Zobacz pełną wersję : Kopiowanie wybranych ustawień w C1
piter123789
09-01-2014, 18:42
Witam. Mam pytanie do użytkowników Capture One. Jest możliwość (nie sądzę aby w takim oprogramowaniu jej zabrakło) kopiowania dowolnie wybranych ustawień? Chodzi głównie o to, aby skopiować sam balans bieli z ustawieniami ekspozycji, pomijając kadrowanie. Szukałem w internetach, ale nie znalazłem odpowiedzi na to jakże ważne dla mnie pytanie, które ułatwiłoby życie.:-(
GoOrange
09-01-2014, 21:53
Jasne, copy adjustments > paste adjustments (takie dwie skośne strzałeczki, jedna w górę, druga w dół) a w palecie adjustments clipboard wybierasz co ma być skopiowane na nowe zdjęcie.
piter123789
09-01-2014, 23:31
Jeeest, tej palety nie wiedząc czemu szukałem koło strzałek, a nie w menu. Dzięki WIELKIE za pomoc.
Pozdrawiam
Piotrek
EDIT: Tylko czemu jak odfajkuję Composition a następnie zastosuję Apply to wciąż mi kopiuje z ustawieniami kadrowania?
GoOrange
10-01-2014, 12:06
Jeeest, tej palety nie wiedząc czemu szukałem koło strzałek, a nie w menu. Dzięki WIELKIE za pomoc.
Pozdrawiam
Piotrek
EDIT: Tylko czemu jak odfajkuję Composition a następnie zastosuję Apply to wciąż mi kopiuje z ustawieniami kadrowania?
Zrób to jeszcze raz, zwracając szczególną uwagę na to co zaznaczasz, odznaczasz, klikasz. Kopiujesz > odznaczasz czego nie chcesz > wklejasz. To działa bo musi działaś. Oczywiście nie śledzę listy ewentualnych błędów C1 ale w najnowszej wersji wszystko w tym temacie śmiga jak należy.
piter123789
12-01-2014, 02:44
Działa, program złapał jakiegoś babola. Po restarcie kompa wszystko pięknie śmiga. Jeszcze raz dzięki!
na stronie phaseone jest sporo tutoraili dot. użytkowania C1. co jakiś czas phaseone organizuje webinary gdzie też można sporo się na początek nauczyć
GoOrange
17-01-2014, 00:15
na stronie phaseone jest sporo tutoraili dot. użytkowania C1. co jakiś czas phaseone organizuje webinary gdzie też można sporo się na początek nauczyć
...i w nowym roku były już co najmniej dwa takie, wkrótce kolejne.