Zobacz pełną wersję : D70s-funkcja nagrywania?
kolorowykuba
30-12-2013, 23:21
Witam. Posiadam dosyć zabytkowego D70s, który seryjnie nie posiada opcji nagrywania filmów, ale słyszałem od 2 osób, że za sprawą wgrania oprogramowania umożliwi sie to. Osobiście nie preferuje nagrywania filmów sprzetem, który robi zdjecia ale na wymagania pewnego klienta musze to zrobić. Mam co prawda 2 kamery profesjonalne, ale zważając na młody wiek zlecającego można to zrozumieć. Mam jeszcze w zanadrzu firmy jeszcze 300s i 700 ale nie mam zamiaru marnować trzysetki "s" do nagrywania w błocie w niezbyt przyjemnych warunkach dla aparatów. Mam nadzieje, że coś takiego powstało, lecz nie interesowałem sie nigdy funkcją "nagrywania filmów" w lustrzankach. Dziekuje i pozdrawiam
To powiedz tym osobom, niech się nie wypowiadają w sprawach o których nie mają zielonego pojęcia.
Do Nikona nie można nic wgrać, co zmieni jego funkcjonalność.
kolorowykuba
31-12-2013, 01:19
Może, źle to zinterpretowałem: powiedziały, że powinno sie dać. "To powiedz tym osobom" z zasady mimo, iż domyślałem sie, że jest to praktycznie nie możliwe nie wypowiadałem sie bo nie specjalizuje sie w tym, to uważam, że owy zwrot jest troszke nie stosowny. Pozdrawiam
Chyba się komuś pomylił D70 z 70D.
Chyba się komuś pomylił D70 z 70D.:) 70D ma mozliwość kręcenia filmów bez wgrywania czegokolwiek dodatkowego. Filmowanie ma w sofcie fabrycznym.
Witam. Posiadam dosyć zabytkowego D70s, który seryjnie nie posiada opcji nagrywania filmów, ale słyszałem od 2 osób, że za sprawą wgrania oprogramowania umożliwi sie to. Nieprawda.
Jest oprogramowanie pewnego forumowicza, który zrobił polską nakładkę językową na D70 (bez s - to istotne, niestety). Kilka osób ma ten plik. Ja też. Nie udostępniamy go, najwyżej (gratisowo) wgrywamy posiadaczom D70.
To tylko dodanie j. polskiego.
O filmowaniu nie ma mowy. Ta matryca tak by się grzała, że szok.