Zobacz pełną wersję : Czy do D3100 można wgrać Androida??
FotOskar
19-12-2013, 20:40
Witam
Czy do mojego D3100 można wgrać system android??
Chodzi mi szczególnie o wgranie programów do obróbki zdjeć , bardzo było by to przydatne przy zdjeciach np na ślubach.
Pozdr
Borat1979
19-12-2013, 20:45
Nie ale słyszałem, że Windows 7 śmiga :p
Da się też Worda i Excela odpalić :)
FotOskar
19-12-2013, 20:50
Kolego Word i Excel jest mi zbędny, i na Androidzie tez można go wgrać .
Zapodasz linka gdzie sciagnac i jak wgrac ??
Borat1979
19-12-2013, 20:54
Kolego chyba nie załapałeś ironii.
I skończmy ten idiotyczny wątek bo się tylko kompromitujesz.
@FotOskar, skąd masz info, że taki ruch jest możliwy?
Sam to wymyśliłeś?
Wchodzi tylko Ubuntu ale tylko raz, potem aparat już nie odpala.
Witam
Czy do mojego D3100 można wgrać system android??
Chodzi mi szczególnie o wgranie programów do obróbki zdjeć , bardzo było by to przydatne przy zdjeciach np na ślubach.
Pozdr
Weź laptopa i po sprawie, po drugie, kto na miejscu obrabia zdjęcia ze ślubu, po trzecie, na wyświetlaczu w D3100 niewiele zobaczysz.
Borat1979
19-12-2013, 21:22
Weź laptopa i po sprawie, po drugie, kto na miejscu obrabia zdjęcia ze ślubu, po trzecie, na wyświetlaczu w D3100 niewiele zobaczysz.
Ale jakieś śluby, jakie obrabianie? Kupił D3100 w kicie a przy okazji ktoś mu nawciskał kitu o instalacji Androida a ten uwierzył i pyta na forum jak to zrobić :)
FotOskar
19-12-2013, 21:24
Znajomy mi mówił że jest to możliwe , podobno wielkiego problemu z tym niema
Znajomy mi mówił że jest to możliwe , podobno wielkiego problemu z tym niema
Jaja sobie robisz, to Boże Narodzenie a nie Wielkanoc:)
FotOskar
19-12-2013, 21:26
Kolego już robiłem 2 śluby tym body , i ludzie byli zadowoleni .
Tzn jeden z 2 byl udany, ale wlaśnie tylko z tego wzgledu ze mialem czas obrobic na Tablecie (aktualnie jest rozbity LCD) , a na drugim nie mialem jak obrobic juz zdjec i para byla nie zbyt zadowolona.
Kolego już robiłem 2 śluby tym body , i ludzie byli zadowoleni .
Tzn jeden z 2 byl udany, ale wlaśnie tylko z tego wzgledu ze mialem czas obrobic na Tablecie (aktualnie jest rozbity LCD) , a na drugim nie mialem jak obrobic juz zdjec i para byla nie zbyt zadowolona.
Kilka ślubów zrobiłem Zenitem, zdjęć nie obrabiałem i wszyscy byli zadowoleni.
FotOskar
19-12-2013, 21:30
Dzieki za odpowiedzi, Zainstalowalem Picasa myśle że podołam temu programowi. Pozdrawiam
Nie róbcie koledze wody z mózgu. Przecież to proste, jak konstrukcja cepa.
1) wyjmij kartę z aparatu
2) wsadz kartę do czytnika
3) skopiuj instalkę Andrioda na kartę
4) wsadź kartę do aparatu
5) włącz aparat
I już masz Androida wgranego do D3100.
A że nie działa, to już zupełnie inna sprawa. :mrgreen:
FotOskar
19-12-2013, 21:34
Kolego możesz zapodac link do instalki ?
Dzieki za odpowiedzi, Zainstalowalem Picasa myśle że podołam temu programowi. Pozdrawiam
Do aparatu, bez kursu nie poradzisz sobie z tym programem:lol:
ale jak link?
chcesz ukraść oprogramowanie?
android w wersji na D3100 jest płatny.
musisz kupic normalnie w sklepie wersję pudełkową
Borat1979
19-12-2013, 21:37
Kolego możesz zapodac link do instalki ?
Nie wiem jak wy ale ja wymiękłem na tym pytaniu :lol:
PS
Dajcie to do działu humor
FotOskar
19-12-2013, 21:38
aha, Kolego kux jaka to jest cena?
właśnie się zdziwiłem że niema nigdzie na forum tematu o tym
FotOskar
19-12-2013, 21:40
[QUOTE=Borat1979;3277508]Nie wiem jak wy ale ja wymiękłem na tym pytaniu :lol:
Dlaczego?? nic dziwnego w tym pytaniu niema
pytam tylko o link , ale kolega kux powiedzial mi że jest płatne oprogramowanie, Może się orientujecie jaka cena?
Spróbuj Windows, może pójdzie.
FotOskar
19-12-2013, 21:42
a Windows darmowy ?
Dziś jeszcze nie. Ale podobno na dzień dziecka ma być darmowy.
