PDA

Zobacz pełną wersję : Gryzące się bamboo i windows 8.1

Misher
19-12-2013, 02:02
Mam problem, na nowym windows 8.1 nie chce mi działać tablet Bamboo 3 Fun Pen & Touch.

Na początku wyglądało to tak, że tablet bez sterowników działał tylko w momencie dotknięcia piórkiem, czyli nie było mowy o ruszaniu strzałką bez "kliknięcia". Po zainstalowaniu sterowników z płyty - to samo. Kiedy zainstalowałem sterowniki z dzisiaj (18.12.2013) z angielskiej strony wacoma poprawiło się. Wskazywanie piórkiem działa ok, tylko teraz bamboo dock wyświetla mi informacje, że nie ma zainstalowanego żadnego sterownika w związku z czym nie można wejść do ustawień tabletu, piórka itd.

Czy wiecie co można z tym zrobić? Ktoś miał podobny problem?

Tak googlałem, ale albo jestem ślepy albo nie ma nic konkretnego co mogło by pomóc.

militarius
19-12-2013, 02:03
mam dokładnie to samo na win 7.

Johanan
19-12-2013, 02:56
http://www.microsoft.com/en-us/windows/compatibility/CompatCenter/ProductViewerWithUpdatedFilters?TempOsid=Windows%2 08.1&Locale=en-us&Architecture=ARM&TextSearch=wacom%20bamboo&Type=Both&CurrentPage=0&TotalPages=1&ShowCriteria=2&SortCriteria=Relevance&Compatibility=Works&Vendor=Wacom&ProductName=wacom%20bamboo&LastRequested=12

Misher
19-12-2013, 12:24
Dzięki Johanan za zainteresowanie się tematem, chociaż nie bardzo wiem jak może pomóc ten link powyżej.

W każdym razie udało mi się rozwiązać problem.

Problem wynikł z tego, że mam system postawiony na SSD a w rejestrze przeniosłem program files i common files na hdd, żeby nie zapychać ssd niepotrzebnie.
Ustawiłem w rejestrze program files i common files spowrotem na C, zainstalowałem sterowniki i wszystko działa poprawnie.

Po prostu windows przez zamieszanie z rejestrem nie widział sterowników pomimo kilkukrotnej instalacji. Teraz wszystko jest ok.

Johanan
19-12-2013, 12:29
MS nie wspiera oficjalnie Twojego Bamboo, stąd link, ale skoro sobie poradziłeś, to gratuluję.

Misher
19-12-2013, 12:38
Model CTH-470 ma zielonego ptaszka na Win 8.1 co w moim mniemaniu oznaczało, że jest kompatybilny z win 8.1, dalej nie rozumiem, ale może to wina niewyspania.