Zobacz pełną wersję : Problem z Color Efex Pro 4
Kupiłem go w Stanach jeszcze za czasów Nik Software. Miałem zainstalowanego na swoim PS CS6. Ostatnio zmieniłem komputer i teraz nie mogę go aktywować - nie przyjmuje klucza. Ma ktoś jakiś pomysł co z tym zrobić?
Jacek z Nikonem też
20-12-2013, 19:06
napisz do google, prawdopodobnie dostaniesz cały pakiet Nik Software Suite gratis
napisz do google, prawdopodobnie dostaniesz cały pakiet Nik Software Suite gratis
Potwierdzam, miałem podobny problem z silver efexem (ok 2 tyg. temu) i otrzymałem link do darmowego ściągnięcia całego NIK Collection.
Pewnie wywołam uśmiech na niejednej twarzy, ale gdzie mam pisać, na jaki adres. Jakoś nie mogę sobie z tym poradzić, starość nie radość.
Jacek z Nikonem też
20-12-2013, 19:34
http://www.google.com/nikcollection/
górny prawny róg - contact us :)
Dzięki, teraz pozostało tylko czekać na odpowiedź.
GoOrange
20-12-2013, 20:20
To w oczekiwaniu na odpowiedź ja się podepnę pod temat.
Jakiś czas temu w promocji kupiłem od google cały pakiet NIK, otrzymałem linka do zawsze najnowszej wersji tegoż pakietu. Niestety po iluś razach link wygasł i teraz nie wiem skąd pobrać najnowszą wersję. Inna sprawa że kompletnie nie wiem skąd czerpać wiedzę o aktualizacjach itp. Niestety na stronie http://www.google.com/nikcollection/ ani https://plus.google.com/+NikPhotography/posts jakoś nie widzę takich informacji.
Również ja przed chwilą napisałem do nich maila ale może ktoś coś wie?
Jacek z Nikonem też
20-12-2013, 21:29
też kupiłem w promocji od google i link nadal działa - skąd wiesz, że wygasł?
GoOrange
20-12-2013, 22:22
też kupiłem w promocji od google i link nadal działa - skąd wiesz, że wygasł?
Kiedyś po kliknięciu w link z maila, zamiast ściągania pliku przekierowało mnie na stosowny komunikat. Właśnie sprawdziłem tamtą wiadomość z linkiem od google i link działa... Tyle że ja dziś na stronie google / NIK kliknąłem w opcję odzyskania linku więc nie wiem czy przypadkiem licznik się nie zresetował a że pewnie mój link jest ciągle ten sam to działa także ten z pierwotnej wiadomości.
O ile w ogóle moja teoria jest prawdziwa to niby wiadomo że link automatycznie i dość szybko da się odzyskać. Gorzej że właśnie się zorientowałem że znów mam starszą wersję niż mogłem mieć a ciągle nie wiem skąd mam wiedzieć jaka jest w danym momencie aktualna, mało tego pewnie jak każdy chciałbym to wiedzieć w dniu wydania takowej :) .
fotouśmieszek
20-12-2013, 22:26
mnie zablokowal sie efex bo ugradowalem CNX2.O dziwo znalazlem link na nowa wersje gratis w... chomikuj.pl .Pewnie jeszcze działa :-)
nik juz nie nalezy do Nikona,wszystkiego doiesz sie na ich stronie,ktora sobie wygooglujesz.
Jacek z Nikonem też
20-12-2013, 22:28
Jeśli masz zainstalowany Analog Efex Pro to zaktualizowało Ci wersję do najnowszej, jeśli nie, to masz starszą.
Jesli chcesz wymusić aktualizację to można pobrać trial ze strony i wtedy trial rozpozna że masz już zainstalowaną pełną i zaktualizuje, ale w moim przypadku nie było to potrzebne, zrobił się Analog Efex Pro.
No to ja mam problem z głowy. Sprawa przebiegała tak:
1. Na mojego pierwszego maila do google dostałem odpowiedź, że muszę coś zrobić żeby wykazać, że rzeczywiście kupiłem ten soft, bo oni nie mają zarejestrowanej aktywacji na mój email i penie kupiłem go z drugiej ręki i teraz są problemy.
Dodam tylko, że aktwacja była robiona na mój email ale jeszcze w Nik Software.
2. No i tu miałem problem bo soft był kupiony w USA przez przyjaciela i dostarczony do Polski. Jednak jak spenetrowałem oryginalne pudełko to znalazłem fakturę zakupu, która jednak była wystawiona na przyjaciela z USA.
3. Wysłałem im skan tej faktury i krótko opisałem sytuację.
4. W odpowiedzi dostałem link do ściągnięcia całej suity, która to już działa bez zarzutu.
Dzięki wszystkim za pomoc.
I jeszcze muszę pozytywnie ocenić szybkość działania googla.
Jacek z Nikonem też
20-12-2013, 22:54
Skoro już masz cały zestaw to bardzo polecam obejrzeć kanał Nik na youtube
https://www.youtube.com/user/NikSoftwareLessons/videos
Bardzo dużo ciekawych tutoriali oraz nagrania z warsztatów na żywo.
