PDA

Zobacz pełną wersję : [ Sport ] (Motocross) Quadowy taniec Marka Żyndy.

Pablo 77
02-01-2014, 13:43
Witam.

https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://imageshack.us/a/img824/3478/r1va.jpg)

dominikpl72
02-01-2014, 16:17
Dobre foto. Jest moc.
Może dodałbym odrobinę kontrastu.

sruba
03-01-2014, 00:03
Fajne, jest piach, jest dynamika, jest dobrze :-)

sowart
03-01-2014, 12:41
Ogólnie jest OK, ale kadr bym widział inaczej więcej góry aby było widać koniec wyrzucanego piachu i zwiększyć czas co nadało by większą dynamikę ale o tym pisze w teorii bo sam będę walczył z dłuższymi czasami na torze

Pablo 77
03-01-2014, 18:49
Ogólnie jest OK, ale kadr bym widział inaczej więcej góry aby było widać koniec wyrzucanego piachu i zwiększyć czas co nadało by większą dynamikę ale o tym pisze w teorii bo sam będę walczył z dłuższymi czasami na torze

Uwierz mi u góry zbyt dużo się nie działo żeby to pokazywać.
Dynamiki mz jest dość i zabiegi typu panoramowanie niewiele by tu pomogły poza tym że koła by się kręciły :)
Ja mam swój styl i tak będę robił,czyli stosował krótki czas pokazując jednocześnie dynamikę.Książkowe panoramowanie oczywiście można zastosować,ale z powodzeniem np.na torze żużlowym gdzie motocykl jedzie po płaskim terenie :)
W tym przypadku jest bardzo trudno to zrobić.
Zasady są po to aby je łamać :)

Życzę powodzenia na treningach i z niecierpliwością czekam na efekty :)

Pozdrawiam

sowart
04-01-2014, 02:06
Oczywiście zgadzam się każdy ma swój styl. Nie piszę tu o panoramowaniu ale z 1/800 jak by zszedł do 1/200 wydaje mi się że widać by było ruch kół i dało by to dużo większy efekt,
Ja również w tym sezonie działałem na krótkich czasach i pisano mi że motocykle stoją w miejscu i dało mi to do myślenia :)
Tylko ja na razie robiłem panoramki a jak to będzie na wyjściu z zakrętu to się okaże w praktyce :)

bright_orange
06-01-2014, 00:49
zdjęcie jest ok, ale też uważam że lepiej by było mieć więcej góry, żeby nie było uciętego wyrzucanego piasku w górę ;>

Ale skoro to Twój styl to ok ; ) a to tylko moja opinia ;)

Pablo 77
07-01-2014, 00:56
Nudzą mnie już komentarze typu ja bym zrobił tak,tego więcej a tamtego mniej.

Wiadomo że każdy zrobiłby inaczej to chyba oczywiste i tu nie ma co się spierać.
Każdy ma tam jakąś swoja wizję i albo ja szanuję,albo nie,nikt nikogo nie przymusza.

Ciekaw jestem opinii na temat zdjęcia które podlinkowałem,tam też jest ucięte :)

źródło (http://imageshack.us/a/img203/4940/t01b.jpg)

No i może jeszcze jedno.

źródło (http://imageshack.us/a/img829/7632/vf63.jpg)

TomyLee
07-01-2014, 01:10
Bardzo fajne zdjęcia.
Ja bym nic nie zmienił, dynamika jest (na jednym większa, na drugim mniejsza, ale jest), ciekawe kadry i obróbka. Mi się podobają wszystkie i ciężko wybrać mi najlepsze.

Aha, przydały by się numerki przy fotkach.

bright_orange
07-01-2014, 02:24
To wybacz jeśli Cie urazilem;) w takim razie wstawiasz fotke na forum żeby zebrać same pochwały bo opinia innych co nie pasuje jest ble?

Z nowego setu jedynka moim zdaniem jest dużo lepsza, ba, swietna bym nawet powiedział. Tutaj piasek jest ucięty na prawie całej długości kadru.. Co dużo lepiej wygląda moim zdaniem..

pgaik
07-01-2014, 02:28
Świetne Pablo ;)

Pablo 77
07-01-2014, 09:49
To wybacz jeśli Cie urazilem;) w takim razie wstawiasz fotke na forum żeby zebrać same pochwały bo opinia innych co nie pasuje jest ble?

Z nowego setu jedynka moim zdaniem jest dużo lepsza, ba, swietna bym nawet powiedział. Tutaj piasek jest ucięty na prawie całej długości kadru.. Co dużo lepiej wygląda moim zdaniem..