Borat1979
19-12-2013, 21:43
Dlaczego?? nic dziwnego w tym pytaniu niema
pytam tylko o link , ale kolega kux powiedzial mi że jest płatne oprogramowanie, Może się orientujecie jaka cena?
Podobno jest w Biedronce na promocji.
Nie wiem ile za kilogram bo wyrzuciłem paragon :)
a Windows darmowy ?
Wgraj pirata, w aparacie Cię nie namierzą, chyba że się połączysz z internetem.
FotOskar
19-12-2013, 21:45
czy mi się wydaje czy się ze mnie nabijacie??
Boart
może do ziemniaków dodają gratis?
czy mi się wydaje czy się ze mnie nabijacie??
Boart
może do ziemniaków dodają gratis?
Kto by śmiał, tu sami poważni ludzie.
FotOskar
19-12-2013, 21:48
no tak sobie właśnie myślę .
może ktoś w końcu zapoda jakiś link może być do pirata , najwyżej nie bede używał internetu
Widać, że nic nie rozumiesz...
Od pierwszego postu próbują Ci wszyscy powiedzieć, że do D3100 nie można nic wgrać... a Ty uparcie nadal swoje.
A co do aplikacji do obrabiania zdjęć - nie rozumiem, czemu chcesz to robić zaraz na ślubach ?? Nie możesz tego zrobić następnego dnia ?? Jakiś masz w tym problem ??
Jeśli z rozumieniem fotografii masz takie same opory, co z technologią... zajmij się czymś innym.
FotOskar
19-12-2013, 22:19
To nie wolno niczego wgrac??
To do jakiego modelu wolno wgrac androida , moze to nie d3100 ;/
FotOskar
19-12-2013, 22:23
a kuźwa , znalazłem .
To nie jest d3100 !
Orginalnie jest ale w szajskim kompakcie Nikon Coolpix S800c
nie w moim lustrze
velaskez
19-12-2013, 22:27
Kolega FotOskar ewidentnie ma jeszcze za mało lat i wiedzy o komputerach, żeby wiedzieć, że to nie zadziała :D
Widać, że nic nie rozumiesz...
Od pierwszego postu próbują Ci wszyscy powiedzieć, że do D3100 nie można nic wgrać... a Ty uparcie nadal swoje.
A co do aplikacji do obrabiania zdjęć - nie rozumiem, czemu chcesz to robić zaraz na ślubach ?? Nie możesz tego zrobić następnego dnia ?? Jakiś masz w tym problem ??
Jeśli z rozumieniem fotografii masz takie same opory, co z technologią... zajmij się czymś innym.
No i popsułeś zabawę.
Borat1979
19-12-2013, 22:50
No i popsułeś zabawę.
Po ciężkim dniu pracy przy piwku to nawet można było się pośmiać ale teraz to już i tak żadna zabawa.
...
Orginalnie jest ale w szajskim kompakcie Nikon Coolpix S800c
nie w moim lustrze
Siedem stów nie majątek, ale ślubów tym nie zrobisz, chyba, że pod gołym niebem w pogodny dzień.
No, ale ma stareńkiego androida.
FotOskar
19-12-2013, 23:14
No i własnie chyba zostane przy porządnym d3100
Panie! Chroń ludzi przed takimi sesjami ślubnymi!
No i własnie chyba zostane przy porządnym d3100
I tak cykasz te fotki w ciemnych kościołach kitem z podpisu i świecisz sobie wbudowaną latarenką?
FotOskar
19-12-2013, 23:51
a co w tym złego ? Nie jestem początkującym fotografem , robie juz od 7 miesiecy fotki . A niby jaką lampa mam robic ?? jak taka jest w d3100?
a co w tym złego ? Nie jestem początkującym fotografem , robie juz od 7 miesiecy fotki . A niby jaką lampa mam robic ?? jak taka jest w d3100?
Ano to, że takim sprzętem, to w ciemnych wnętrzach można co najwyżej zdejmować śluby figur woskowych i to najlepiej ze statywu.
To kim ja jestem po 35 latach przygody z fotografią?, tytuł zawodowiec to chyba za mało, a ja ciągle się uważałem za amatora.
Borat1979
20-12-2013, 00:29
Pokaż te profesjonalne fotografie bo umieram z ciekawości i będąc zwykłym amatorem może czego się nauczę od profesjonalisty z 7-miesięcznym doświadczeniem :)
darek6902
20-12-2013, 01:30
Skoro nie udało się wgrać Androida do D3100 to nie ma co, pozostaje dokupić drugi obiektyw i ćwiczyć zmianę "szkieł na czas. Oczywiście w pełnym biegu. Koledzy pamiętają chyba U-Bota?
Reasumując, to nie może być prawda. Czyli stawiam na kolejną prowokację, dzięki której forum nabiera kolorytu :D
Niepozorne pytanie i już piąta strona wątku.
Litości ...
Zamykam.
Przypomnę, że kilka lat temu śmiano się gdy kto pytał o filmy w lustrzankach. Pisalismy, że to tylko w kompaktach.
Sądzę, że raczej prędzej niż później i w lustrzankach się pojawi jakiś OS.