Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Samootwierające się strony www

Michaelg
14-12-2013, 15:21
Witam,

mampytanie. Otiwerają mi się na laptopie strony www w nowych zakłądkach same z sieie. JAkieś reklamy- szkoły jezykowe, wygrane Ipadów, gry itp. Używam Chrome i mam męczącego Win 8. Co może być nie tak? W rozszerzeniach nie mam nic czego nie znam - mam 3 - i co mogłoby powodować takie rzeczy. NA stacjonarnym też mam Chrome i nie ma takich rzeczy. Używam Adbllocka ale on blokuje innego rodzaju reklamy a tutaj mi się otwiera w nowych zakłądahca i nie wiem jak to naprawić....

GonzoG
14-12-2013, 15:57
Witam,

mampytanie. Otiwerają mi się na laptopie strony www w nowych zakłądkach same z sieie. JAkieś reklamy- szkoły jezykowe, wygrane Ipadów, gry itp. Używam Chrome i mam męczącego Win 8. Co może być nie tak? W rozszerzeniach nie mam nic czego nie znam - mam 3 - i co mogłoby powodować takie rzeczy. NA stacjonarnym też mam Chrome i nie ma takich rzeczy. Używam Adbllocka ale on blokuje innego rodzaju reklamy a tutaj mi się otwiera w nowych zakłądahca i nie wiem jak to naprawić....

Jak otwierają się same, to zapewne masz jakiegoś wirusa, czy robala.

Jak otwierają się tylko przy kliknięciu - nic nie poradzisz, bo tak zostały napisane te strony.

Michaelg
14-12-2013, 19:01
Komputer ma dwa tygodnie i od momentu zainstalowania przeglądarki tak mam.
Robiłem kilka dni temu szybki skan komputera i nic nie znalazł antywirus - zresztą bądź co bądź nie miał prawa.

Borat1979
14-12-2013, 19:15
To jakieś badziewie z tą przeglądarką zainstalowałeś

ajt
14-12-2013, 19:45
No właśnie, może instalka przeglądarki była pobrana z jakiejś "dziwnej" strony i dorzuciła coś od siebie bez pytania :) Zdarza się też bardzo często, że program instalacyjny jakiegoś softu trial lub free, ma domyślnie zaptaszkowną instalację różnych dodatków. Użytkownik zwykle bez czytania klika "Dalej" i "Tak", byleby jak najszybciej przejść proces instalacji, no i zatwierdza cały komplet.

bognik
14-12-2013, 19:50
Ściągnij AdwCleaner i przeskanuj tym komputer.

Mekano
14-12-2013, 21:56
No właśnie, może instalka przeglądarki była pobrana z jakiejś "dziwnej" strony i dorzuciła coś od siebie bez pytania :) Zdarza się też bardzo często, że program instalacyjny jakiegoś softu trial lub free, ma domyślnie zaptaszkowną instalację różnych dodatków. Użytkownik zwykle bez czytania klika "Dalej" i "Tak", byleby jak najszybciej przejść proces instalacji, no i zatwierdza cały komplet.

Masz racje, to jest jakas plaga teraz, najlepiej wszystko instalowac z wiarygodnego zrodla,
a przy instalacji, dokladnie czytac wszystko i wchodzic w opcje "odptaszkowywac", ten caly "komplet" smieci.

TOP67
19-12-2013, 12:38
Sprawdź właściwości skrótu do przeglądarki. Ostatnio widziałem, że tam był podawany parametr w postaci listy stron. Nie jest to wykrywane żadnym programem, bo nic nie jest zainstalowane.