemu.

tad_2358
16-04-2014, 20:57
Tu jest sprawdzone rozwiązanie http://forums.adobe.com/thread/1033628
Post nr 27

GonzoG
16-04-2014, 22:39
Cześć
Właśnie siadłem do fotek z wyjazdu i okazuje się ze mój Adobe Bridge po włączeniu od razu powoduje komunikat że program przestał działać i tyle. Spróbowałem reinstalacji całego PS, nic nie pomogło.

Używam win 7.
Czy ktoś miał może taki problem i zna rozwiązanie? Dziękuję

Przyczyn tego problemu może być wiele.

Co do reinstalacji - zrobiona na szybko (czyli odinstalowane i zainstalowane) czy porządnie - odinstalowane, usunięte pozostałe foldery, zamknięcie systemu (nie "uruchom ponownie" a "zamknij") i dopiero ponowna instalacja ??

Jak na szybko - to zrób porządnie. Jak było zrobione porządnie to:

- czy aktualizujesz na bieżąco komputer - bo aktualizacje Windowsa bardzo często wywalają różne programy.
Jak masz możliwość, to spróbuj przywrócić system sprzed ostatnich aktualizacji i sprawdzić czy ruszy.
Jak nie masz możliwości, to zobacz czy jest aktualizacja PS'a - możliwe że poprawi.

- jak nie aktualizujesz Windowsa - to raczej zostają aplikacje trzecie, które mogą wysypywać Bridge'a.
Kiedyś były problemy z antywirusami - Avast, Kaspersky i całym PS'em.
Jeśli masz jakiegoś AV sprawdź, czy po instalacji PS'a nie zareagował na któryś z jego plików - można to zrobić w logu, czy jakiś raportach.

Tu jest sprawdzone rozwiązanie http://forums.adobe.com/thread/1033628
Post nr 27
A co chcesz rozwiązać crackiem licencji ??