Zobacz pełną wersję : Czyszczenie Nikkor 80-200 ED 1:2,8D
Witam
Bardzo proszę o radę, który serwis w Łodzi lub Pabianicach sprawdzi się w wyczyszczeniu pleśni z obiektywu Nikkor 80-200 ED 1:2,8D "pompka". No chyba że w Piotrkowie Tryb. jest ktoś kto potrafi zająć się profesjonalnie takim obiektywem. Będę wdzięczny za wszelką pomoc i opinie.
pozdr.
Ktoś kiedyś mi polecał http://www.serwisfotowideo.pl , ale nigdy nie korzystałem z ich usług.
Jeszcze masz
Adres: Piotrkowska 85, 90-423 Łódź
Telefon: (042) 639-92-89
Godziny otwarcia: poniedziałek-piątek: 10:00-18:00
Na której soczewce masz tą pleśń i która wersja pompki?
zeberek1
30-12-2013, 17:13
Skoro kolega pisze że wersja D to wiadomo ze takowa pompka była tylko jednak, wczesniejsza była bez D.
Dziś oddałem obiektyw do serwisu w Łodzi przy ul. Piotrkowskiej 85. Zobaczymy jak sobie poradzą z tymi "pajączkami".
Jeśli chodzi o to w którym miejscu ulokowała się pleśń to raczej ciężko stwierdzić bez rozkręcenia szkła. Ale na pewno nie jest to jedna soczewka.
Właśnie odebrałem obiektyw z serwisu na Piotrkowskiej. Bardzo dobrze poradzili sobie z obiektywem. Przeprowadzono czyszczenie oraz smarowanie. Obiektyw wygląda jak nowy. Do tego udzielili 6 m-cy gwarancji. Jestem bardzo zadowolony. Mogę z czystym sumieniem polecić każdemu ich usługi.
H1TM4N1500
19-01-2014, 14:48
Ile kosztowała cała operacja ?
Zapłaciłem 350 zł. To chyba maksymalna stawka jaką biorą za czyszczenie.