PDA

Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] Zima 2014...

Radek_1
06-01-2014, 10:03
Czchów ...:smile:

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img843.imageshack.us/img843/9163/ocrq.jpg)

trixiglk
06-01-2014, 10:07
Jak na zimę to.. bardzo jesiennie wyszło ;-)

Radek_1
06-01-2014, 10:57
U Waści inaczej zapewne...? ;)

bajcy
06-01-2014, 12:28
U mnie wygląda ciut za żółto, jednak obrazek bardzo ciekawy.
"polowałeś" tam na Łabędzie?, bo ostatnio przejeżdżając, widziałem ich dość dużo.

biegly
06-01-2014, 12:39
Ładny kadr, dał bym trochę góry i kabelek bym dla czystości występlował ;)

trixiglk
07-01-2014, 09:54
U Waści inaczej zapewne...? ;)

Niestety zarzut dotyczył raczej pogody niż fotografa - u mnie niestety jest podobnie.

szymon708
07-01-2014, 10:09
Ja bym tej łódki nie dawał w takim miejscu. Odwraca wzrok, każe biegać po zdjęciu, nie nadaje płynnego przejścia pomiędzy motywami.

Radek_1
07-01-2014, 19:42
Ja bym tej łódki nie dawał w takim miejscu...

Nie miałem już siły jej dalej przeciągnąć dlatego tak została i jest jak jest ...:(

szymon708
07-01-2014, 19:52
Nie miałem już siły jej dalej przeciągnąć dlatego tak została i jest jak jest ...:(

Trochę Cie to tłumaczy ;-) Oczyma wyobraźni widzę ją dalej i jest super :)

Radek_1
07-01-2014, 22:00
:p

malasana
08-01-2014, 09:49
Bardzo ciekawy i niebanalny kadr. Ciepla kolorystyka pasuje, mz wyglada to naturalnie.

DR_DRE
08-01-2014, 14:24
Jakoś takie nie ostre i wygląda jak z cyfrówki...

szymon708
08-01-2014, 18:04
Jakoś takie nie ostre i wygląda jak z cyfrówki...

Że jak ?! A niby gdzie to jest nieostre ? A swoją drogą to na pewno jest z cyfrówki, a dokładniej z Cyfrowego Aparatu Fotograficznego Nikon D300. Ręce opadają po takich komentarzach.

jarekf34
08-01-2014, 19:18
Kolorki bardzo przyjemne natomiast sama "łajba" jakoś mi tu nie pasi... masz coś bez niej ?

Radek_1
08-01-2014, 23:05
Kolorki bardzo przyjemne natomiast sama "łajba" jakoś mi tu nie pasi... masz coś bez niej ?

Mam inną, te tez nie pierwszej urody, ale zawsze to "ona" ... :)

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img706.imageshack.us/img706/1381/98z1.jpg)

DR_DRE
09-01-2014, 00:01
szymon708 ale nie denerwuj się... na wstępie dodam, że mam strasznie kiepski obecnie monitor CRT ale np to zdjęcie powyżej jest takie jak powinno być, a Twoje sprawia wrażenie w małej rozdzielczości, nie pisze tego bezpodstawnie tym bardziej, że zdjęcie nad wygląda dobrze i tak jak powinno. Dosłownie to Twoje wygląda jak w za małej rozdzielczości... dlatego stwarza przynajmniej dla mnie wrażenie nieostrego. I nie łap za słówka po prostu porównałem moje SUBIETYWNE odczucia do przysłowiowej "cyfrówki" = kompaktu, żeby jakoś to zobrazować... ręce opadają ale po Twojej reakcji... a nie po moim komentarzu.

szymon708
09-01-2014, 00:56
szymon708 ale nie denerwuj się... na wstępie dodam, że mam strasznie kiepski obecnie monitor CRT ale np to zdjęcie powyżej jest takie jak powinno być, a Twoje sprawia wrażenie w małej rozdzielczości, nie pisze tego bezpodstawnie tym bardziej, że zdjęcie nad wygląda dobrze i tak jak powinno. Dosłownie to Twoje wygląda jak w za małej rozdzielczości... dlatego stwarza przynajmniej dla mnie wrażenie nieostrego. I nie łap za słówka po prostu porównałem moje SUBIETYWNE odczucia do przysłowiowej "cyfrówki" = kompaktu, żeby jakoś to zobrazować... ręce opadają ale po Twojej reakcji... a nie po moim komentarzu.

Jak masz kiepski monitor to nie komentuj. Później się musisz w takich sposób bronić. Zapewniam Cie, że tam nie ma NIC nie ostrego. Zmień monitor, albo go przetrzyj. A swoją drogą to człowieku ogarnij się bo kompakt wcale nie równa się złe zdjęcie. Ale widzę, że uważasz, że tylko sprzęt się liczy. No cóż ... dużo się jeszcze musisz nauczyć.

MarianS
09-01-2014, 08:32
Podoba się w takiej delikatnej obróbce.Pozdrawiam

DR_DRE
09-01-2014, 11:55
szymon708 właśnie patrze na DOBRYM monitorze w pracy, proponowałbym się ogarnąć ale Twojej osobie, bo to co piszesz brzmi jak gorzkie żale jakiegoś dzieciaka, którego ktoś miał czelność skrytykować. Będę komentować bo mam do tego prawo, a Ty nie będziesz o tym decydować co mogę a czego nie. Nie bronie się w żaden sposób, dalej podtrzymuje to co napisałem, nawet pytałem kogoś obiektywnego o zdanie, potwierdził moje słowa. Przestań dyskredytować to co piszę i łapać mnie za słówka i się wymądrzać i zachowywać jak urażona panienka, zamiast choć dopuścić do siebie troszeczkę tego co pisze wolisz szczekać jaki to ja głupi nie jestem i się nie znam... Twoje zapewnienia mocno odbiegają od tego co widzę, Ciebie mogę za to zapewnić, że jest przetarty, ale wracając mógłbyś chociaż sprawdzić czy przypadkiem przy wywoływaniu RAWa nie ustawiłeś źle czegoś, że się jakość poszła utopić w tej rzece albo cokolwiek sprawdzić ale nie wolisz się kłócić i udowadniać jakie to Twoje zdjęcie nie jest ********e... skoro według Ciebie wszystko technicznie jest tak jak powinno to szczerze przyznam, że to zdjęcie jest słabe chociażby patrząc to z łódką powyżej, które wygląda dużo lepiej.

A i skoro ja się mam "jeszcze wiele nauczyć" to i Tobie proponuję to samo, bo aż się wierzyć nie chce, że mając takie fajne szkła takie "coś" powstało.

Dziękuje dobranoc.

Panerai
09-01-2014, 12:11
Potwierdzam. Fota nr 1 nieostra, dużo koloru żółtego / pomarańczowego psującego odbiór.

swider
09-01-2014, 22:36
Panowie, dajcie spokój z tą kłótnią, szkoda zaśmiecać wątek przepychankami. Wstawianie swoich zdjęć do czyjegoś wątku też jest nie na miejscu. Na razie proszę i mam nadzieję, że moja prośba zostanie spełniona. ;)

creep
09-01-2014, 23:19
A mi bardzo przypadła do gustu dwójka, właśnie z tą obróbką.

DR_DRE
10-01-2014, 01:25
Ja się nie chciałem kłócić, po prostu to co napisałem nie zostało potraktowane konstruktywnie tylko jako atak... Niemniej zamierzam się dostosować do zaleceń moderatora.

telly
10-01-2014, 17:32
Ale to nie jest Czchów.