PDA

Zobacz pełną wersję : [ Pozostałe ] Okolice Zielonej Góry

MrMitosi10
30-12-2013, 00:29
Witam Zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć nowym aparatem NIKON D5100 ale kilka dodałem na YouTube. Prosiłbym o ocenę. Z góry dziękuję :)

LINK: http://www.youtube.com/watch?v=vJ2nvJnxJGQ&feature=youtu.be

zako
30-12-2013, 01:25
Dość egzotyczna metoda prezentacji zdjęć do oceny.

bogdi64
30-12-2013, 01:33
faktycznie - masz rację, APARAT ROBI ZDJĘCIA, oceniam ten aparat jako dobry aparat

docxxx
30-12-2013, 01:39
Ćwicz dalej

MrMitosi10
30-12-2013, 01:46
Co masz na myśli?

sprocket
30-12-2013, 06:17
Zielonogorska starowka jest taka piekna, moze idz tam pocwicz, ja z checia zagladne wtedy , tylko zdjecia wstaw normalnie.

mamut54
30-12-2013, 11:09
Pierwsze koty za płoty. A metoda prezentacji zdjęć dość innowacyjna, przynajmniej moder nie ochrzani za wymiary.

Wyrwiząb
30-12-2013, 11:18
Witam Zrobiłem kilkadziesiąt zdjęć nowym aparatem NIKON D5100 ale kilka dodałem na YouTube. Prosiłbym o ocenę. Z góry dziękuję :)

LINK: http://www.youtube.com/watch?v=vJ2nvJnxJGQ&feature=youtu.be

Najważniejsze to nie poddawać się. Jedyne zdjęcie które mi się podoba to to wykonane przy jeziorze, reszty nie rozumiem, nie wiem co właściwie przedstawiają. Na jednym widać ptaki na gałązkach, tylko automatyczny AF złapał Ci ostrość na te właśnie chaszcze, ja w takich sytuacjach przestawiam na manualny tryb. Poćwicz sobie ręczne ustawianie ostrości w domu kierując aparat na przedmioty ustawione w różnych odległościach.
Znajdź sobie coś na prawdę ciekawego, byłem kiedyś w Zielonej Górze, piękne miasto. Topola widoczna w 2/3 długości z uciętą latarnią nie zachęca do odwiedzenia miasta, albo krzak z widocznym grafitti na murze. Zwróć też uwagę na horyzont, ja mam włączoną funkcję "linie kadrowania" i porównuję je z latarniami, drzewami, wodą, budynkami itp.
Tak jak Ci koledzy wspomnieli, wklej zdjęcia a nie film na YT, no i ta muzyka...

MrMitosi10
30-12-2013, 13:03
Dziękuję wszystkim tym którzy mi pomogli postaram się poprawić bo dopiero wchodzę w ten magiczny świat fotografii i jestem kilka dni na tym forum. Dziękuję za pomoc :)

pszemson
30-12-2013, 13:23
MrMitosi10, każdy przechodził po zakupie upragniknej lustrzanki okres focenia wszystkiego co się dało, ale to nie znaczy, że te zdjecia nadają się do publikacji. Ja np. nie wrzucałem zdjęć swoich śmierdzących ser. ;D

Wyrwiząb
30-12-2013, 13:42
Dziękuję wszystkim tym którzy mi pomogli postaram się poprawić bo dopiero wchodzę w ten magiczny świat fotografii i jestem kilka dni na tym forum. Dziękuję za pomoc :)

Luzik, nikt nie rodzi się z wiedzą o fotografowaniu. Kup sobie statyw, na prawdę się przydaje wieczorową porą. Polecam digipod 2841 z głowicą kulową.