Zobacz pełną wersję : Kurs fotografii kursfoto.pl prośba o opinie
Witam
(Nie wiem czy pytam w dobrym dziale, ale nie znalazłem dedykowanego )
Mam pytanie czy ktoś zna kursy organizowane przez tą firmę: www.fotokurs.pl ?
Chodzi mi zwłaszcza o "kurs fotografii cyfrowej - poziom ogólny"
Pozdrawiam
To chyba jest tylko zbiór wizytówek i reklam. Może lepiej podaj miasto gdzie chciałbyś kurs znaleźć to ktoś coś poleci.
Ten kurs:
http://kursfoto.pl/go.live.php/PL-H1479/1483/18/131/kurs-fotografii-cyfrowej-poziom-ogolny.html
Dane organizatora ze strony:
Centrum Kreacji Multimedialnej
ul. Strzelecka 28/4
61-846 Poznań
Niepubliczna Policealna Wielkopolska Szkoła Fotografii
ul.Strzelecka 28/4
61-846 Poznań
Miasto Kraków.
Tematycznie wygląda ciekawie. Cena ujdzie.
Jeśli jest coś godnego polecenia w Krakostanie to będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
ladygrey
09-01-2014, 15:41
Byłam na tym kursie, jestem zadowolona, polecam :-)
Byłam na tym kursie, jestem zadowolona, polecam :-)
Bardzo dziękuję.
Możesz napisać coś więcej, co się podobało co było dobre? Może być na priv.
Pozdrawiam
Sorry, ale za niecałe 900zł to można dokupić jakiś obiektyw lub lampę błyskową. Takich rzeczy można się nauczyć samemu z książek lub z internetu. Moim zdaniem na takim kursie nie nauczysz się fotografować, a tylko poznasz obsługę aparatu + parę zagadnień, o których można się dowiedzieć między innymi z tego forum. Sam kiedyś się zastanawiałem nad jakimś kursem, ale doszedłem do wniosku, że wolę zainwestować w sprzęt i nauczyć się samemu. Nie żałuję decyzji. Obsługi aparatu nauczysz się samodzielnie.
michalek80
09-01-2014, 18:19
Sorry, ale za niecałe 900zł to można dokupić jakiś obiektyw lub lampę błyskową. Takich rzeczy można się nauczyć samemu z książek lub z internetu. Moim zdaniem na takim kursie nie nauczysz się fotografować, a tylko poznasz obsługę aparatu + parę zagadnień, o których można się dowiedzieć między innymi z tego forum.
W sumie to byłem na średnio zaawansowanym kursie w kursfoto.pl w Krakowie i zgadzam się z przedmówcą, nic konkretnego się nie nauczyłem. Kursy i warsztaty swoją droga, jeśli czegoś nie rozumiesz to Ci wytłumaczą ale tych samych rzeczy dowiesz się z książek.
Wysyłane z mojego HTC Desire HD za pomocą Tapatalk 2
Muttermal
09-01-2014, 19:38
Byłem na tym kursie we Wrocławiu jakieś 3 lata temu. Jest to kurs dla bardzo początkujących, obsługa aparatu, teoria, historia fotografii, ćwiczenia w studio jakieś wyjście w plener pod koniec kursu, itp. W sumie to nic ciekawego się nie nauczyłem. Polecam udać się na jakieś warsztaty fotograficzne.
Dziękuję bardzo wszystkim za odpowiedzi.
Pozdrawiam
Ten kurs:
http://kursfoto.pl/go.live.php/PL-H1479/1483/18/131/kurs-fotografii-cyfrowej-poziom-ogolny.html
Pare lat temu dalem sie namowic by poprowadzic dla nich kurs fotografii aktu. Sprzet jaki zaoferowal organizator skladal sie z krzesel do siedzenia i 2 halogenow budowlanuch do oswietlania tla, wiec dostarczylem wlasny.
Natychmiast po kursie jeden z organizatorow zostal wykladowca fotografii aktu ;)
Ogolnie jak napisano powyzej - wiekszosci mozna sie nauczyc w necie lub na forum- jesli kurs fotografii to taki z prawdziwego zdarzenia gdzie przekaza mase wiedzy praktycznej, a nie przeczytaja instrukcje obslugi lustrzanki. Takich prawie nie ma, a jak sa to kosztuja znacznie wiecej.