Warto też zaglądać na profile Nik na google+.
GoOrange
20-12-2013, 23:02
Jeśli masz zainstalowany Analog Efex Pro to zaktualizowało Ci wersję do najnowszej, jeśli nie, to masz starszą.
Jesli chcesz wymusić aktualizację to można pobrać trial ze strony i wtedy trial rozpozna że masz już zainstalowaną pełną i zaktualizuje, ale w moim przypadku nie było to potrzebne, zrobił się Analog Efex Pro.
Analog był już bodaj w wersji 1.108 a aktualna to 1.109, właśnie o tym mówię, chciałbym wiedzieć na bieżąco o nowych wersjach a nie przypominać sobie niejako przy okazji.
Jacek z Nikonem też
20-12-2013, 23:47
Masz rację, znalazłem takie coś:
https://support.google.com/nikcollection/answer/4400822?hl=en&ref_topic=3001406
GoOrange
21-12-2013, 01:02
Masz rację, znalazłem takie coś:
https://support.google.com/nikcollection/answer/4400822?hl=en&ref_topic=3001406
O widzisz, dzięki :)
Witam,
Najnowsza wersja Nik colection na OSX powoduje skokową zmianę suwaka ekspozycji w ACR, ostatnio dopadł mnie ten problem, tu link do dyskusji na forum Adobe:
http://forums.adobe.com/thread/1326441?start=40&tstart=0
Nie wiem od kiedy zaczął się ten problem, ale gdyby ktoś dysponował ostatnią wersją bez tego buga, proszę o info w tym wątku.
Pozdrawiam, QuadMan.
Panowie może ktoś z Was się orientuje na jakieś zasadzie działa płatnośc za Nik Software, otóż właśnie wykupiłem ten pakiet 149$ a że mam konto w Wielkiej Brytani (aktualnie mieszkam w Polsce) i na tym koncie posiadałem funty więc zapłaciłem z tamtego konta i z tego co obliczałem to będzie ok 80-90 funtów do tego wpisałem kod promocyjny i dostałem zniżkę 15% więc cena wyskoczyła 129$ wszystko wypełniłem i dostałem informację że zapłacę prowizję za płatność waluta GBP 21$ więc w sumie na jedno wyszło ok 150$ ale po sprawdzeniu konta angielskiego pobrało mi właśnie 150 funtów nie powinno przeliczyć 150$ na funty?
już nie aktualne po 2h wyrównali wszystko i nadpłata została zwrócona, świetny program... :)
Witajcie,
wygląda na to, że to mój pierwszy post na łamach "żółtej strony mocy" , więc witam wszystkich :)
żeby nie zaczynać nowego wątku.. Synek wyłączył mi przypadkowo kompa w trakcie pracy. Wcześniej (tego dnia) korzystałem z Google NIK (tego już po aktualizacji do najnowszego pakietu). Po wznowieniu pracy i próbie odpalenia np. Viveza 2 na CS4 wywala mi monit: "You have 15 days left trial" i tylko opcje: BUY i DEMO.
Nowego NIKa mam dobre kilka miesięcy, nigdy do tej pory takich problemów. Ponowne uruchomienie kompa nic nie dało. Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać ? Do nowych NIKów nie ma kluczy aktywacyjnych, nie ma też opcji aktywacji.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Wojtek
siedemczwartych
07-07-2014, 08:44
Witajcie,
wygląda na to, że to mój pierwszy post na łamach "żółtej strony mocy" , więc witam wszystkich :)
żeby nie zaczynać nowego wątku.. Synek wyłączył mi przypadkowo kompa w trakcie pracy. Wcześniej (tego dnia) korzystałem z Google NIK (tego już po aktualizacji do najnowszego pakietu). Po wznowieniu pracy i próbie odpalenia np. Viveza 2 na CS4 wywala mi monit: "You have 15 days left trial" i tylko opcje: BUY i DEMO.
Nowego NIKa mam dobre kilka miesięcy, nigdy do tej pory takich problemów. Ponowne uruchomienie kompa nic nie dało. Ktoś ma pomysł jak to rozwiązać ? Do nowych NIKów nie ma kluczy aktywacyjnych, nie ma też opcji aktywacji.
Z góry dzięki za pomoc.
Pozdrawiam
Wojtek
Poszukaj mejl od nik'a a w nim jest link do pobrania opłaconej paczki .
Ja tak mam.
z tego co pamietam nie ma kluczy do nik,aktywujesz za pomoca maila,skoro masz problem to sproboj odinstalowac stara wersje i zainstaluj jeszcze raz nowa,powinno wykryc ,ze masz zakupiona wersje,ja ostatno 2 razy instalowalem nik i o nic nie pytalo
Jacek z Nikonem też
07-07-2014, 12:46
1) Pobierasz wersję z linku z maila - aktywuje się "pełna wersja"
2) Ściągasz trial najnowszej - aktualizuje się kod i również włącza "pełna"
kluczy nie ma