Zobacz pełną wersję : [ Krajobraz ] EB
Jako, że z Krunzem byliśmy na tym samym wypadzie, wrzucam i ja swoje spojrzenie.
Ps. "Coś" się załapało w górnej części kadru, Krunz mówi, że to mgławica, nie wiem, nie znam się :-)
1.
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img27.imageshack.us/img27/893/rosv.jpg)
PiciuD300
26-12-2013, 12:59
Mile widziane. Na +.
Adam Majchrzak
27-12-2013, 04:04
Również ciekawa odsłona, szersza perspektywa wydaje mi się tu być bardziej trafiona, choć dla mnie troszkę za kolorowo ;)
Intryguje mnie ten obcięty jasny fragment i szczerze mówiąc nie sądzę by to była jakaś mgławica...
Analizując układ gwiazdozbiorów jakie się u Ciebie znalazły od lewej (częściowo) Erydan, Wieloryb, Ryby, Pegaz, to właśnie ten jaśniejszy obiekt znajduje się w gwiazdozbiorze Ryb, problem w tym, że tam nie ma takiego jasnego obiektu... ;)
[Kiedy robiłeś to zdjęcie?]
Zdjęcie zostało zrobione 22 XII, około godziny 21. Z ciekawości popatrze na inne klatki :-)
Adam Majchrzak
27-12-2013, 09:24
Zdjęcie zostało zrobione 22 XII, około godziny 21. Z ciekawości popatrze na inne klatki :-)
Nie bylo tam wtedy Księżyca ani planety, hmmm...
Daj znac poproszę, jak to wygladalo na innych fotografiach ;)
(Może to jakieś odbicie?)
A co to ten zielony kolor? Za to kadrowo całkiem przyjemne.
Zielony kolor jak najbardziej rzeczywisty.
Pochodzi od podświetlenia wody lampami stojącymi za moimi plecami - wzdłuż linii brzegowej.
Adam - nie mam tego na innych zdjęciach, na odbicie albo flarę mi to raczej nie wygląda.
Adam Majchrzak
28-12-2013, 20:54
Adam - nie mam tego na innych zdjęciach ...
A już myślałem, że udało się Tobie zarejestrować supernową ;)
...że o UFO nie wspomnę :razz:
=]
Ps. "Coś" się załapało w górnej części kadru, Krunz mówi, że to mgławica, nie wiem, nie znam się :-)
Pod stempel, bo uroku nie dodaje!
No wlasnie.
Zielony kolor jak najbardziej rzeczywisty.
Pochodzi od podświetlenia wody lampami stojącymi za moimi plecami - wzdłuż linii brzegowej.
Rzeczywisty, ciekawe co to za lampy, ze podswietlily na radioaktywny kolor drugi brzeg, bo tak jak kolor wody jest ok tak ten brzeg masakra. Zjedz z kolorem wody w dol, bo moze i tam lampy byly, ale teraz to wyglada jak by sie tam odbijala zorza polarna.
Ten brzeg ciemniej i odsaturowac i to mocno.
Ogolnie zdjecie ciekawe, do poprawki i bedzie bardzo ladne.
b.adamiak
29-12-2013, 00:44
Można wiedzieć gdzie to świetne zdjęcie zostało zrobione?
Pewnie TU (https://www.google.com/search?q=elektrownia+belchatow&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ei=TFS_Uu2MGajB7Aazm4DgDQ&ved=0CAkQ_AUoAQ&biw=1280&bih=908&dpr=1)
Pod stempel, bo uroku nie dodaje!
No wlasnie.
Rzeczywisty, ciekawe co to za lampy, ze podswietlily na radioaktywny kolor drugi brzeg, bo tak jak kolor wody jest ok tak ten brzeg masakra. Zjedz z kolorem wody w dol, bo moze i tam lampy byly, ale teraz to wyglada jak by sie tam odbijala zorza polarna.
Ten brzeg ciemniej i odsaturowac i to mocno.
Ogolnie zdjecie ciekawe, do poprawki i bedzie bardzo ladne.
Dzięki za podpowiedzi, podziałam i wrzucę po korektach.
Lampy były za mną, to one dały zielony zafarb od czoła, oczywiście brzegu po przeciwnej stronie nie rozświetliły.
B. adamiak - Gregu ma rację, okolice elektrowni Bełchatów.