Jesli chcesz wybierac kurs to zwroc uwage na portfolio prowadzacego, zakres wiedzy do przekazania podczas kursu (nie da sie w pare godzin powiedziec o wszystkim) no i cene bo ona tez jest wyznacznikiem choc nie zawsze
Przecież masz u siebie "za miedzą" kurs http://szkolaobrazu.pl/ , tylko to temat ślubny, lub obróbkowy. Sprawdzone, byłem u niego w Warszawie. Jest OK, a koszt dojazdu Ci odpada. Teraz prowadzi szkolenia w Akademii Nikona, bo dostałem od nich info.
Wiadomo, że lepiej się podstawowych rzeczy uczyć samemu, bądź z internetu, ale w niektórych przypadkach warto udać się na jakieś warsztaty. Sama fotografuję amatorsko, ale w zeszłym roku trafiłam na warsztaty fotografii modelingowej i wiele nauczyłam się o takiej pracy, o tym, jak z modelkami rozmawiać i pracować itp. Więc nie hejtujcie tak całkiem kursów :)
Ten kurs:
ul. Strzelecka 28/4
61-846 Poznań
Niepubliczna Policealna Wielkopolska Szkoła Fotografii
ul.Strzelecka 28/4
61-846 Poznań
Miasto Kraków.
Tematycznie wygląda ciekawie. Cena ujdzie.
Jeśli jest coś godnego polecenia w Krakostanie to będę wdzięczny za pomoc.
Pozdrawiam
Witam,
Bylem na tym kursie w poznaniu 2 lata temu. Mimo, iz bawilem sie fotografia duzo wczesniej uwazam ze warto bylo uczestniczyc w tych zajeciach. Poczatkkowe 3 o ile pamietam spotkania byly poswiecone obsludze aparatu, ustawianiu podstawowych parametrow i ich wplywu na efekt koncowy. Teoria byla cwiczona w praktyce. W ramach zajec byly wypady na miasto, plener nocny, fotografowanie architektury, praca z modelka czy podrabianie slynnych malarskich dziel za pomoca aparatu fotograficznego.
Reasumujac i pomijajac aspekt towarzyski:) uwazam ze warto uczestniczyc w kursie nawet jesli fotografowanie nie stanowi dla Ciebie problemu:)
Pozdrawiam
Wysłane przez Tapatalk
Zastanawiam się, czy nie pójść do nich na kurs z fotografii analogowej http://kursfoto.pl/go.live.php/PL-H1479/1483/29/158/ciemnia-fotograficzna-i-fotografia-analogowa-krakow.html. W ciemni nie mam żadnego doświadczenia, więc pewnie by mi się przydało. Z tego co wiem to w Krakowie mają dwa apus'y 600 (chyba), jakieś małe, chińskie lampki, tła, wspomniane już wcześniej halogeny budowlane i trochę innych szpejów. Byłem kiedyś na jakimś kursie i było fajnie. Jak nie miałeś wcześniej z fotografią nic do czynienia to spoko dla ciebie. Jeśli jednak jesteś bardziej zaawansowany to kupił bym jakąś lampkę, słoik albo pojechał na jakąś wycieczkę.
Witam,
Bylem na tym kursie w poznaniu 2 lata temu. Mimo, iz bawilem sie fotografia duzo wczesniej uwazam ze warto bylo uczestniczyc w tych zajeciach. Poczatkkowe 3 o ile pamietam spotkania byly poswiecone obsludze aparatu, ustawianiu podstawowych parametrow i ich wplywu na efekt koncowy. Teoria byla cwiczona w praktyce. W ramach zajec byly wypady na miasto, plener nocny, fotografowanie architektury, praca z modelka czy podrabianie slynnych malarskich dziel za pomoca aparatu fotograficznego.
Reasumujac i pomijajac aspekt towarzyski:) uwazam ze warto uczestniczyc w kursie nawet jesli fotografowanie nie stanowi dla Ciebie problemu:)
nowy uzytkownik, jeden napisany post i od razu poemat pochwalny
za posty reklamowe na forum sie placi. szczegolnie tak wydumane.
Z tego co wiem to w Krakowie mają dwa apus'y 600 (chyba), jakieś małe, chińskie lampki, tła, wspomniane już wcześniej halogeny budowlane i trochę innych szpejów.
za kilkaset pln ktore kosztuje kurs kupisz sobie takie zabawki i mozesz cwiczyc do woli
tak ja pislaem - jesli chcesz wydac kase na kurs fotografii niech to bedzie cos dzieki czemu dostaniesz paczke porzadnej wiedzy.
