Zobacz pełną wersję : Jaki modem - router bezprzewodowy
phantomek
27-12-2013, 20:43
Witam,
tak jak w temacie,
potrzebuje dobrego bezprzewodowego modemu LTE z funkcją routera do tworzenia sieci,
kto jakie poleca? żeby dobrze stabilnie tworzyło sieć,
dobrze trzymało zasięg sieci komórkowej, fajnie gdyby była opcja podłączania zewnętrznej anteny.
RobertMiernik
28-12-2013, 02:42
ja używam TP-Linka TL-MR3020, wprawdzie zewnętrznej anteny nie podłączysz - a raczej podłączysz ale do samego modemu LTE - bo to router z portem USB, dedykowany do obsługi modemów LTE, więc do modemu LTE można podłączyć antenę a modem z anteną do routera.
W każdym razie z routera jestem bardzo zadowolony, dzięki rozmiarom świetnie sprawdza się 'w drodze'...
(stabilny i wystarczająco wydajny)
phantomek
28-12-2013, 12:27
Ok, dzieki za info,
ale ja bardziej skłaniam się na jedno urządzenie, a nie łaczenie router + modem usb.
Ostatnio kolega podpisał umowę z Plusem na LTE i dostał jakiś sprytny modemo-router, chyba Huawei. Jest z niego zadowolony. Jak coś, to mogę dopytać, jaki to konkretnie model.
Na rynku jest tego sporo. Sam używałem zawsze D-Link'ów lub Linksys'ów (tańsza wersja Cisco).
Teraz przeszukując sieć natknąłem się na coś takiego i pytanie co to jest warte?
http://www.komputronik.pl/product/138228/Sprzet_komputerowy_/Sieci_i_komunikacja/Sapido_router_3G_LTE_DSL_Gigabit_Wi_Fi_300Mbps_GR_ 1733.html