Zobacz pełną wersję : [ Portret ] Klasycznie....
https://forum.nikoniarze.pl//brak.gif
źródło (http://img40.imageshack.us/img40/1427/wgci.jpg)
Jak dla mnie oklaski :) Nic dodać, nic ująć - piękny portret.
Dokładnie - prostota jest piękna w swojej prostocie. Do tego powinien dojść każdy portrecista.
Andrzej1974
24-12-2013, 11:49
Za poprzednikami... piękny portret.
pprofanum
24-12-2013, 12:58
I powie ktoś, że klasyka nie jest najlepsza?
Super fota, a i modelce niczego odmówić nie sposób...
Widziałem już ja na innej wrzucie, ale nie pamiętam czy Twojej.
krzychun
24-12-2013, 14:51
Wszystko bardzo dobrze wyszło, od światło przez make-up po konwersję;]
.:Gerard:.
24-12-2013, 17:12
Nie pasują mi tylko "ostre" błyski w oczach do reszty obróbki zdjęcia, poza tym ładnie ;-)
:lol:Czyś nie o takie błyski nam chodzi?
Wzorcowo zrobione zdjęcie.
.:Gerard:.
24-12-2013, 19:22
:lol:Czyś nie o takie błyski nam chodzi?
Chodzi mi o to ze zdjęcie jak i obróbka jest na "miekki" styl zrobione a tylko odbicie błysków w oczach jest bardzo ostre i mi nie współgra, kwestia gustu, obróbki, Autor tak chciał i ma :wink:
Wiem o co Ci chodzi Gerard - ale nie czepiajmy się. Górne światło zapewne - popatrz na cień pod ustami ( w końcu święta) a portret jest spoko( chciałbym takie robić ale jeszcze nie umie. Pozdrawiam
Niczka90
26-12-2013, 08:51
Prosto, skromnie, bez zbędnych udziwnień. Super!
Oczy prawie jak u p. Laubscha ;)
Piękny portret!
aikidudi
26-12-2013, 21:44
ach ten błysk w oku ;)
Oczy prawie jak u p. Laubscha ;)
Piękny portret!
Dzięki!!!
Lubię Jego styl portretów.
U mnie te oczy nie były jakoś inaczej traktowane niż reszta zdjęcia. To jest kwestia dosyć daleko odsunietych źródeł światła w połączeniu z małą głębią ostrości. Fakt jest taki, że lubię jak to oczy rzucają się w oczy ;)
zlosnica
26-12-2013, 22:52
Cacy panie, cacy :)
@nickt - no dla mnie to klasa fotografia, bardzo naturalna i bez nachalnej obróbki. Do tego skany na facebooku w galerii są niesamowite, a co dopiero oryginały...
Mi się podoba u niego panowanie nad światłem - ani za mocne, ani za słabe. Idealnie oświetlony temat, zawsze. No i głębia ostrości jakby grała dla niego sama i sama się stroiła odpowiednio ;) Tak jakby robił "czyste gritty", bo często ma takie ziemiste, neutralne kolory, do tego te szarości (mówię o kolorze), bo w B&W jest u mnie wysoko na liście wzorców. Stara szkoła, tylko podziwiać.
U Ciebie nieco mniej zakresu tonów jeszcze widzę (lewy dolny róg na wykresie krzywych), takie matowe, ciut "spłaszczone" zdjęcie wyszło. Niemniej nie jest to zarzut oczywiście, a jedynie użyłem porównania :)
Daj Pan spokój. Nie porównuj mnie nawet a już w ogóle nie w tak dalece posuniętej analizie na poziomie histogramu....nie ten poziom.... Fakt jest taki, że Gregor używa światła ciągłego stąd taka precyzja, do tego lata praktyki...ja niestety robie zdjęcia przy okazji Jackowych plenerów i ostatnio to tyle czyli kilka sesji w roku :/ Obróbka to już w ogóle inny temat. Kolorystyka Laubscha to jest to co lubię, ale totalnie nie potrafię stąd królują u mnie zdjęcia B&W, poza tym mój wysłużony niemal 10letni laptop też nie jest wzorem odwzorowywania....
No nic, dzięki wszystkim za opinię ale podkreślę że naprawdę jest to zasługa Agaty.
No nie, aż tak poważnie się tutaj nie traktujmy, raczej luźno chciałem nawiązać ;)