PDA

Zobacz pełną wersję : Kopiowanie wybranych ustawień w C1

piter123789
09-01-2014, 18:42
Witam. Mam pytanie do użytkowników Capture One. Jest możliwość (nie sądzę aby w takim oprogramowaniu jej zabrakło) kopiowania dowolnie wybranych ustawień? Chodzi głównie o to, aby skopiować sam balans bieli z ustawieniami ekspozycji, pomijając kadrowanie. Szukałem w internetach, ale nie znalazłem odpowiedzi na to jakże ważne dla mnie pytanie, które ułatwiłoby życie.:-(

GoOrange
09-01-2014, 21:53
Jasne, copy adjustments > paste adjustments (takie dwie skośne strzałeczki, jedna w górę, druga w dół) a w palecie adjustments clipboard wybierasz co ma być skopiowane na nowe zdjęcie.

piter123789
09-01-2014, 23:31
Jeeest, tej palety nie wiedząc czemu szukałem koło strzałek, a nie w menu. Dzięki WIELKIE za pomoc.

Pozdrawiam
Piotrek

EDIT: Tylko czemu jak odfajkuję Composition a następnie zastosuję Apply to wciąż mi kopiuje z ustawieniami kadrowania?

GoOrange
10-01-2014, 12:06
Jeeest, tej palety nie wiedząc czemu szukałem koło strzałek, a nie w menu. Dzięki WIELKIE za pomoc.

Pozdrawiam
Piotrek

EDIT: Tylko czemu jak odfajkuję Composition a następnie zastosuję Apply to wciąż mi kopiuje z ustawieniami kadrowania?

Zrób to jeszcze raz, zwracając szczególną uwagę na to co zaznaczasz, odznaczasz, klikasz. Kopiujesz > odznaczasz czego nie chcesz > wklejasz. To działa bo musi działaś. Oczywiście nie śledzę listy ewentualnych błędów C1 ale w najnowszej wersji wszystko w tym temacie śmiga jak należy.

piter123789
12-01-2014, 02:44
Działa, program złapał jakiegoś babola. Po restarcie kompa wszystko pięknie śmiga. Jeszcze raz dzięki!

dziubol
16-01-2014, 15:42
na stronie phaseone jest sporo tutoraili dot. użytkowania C1. co jakiś czas phaseone organizuje webinary gdzie też można sporo się na początek nauczyć

GoOrange
17-01-2014, 00:15
na stronie phaseone jest sporo tutoraili dot. użytkowania C1. co jakiś czas phaseone organizuje webinary gdzie też można sporo się na początek nauczyć

...i w nowym roku były już co najmniej dwa takie, wkrótce kolejne.