NataGL36
11-07-2017, 22:41
Cześć. Zastanawiałam się nad kursem o który pytał autor tego wątku i trafiłam na ten temat. Z tego co piszecie mało jest tam praktyki i "nie opłaca się". Na ich stronie internetowej zapewniają ze 90% zajęć jest w formie ćwiczeń. Czy ktoś był na tym kursie niedawno i mógłby potwierdzić czy tak jest? Warto się wybrać? Wiem że całej teorii mogę się nauczyć z książek i internetu, co też robię. Jednak chciałabym pójść krok naprzód i rozwijać się "w praktyce". Chciałabym dobrze wydać pieniądze i nie rozczarować się :)
A kurs studia Grunwald może ktoś zaliczył?
http://grunwaldstudio.pl/kurs-fotografii-krakow-20h/?gclid=CjwKEAjwlpbIBRCx4eT8l9W26igSJAAuQ_HGozqPvdA QEXY7i5A9z85KndOmYvYtdzDK2fWPEVq-5BoCYmLw_wcB
Wysłane z mojego D6503 przy użyciu Tapatalka
kursyfoto
18-08-2017, 11:24
Witam Piotrze, dziś dopiero trafiłem na Twój post. Warunki takie były, bo to 9 lat temu już było, inny świat...Zachęcam do obejrzenia naszych studiów fotograficznych, ciemni, pracowni komputerowej. Co do instruktora, konfabulujesz z lekka, przecież sam zrezygnowałeś z umowy, poprowadziłeś ze dwie, trzy grupy i bez większego wyjaśnienia przerwałeś współpracę. A wykładowcą został nie jeden z organizatorów, a główny instruktor firmy. Szczegóły, a jakże ważne, bo i wydźwięk od razu inny. Pozdrawiam Adam
Pare lat temu dalem sie namowic by poprowadzic dla nich kurs fotografii aktu. Sprzet jaki zaoferowal organizator skladal sie z krzesel do siedzenia i 2 halogenow budowlanuch do oswietlania tla, wiec dostarczylem wlasny.
Natychmiast po kursie jeden z organizatorow zostal wykladowca fotografii aktu ;)
Ogolnie jak napisano powyzej - wiekszosci mozna sie nauczyc w necie lub na forum- jesli kurs fotografii to taki z prawdziwego zdarzenia gdzie przekaza mase wiedzy praktycznej, a nie przeczytaja instrukcje obslugi lustrzanki. Takich prawie nie ma, a jak sa to kosztuja znacznie wiecej.
Jesli chcesz wybierac kurs to zwroc uwage na portfolio prowadzacego, zakres wiedzy do przekazania podczas kursu (nie da sie w pare godzin powiedziec o wszystkim) no i cene bo ona tez jest wyznacznikiem choc nie zawsze
No i zrobiła się przepychanka na argumenty, zalety, wady itp.
Do autora wątku - podstawy naprawdę ogarniesz sam, wydaj część tej kasy na literaturę (sporo jest polecane na forum, sporo dobrej taniej literatury jest na rynku), do tego filmy, poradniki itp. (równiez na forum udziela się dużo osób służących pomocą np. poprzez tutoriale). A jeśli podstawy już posiądziesz to sam zobaczysz czego będzie potrzeba. A wtedy znajdziesz sobie jakieś warszaty które sporo osób zajmujących sie fotografią organizuje.
Do autora wątku - podstawy naprawdę ogarniesz sam,.Wątek założono w styczniu 2014 ....
kurczeblade
20-08-2017, 11:08
Wracając do tematu, płacić za spęd na którym uczą instrukcji aparatu. To tak jak kupić telewizor, i pójść na kurs w którym pokazują jak obsługiwać pilota do telewizora. Temat stary, ale dla przestrogi, uważajcie na takie kursy, bo w większości to naciąganie ludzi na łatwą kasę. Jak widzę to coraz więcej tego jest, nawet widzę u siebie na dzieli często plakaty na słupach reklamujące takie kursy ... Ale to jest efekt tanich LUSZCZANEK i tego że mnoży się chętnych na hobby fotograficzne, a szczególnie chętnych na to żeby w tym zarabiać, a jeszcze szczególniej takich co się zabierają lub planują fotografie ślubna, co prawda szybko odpadają, większość odpada szybciej niż zaczęła... ;) ale pojawia się takich ludzi coraz więcej i powstają szkółki, wykorzystują to. Ja jestem takiego zdania że ktoś te szkółki powinien weryfikować.
kyziolweronika
19-09-2017, 21:42
Hej. Co myślicie o tych warsztatach fotografii http://www.kreatywne-foto-warsztaty.pl/? Słyszałam, że są bardzo fajne, ale może ktoś z Was powie mi coś więcej?:-)
kurczeblade lubię to :-) celnie napisane.