PDA

Zobacz pełną wersję : Uszkodzony LCD w SB-600?

daro70
16-04-2007, 18:09
Na wyświetlaczu widać zabarwienie przechodzące od fioletowego do czerwonego.
Czy ktoś spotkał się z takimi objawami na LCD, niekoniecznie w SB-600? Niestety, nie zauważyłem tego w sklepie, a dopiero w domu tego samego dnia. Widać to tylko pod pewnym kątem i przy odpowiednim świetle - a w sklepie było raczej ciemno. Nie jestem expertem w temacie LCD i jedyne moje skojarzenie, to stare kalkulatory, które sporo przeszły. Boję się, że może to być powód do reklamowania towaru, a wtedy im szybciej tym lepiej.

Z góry dziękuję za pomoc.
Pozdrawiam

mini21
16-04-2007, 18:36
Ja też coś takiego miałem, ale znikło jak zeszłem ze słońca.

bears_company
16-04-2007, 20:00
To jest normalne - to tak sam ojak wystawisz licznik rowerowy na słońce to bedziesz widizał przebarwienia :)

daro70
16-04-2007, 20:15
Dzięki za pocieszenie, ale ... Sprawdziłem przed chwilą i widać, chociaż słońce już zaszło. Czy może być to spowodowane tym, że lampa była wystawiona na działanie słońca? Na przykład: przez jakiś czas leżała za szybą? Chyba,ze jest to skutek odbicia światła słonecznego, nawet najsłabszego. Fakt faktem, że przy sztucznym oświetleniu tego nie widać.

drhardware
20-04-2007, 14:44
ja miałem podobna przypadlosc w telefonie domowym. Rozebralem dziada i co sie okazalo - wyswiatlacz lcd bez skazy, a plastikowa szybka osłaniajaca byla nierownej grubosci. I to, po zlozeniu, powodowalo powstawanie teczowych przebarwien. Faktycznie przy sztucznym oswietleniu tego nie widac, jak sie czlowiek uprze to widac roznice w jasnosci, ale trzeba wiedzec gdzie szukac.

Rafał_Sz
20-04-2007, 15:09
LCD mono tak ma. Chyba, że masz wersję z kolorowym wyświetlaczem :lol:

daro70
24-04-2007, 09:36
LCD mono w aparacie tak nie ma. Na szczęście!
Najważniejsze, że nikt nie napisał, że też tak miał, a po miesiącu wyświetlacz nagle zbladł albo coś w tym stylu. Może przyczyna tego problemu leży w takim małym napisie "Made in China" ;-)
Dzięki za wszystkie opinie. Pozdrawiam!