Zauważyłem że opinie ble robią ludzie,którzy nie znają tematu i to mnie gryzie najbardziej.
Ja jeśli nie znam się na danej kategorii,to nie piszę co mi nie pasuje bo nie mam o tym pojęcia.
Trzeba wziąć aparat do ręki iść na tor i powalczyć.

Mam świadomość ze to kolejne quadowe jest lepsze od poprzedniego ale uwierz mi ja bardzo mocno selekcjonuję zdjęcia zanim je wstawię.

JaroPienza
07-01-2014, 10:47
Jestem fanem Twoich sportowych zdjec.
Panowie, którzy gdybają moze pokażecie na przykładzie waszych prac jak ma wyglądać "prawidłowe" zdjęcie. Moze bedą z was geniusze fotografii. Jak narazie geniuszami jesteście "teorii"

Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk (http://tapatalk.com/m?id=1)

phantomek
07-01-2014, 11:22
Zauważyłem że opinie ble robią ludzie,którzy nie znają tematu i to mnie gryzie najbardziej.
Ja jeśli nie znam się na danej kategorii,to nie piszę co mi nie pasuje bo nie mam o tym pojęcia.
Trzeba wziąć aparat do ręki iść na tor i powalczyć.

Troche kolega przesadza :)
czyli jak nie umiem malować to nie mogę się odezwać i ocenić czy dany obraz jest ładny? i co mi się w nim nie podoba?
i jak nie umiem śpiewać to piosenek też nie mogę oceniać ? :)

bright_orange
07-01-2014, 11:23
W tym sezonie na pewno siąda u mnie zdjęcia w tej tematyce. Wiec napewno cos pokaże. Wyrazamy chyba swoje opinie i tyle. Skoro powiedzmy nie robię widoczkow to nie mogę skomentować czy mi sie podoba czy nie? Ja pieprze ludzie:)

Crossow do tej pory nie robilem aczkolwiek ze sportową fotografia mam dość długo do czynienia. Nigdy sie zas nie okreslilem jako geniusz czegoś wiec daruj sobie pienzo.

Po ilości moich postów doskonale widać ze nie siedze pisząc na każdy temat co popadnie..

Miłego dnia;)

Wysłane z mojego Nexus 4 za pomocą Tapatalk 2

Pablo 77
07-01-2014, 11:47
czyli jak nie umiem malować to nie mogę się odezwać i ocenić czy dany obraz jest ładny? i co mi się w nim nie podoba?
Pewnie że możesz :)

W tym sezonie na pewno siąda u mnie zdjęcia w tej tematyce. Wiec napewno cos pokaże. Wyrazamy chyba swoje opinie i tyle. Skoro powiedzmy nie robię widoczkow to nie mogę skomentować czy mi sie podoba czy nie? Ja pieprze ludzie:)

Crossow do tej pory nie robilem aczkolwiek ze sportową fotografia mam dość długo do czynienia. Nigdy sie zas nie okreslilem jako geniusz czegoś wiec daruj sobie pienzo.

Po ilości moich postów doskonale widać ze nie siedze pisząc na każdy temat co popadnie..

Miłego dnia;)

Zatem z niecierpliwością czekam na Wasze foty.
Bo teoria teoria a praktyka praktyką.
Mówisz że dość długo masz do czynienia z fotografią sportową,a zaglądałem na Twoją stronę i za wiele tam nie pokazujesz.Bo to że na tej stronie za bardzo "z reguły nie wstawiasz" to już wiem tylko dlaczego ?
Często spotykam takich którzy praktycznie nic nie wstawiają,ale za to w komentarzach są mocni :)

Zapamiętam i będę obserwował jednocześnie czekając na motocross w Twoim wydaniu.
Może mnie mile zaskoczysz i będę mógł Ci pogratulować.

bright_orange
07-01-2014, 12:34
Ponieważ miałem długa przerwe:) a na chwile obecna walcze z obrona, lato będzie dużo bardziej obfite;)

Pozdrawiam;)

bright_orange
07-01-2014, 18:16
Poki co ja Ci gratuluje fotki w DC;)

Wysyłane z mojego Nexus 7 za pomocą Tapatalk 2

bakao
10-01-2014, 01:32

Nie nie możesz się odezwać ;)

JED
12-01-2014, 05:21
Ostatnie.

Tomidzi
14-01-2014, 21:50
Super foty.