Zobacz pełną wersję : Proszę o pomoc w wybraniu lustrzanki
johnybravo0
01-01-2014, 16:39
Potrzebuję lustrzankę głównie robię zdjęcia po koncertach, sesje zdjęciowe w plenerze oraz fotografuje nature w tym zdjęcia makro powiedzcie co polecacie w miarę sensownego na lata
na lata?
D4 :)
a tak na poważnie to podane zastosowania nie są jakoś specjalnie wymagające co do body.
warto chyba zatem kupic jak najprostszy model, a zaoszczędzone pieniądze przeznaczyć na lepsze szkła
Kurcze, ale to dział o D40-D7100, w takim razie D7100 - będzie na lata.
A poważnie, napisz choć ile chcesz wydać na komplet (body, obiektywy, lampy, osprzęt do makro, itd).
Potrzebuję lustrzankę głównie robię zdjęcia po koncertach, sesje zdjęciowe w plenerze oraz fotografuje nature w tym zdjęcia makro powiedzcie co polecacie w miarę sensownego na lata
Potrzebuję auto. Będę jeździł do teściowej na obiady, żonę do fryzjera woził, czasami w naturę na wycieczkę się wybiorę... Powiedzcie co polecacie w miarę sensownego na lata.
Zaiste uwielbiam takie pytania.
Sugeruje Zenita EM. Za złotówkę na aledrogo i będzie na lata. Ew. jak masz ciut więcej grosza to Hasselblad Lunar ok. 7k dol. Też będzie na lata.
Potrzebuję auto. Będę jeździł do teściowej na obiady, żonę do fryzjera woził, czasami w naturę na wycieczkę się wybiorę... Powiedzcie co polecacie w miarę sensownego na lata.
Ja proponuję Leoparda 2 z Rh-M-120. Takim można też pojechać na grzyby i na polowanie. :)
Cholera nie wiedziałem, ze są takie lustrzanki do zdjęć po koncertach.
Widocznie mało wiesz:D,moja służy mi do zdjęć po weselach i ślubach8)
Andrzej1974
02-01-2014, 04:43
Ileż to można się nauczyć z forum... "zdjęcia po koncertach"... :-)
Wracając do tematu... johnybravo0 jaką kwotę chcesz przeznaczyć na sprzęt?
Jest gdzieś jakiś wątek na forum, w którym opisane są choć krótko proponowane zestawy startowe? Albo może ścieżka rozwoju dla bardziej ambitnych? Jakoś nie mogę znaleźć a myślę, że by się wielu osobom mogło coś takiego przydać. Hmm?
Najbliższy na tej stronie - http://forum.nikoniarze.pl/showthread.php?t=240951.
I w każdym sklepie - jak kupujesz body z obiektywem - to jest właśnie zestaw startowy.
Dla bardziej zaawansowanych - samo body ( bardziej zaawansowani już mają swój zestaw szkiełek - albo wiedzą co im brakuje)
Może i racja, jak ktoś ma wystarczającą ilość chęci to sobie znajdzie, doczyta, dopyta na forum...
Gosciu chyba juz zrezygnowal bo nie odpowiada na postawione mu zapytania:)
dezerter_27
02-01-2014, 19:51
bo jak jedziecie po nim to pewnie postanowił zmienić system hahahah
Przemek-83
02-01-2014, 19:55
Dziwi mnie,że takie tematy nie są usuwane ...
Sami laureaci World Press Photo, cholera.
Trza być twardym, nie miętkim. No to chyba temat wyczerpany.
Andrzej1974
03-01-2014, 06:55
Dziwi mnie,że takie tematy nie są usuwane ...
Popieram...
Ten temat, z czystym sumieniem, powinien wylądować w koszu.