Zobacz pełną wersję : d7100 - migawka seryjna w trybie S
Czy to normalne, ze przytrzymując spust migawki wciśnięty w trybie S (wybór trybu wyzwalania na dolnym kołeczku) wyzwala kolejne zdjęcia dość wolną serią ale jednak wyzwala ?
Czy to przypadek u mnie, czy reguła w d7100 ?
Czy to normalne, ze przytrzymując spust migawki wciśnięty w trybie S (wybór trybu wyzwalania na dolnym kołeczku) wyzwala kolejne zdjęcia dość wolną serią ale jednak wyzwala ?
A jaki tryb wyzwolen masz ustawiony?
pozdro
Ustaw czas naświetlania na mniej niż 1/250 sek, ale nie jestem pewny czy o to chodzi.
Przy "S" ma tylko raz wyzwoli - ale tylko jeśli porządnie wciśniesz spust. Jak go tylko lekko przyciskasz, to całkiem możliwe, że za słabo i jest na granicy styku - więc może wielokrotnie wyzwalać migawkę.
---
A jaki tryb wyzwolen masz ustawiony?
Ustaw czas naświetlania na mniej niż 1/250 sek.
(...) w trybie S (wybór trybu wyzwalania na dolnym kołeczku) (...)
A co ma czas migawki do trybu zdjęć pojedynczych??
A co ma czas migawki do trybu zdjęć pojedynczych??
Delikatnie staralem sie zasugerowac, czy dobry tryb ma ustawiony i nie pomylil z AF-S :)
pozdro
Oczywiście miałem na myśli ustawiony tryb wyzwalania migawki S (pojedyncze zdjęcie) uruchamiany dolnym kółeczkiem - opisany w instrukcji obsługi na stronie 57 :)
Faktycznie mogło być tak, jak pisze GonzoG - niezdecydowane wciśniecie spustu migawki, bo teraz działa normalnie, czyli pojedynczo mimo przytrzymania.